NieuwNieuws

Binnenland

OMT: kinderen weer naar opvang en basisschool

Kinderen weer het huis uit

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert aan het kabinet om de kinderopvang weer open te gooien. Basisscholen zouden na de meivakantie weer open kunnen voor een gedeeltelijke schoolbezetting. Denk hierbij aan bijvoorbeeld halve klassen, waarbij de kinderen om en om naar school gaan. 

Mocht dit na een maand niet leiden tot een grote toename in het aantal ziekenhuisopnames, dan kan er gekeken worden naar fysieke lessen in het voortgezet onderwijs. Al blijft de anderhalvemetermaatregel hierbij van kracht.De rest van het onderwijs volgt mogelijk daarna pas.

Het is belangrijk om te vermelden dat het hier slechts om een advies aan het kabinet gaat dat voornamelijk op medische gronden is gebaseerd. Het kabinet gaat zich nu over dit advies buigen om zelf te bepalen welke maatregelen worden aangepast. Vanavond om 19:00 uur geeft premier Mark Rutte hier een persconferentie over. 

Sporten

In het advies van het OMT valt ook te lezen dat sporten weer voor sommige groepen mogelijk kan zijn. Kinderen jonger dan 12 jaar zouden weer mogen trainen, waarbij ze geen rekening hoeven te houden met de anderhalvemeterregel. Voor kinderen tussen de 12 en 18 jaar geldt dat ze ook mogen trainen, maar wel op de gepaste afstand moeten letten. Voor topsporters die individueel trainen ziet het OMT weinig risico, maar de adviseurs vragen sportkoepels om de voorwaarden per sport uit te werken. Georganiseerd sporten voor andere groepen vindt het OMT nog een slecht idee.

Contactberoepen

Over de maatregelen voor contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, heeft het OMT nog geen consensus bereikt. Beroepen die al beschermingsmiddelen gebruiken, zoals tandartsen, zouden zonder al te groot risico weer aan de slag kunnen. Maar het opheffen van het verbod op alle contactberoepen is niet aan de orde. 

PSV sluit deal met Joël Drommel

Sport

Doelman maakt overstap naar Eindhoven

Lees verder

Nieuw deel Fast & Furious vanaf 8 juli in bios

Glamorama

Eerste blockbuster in lange tijd

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Parlementslid verschijnt ongekleed in Zoom-vergadering

Lees verder

Superoplichter Bernie Madoff overleden

Lees verder

Dochter David Hasselhoff uit de kleren voor Playboy

Lees verder

Don Diablo verdient miljoen met NFT

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Khloé Kardashian wil foto zonder filter van het internet hebben

Lees verder

Hülkenberg tekent nieuwe deal bij Aston Martin

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Moeder komt met bokshandschoen naar school, vecht met scholiere

Lees verder

Scholier (12!) verkoopt tasers aan klasgenootjes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: