NieuwNieuws Beta

Sport

Renault heeft geen haast met opvolger Ricciardo

Maar wil wel in F1 blijven

Computer Computer

Het Formule 1-team van Renault wacht nog zeker tot het raceseizoen weer van start gaat voordat er een opvolger van Daniel Ricciardo voor 2021 wordt aangekondigd. Teambaas Cyril Abiteboul neemt de tijd voor het selecteren van een nieuwe coureur. 

"We willen de tijd nemen om goed geïnformeerd te zijn, om ervoor te zorgen dat we de juiste beslissing nemen, omdat de volgende rijderskeuze een belangrijke gaat zijn. Hoogstwaarschijnlijk zal de coureur die in 2021 bij ons komt, blijven voor 2022", legt Abiteboul uit in een interview met Motorsport. Hij verwacht dat na de eerste stoelendans van rijders een paar weken terug, een tweede dans zal plaatsvinden later dit jaar. "We zien ons als onderdeel van die tweede dans en niet iets daar tussenin."

De eerste dans om de 2021-stoeltjes werd ingezet door Sebastian Vettel door na dit seizoen te stoppen bij Ferrari. Zijn plek wordt opgevuld door Carlos Sainz die de overstap van McLaren maakt. Die stoel wordt op zijn beurt weer gevuld door Daniel Ricciardo die nu nog voor Renault rijdt. De geruchtenmolen draait sindsdien op volle toeren en zowel Valtteri Bottas, Fernando Alonso en Sebastian Vettel worden in verband gebracht met het beschikbare plekje bij Renault. Nog niets is bevestigd. 

Sport verlaten

Het Renault-opperhoofd spreekt geruchten over een vertrek van het team uit de sport tegen. "We zitten sinds de jaren '70 in de Formule 1. We zijn loyaal geweest aan de Formule 1 en als we vooruitkijken, denk ik dat het belangrijk is om trouw te blijven aan je oorsprong." Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de top van het autoconcern geen keiharde garantie heeft gegeven dat Renault in de sport blijft. De ambitie is er uiteraard, maar niets is honderd procent zeker. 

DrankDrank

Corona weekcijfers: Aantal nieuwe doden halveert

Binnenland

Besmettingen en ziekenhuisopnames in de plus

Lees verder

Hof: Buma/Stemra moet dokken voor Eftelingmuziek

Binnenland

Auteursrechtenclub pakt uitbetaling verkeerd aan

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Liev! Rode panda geboren in Beekse Bergen

Lees verder

Donald Trump jr. spelt titel boek verkeerd

Lees verder

VIDEO - Wilders complimenteert VVD'er met Srebrenica-inzet

Lees verder

Vrouw doodt plassende hond met dweil

Lees verder

Prinsjesdag 2020: 'Gepeupel, blijf weg!'

Lees verder

Zwarte Pieten-foto verpest grote opdracht NL-bedrijf

Lees verder

Mythbuster Grant Imahara (49) overleden

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Schokkend! Kroeg gebruikt schrikdraad tegen corona

Lees verder

Chinese tiener verlamd door overmatig gamen

Lees verder

VIDEO - Ambassadeur pist tijdens live interview

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer