NieuwNieuws Beta

Buitenland

Bodycamvideo van politieactie doodgeschoten Rayshard Brooks

Gevoelige zaak in een overgevoelig Amerika

Computer Computer

De politie van Atlanta heeft de bodycambeelden vrijgegeven van de mislukte arrestatie van Rayshard Brooks die eindigde met twee politiekogels in de rug van de zwarte man. Op de beelden is de volledige interactie tussen de agenten en Brooks te volgen. 

Brooks werd vrijdagavond door agenten doodgeschoten in Atlanta. Hij komt in het vizier van de dienders nadat hij in in zijn auto in slaap valt in de wachtrij van een drive-through van een Wendy's. De agenten laten hem een blaastest doen, waaruit blijkt dat hij te veel gedronken heeft. Op het moment dat de politie hem in de boeien wil slaan, begint Brooks zich te verzetten en probeert hij te ontsnappen. 

Taser

Bij de worsteling die volgt weet Brooks de taser van de agent af te pakken en te vluchten. Als hij wegrent richt hij de taser op de achtervolgende agent. Die schiet hem vervolgens neer. Agenten proberen Brooks nog te reanimeren, maar dat heeft geen zin. 

Het voorval is vanuit meerdere hoeken op beeld vastgelegd. De bodycams van de agenten laten de volledige drie kwartier durende ontmoeting met Brooks met geluid zien, maar vallen af tijdens de worsteling en brengen daardoor dat deel niet goed in beeld. Dit is echter weer gefilmd door de dashcam en enkele omstanders. Een beveiligingscamera van Wendy's filmde vervolgens de korte achtervolging en de schietpartij. 

Gevoelig

Het is een extra gevoelige zaak, omdat momenteel half Amerika in de brand staat vanwege politiegeweld tegen zwarte burgers. De agent die de schoten lost is al ontslagen en de andere agent is geschorst. Ook de politiechef heeft zijn ontslag ingediend. Uit de officiĆ«le autopsie bleek gisteravond dat Brooks is omgekomen door twee kogels in zijn rug, al twijfelden weinig mensen daaraan. Het incident leidde al tot extra demonstraties en rellen in Atlanta, waarbij onder meer een restaurant in vlammen op ging. 

Sport

Schalke-speler door het stof voor trainen in shirt aartsrivaal

Lees verder
DrankDrank

Trump: Geen extraatjes meer voor Hongkong

Buitenland

VS denkt aan sancties tegen China

Lees verder

Meer NieuwNieuws

NPO veroordeelt Giel Beelen tot holst van de nacht

Lees verder

Mondkapjes vanaf 24 juli verplicht in Engelse winkels

Lees verder

Jaar celstraf voor Belgische 'nazi-huis'-bejaarde

Lees verder

Duitse Rambo is nog steeds spoorloos

Lees verder

Bolsonaro aangevallen door 'extreemlinkse' loopvogel

Lees verder

Verenigde Staten legt weer criminelen om

Lees verder

Matig miezerweer houdt tot het weekend aan in Nederland

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Hongerig drugsgekkie bijt stelende meeuw

Lees verder

Schokkend! Kroeg gebruikt schrikdraad tegen corona

Lees verder

Chinese tiener verlamd door overmatig gamen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer