NieuwNieuws Beta

Binnenland

Toeristen slachtoffer van woekerprijzen in badplaats Bodrum

Middenstand in Turkse badplaats knalt de prijzen omhoog: Broodje döner? 48 ekkies! Zwemtocht in zee? 71 euro. 

De coronacrisis heeft er in de zonovergoten Turkse badplaats Bodrum ook stevig ingehakt. Het gebrek aan inkomsten verhalen de plaatselijke ondernemers nu op de toeristen door de prijzen gigantisch te verhogen, schrijft The Daily Mirror. 

Turkije wordt over het algemeen gezien als een bestemming waar je ook met een kleinere portemonnee prima kan genieten van de zon. Maar dat kan deze zomer vies tegenvallen. Het reisadvies staat op dit moment oranje vanwege de coronacrisis omdat het op dit moment niet beschouwd wordt als een veilige bestemming. Maar in theorie kán je erheen om vakantie te vieren.

Hoe hoog deze prijzen zijn? Een Brits betaalde voor zijn ontbijtje bestaande uit een pitabroodje en een kop koffie maar liefst 32 euro. Volgens burgermeester Ahmet Aras zijn deze prijsverhogingen nodig omdat de mkb'ers kopje onder dreigen te gaan vanwege het wegblijven van hun inkomstenbron in de voorbije maanden. 

via GIPHY

Dürum geintjes

De prijsstijgingen zijn door meerdere ondernemers doorgevoerd. Bodrum is voor een groot deel afhankelijk van de inkomsten uit het toerisme. En aangezien door de COVID-19-pandemie een half jaar lang nauwelijks zonaanbidders zijn komen buurten, komt het water de Turken inmiddels op de lippen. 

Nog een voorbeeld? Het Maçakızı Hotel heeft een strand dat weliswaar vrij toegankelijk is, maar aan de badgasten ruim 70 euro vraag als zij een zwemtochtje willen maken in het azuurblauwe water van de Egeïsche Zee. 

En hoewel het zwemwater een best aangename temperatuur van 23,1 graden heeft, zal het voor de waterliefhebber vanwege het prijskaartje toch een beetje als een koude kermis aanvoelen. 

De Bodrumse burgemeester is in elk geval niet van plan om de ondernemers op de woekerdönerprijzen aan te spreken. 

Grensgebied met Syrië blijkt onveiligste plek van Turkije. Niet naar toe gaan /BuZa

Gesloten deurklink voor Dave Smoelvink

Mocht je deze prijzen geen probleem vinden. Reisoperator Corendon is ondanks het negatieve reisadvies van de Nederlandse regering toch van plan om vanaf 10 juli weer naar Turkije te vliegen. Hart van Nederland houdt de ontwikkelingen op dit vlak nauwlettend in de gaten. 

Mark Rutte noemde een vakantie naar het door coronavirus geplaagde Turkije afgelopen weekend nog een 'slecht plan'. Schrikt dit niet af en loop je aldaar COVID-19 op, dan bestaat er een kans dat de vakantie nóg een strop oplevert: twee weken ophokplicht bij terugkomst in Nederland.

Het eerste bekende slachtoffer van deze quarantaine voor Turkse gelukszoekers is reeds te betreuren. Hij luistert naar de naam Dave Roelvink - zoon van Dries, red. - en verblijft op dit moment in Turkije voor een nieuwe bek vol tanden. Op de onderstaande video was het schokkende nieuws nog niet geland.

Wit-Russische politie pakt honderden vrouwelijke demonstranten op in Minsk

Buitenland

Het is het grootste aantal opgepakte vrouwelijke betogers sinds de start van de protesten

Lees verder

PIJNLIJK! Wielrenner juicht te vroeg en wordt vervolgens ingehaald

Sport

En er ging meer mis tijdens de rit

Lees verder

OPHEF: Thierry Baudet veroorzaakt shitstorm na kritiek op aanwezigheid doventolk

Glamorama

Zijn uitspraak kon op veel verontwaardiging rekenen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Amigo maakt het mogelijk dat je een auto kan delen met je vrienden

Lees verder

FC Emmen verkoopt tijdelijk Easytoys-shirt

Lees verder

Hugo de Jonge: Sneltesten vanaf november

Lees verder

Barcelona jaagt op Ajax-verdediger Dest

Lees verder

Progressieve opperrechter VS overleden

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man maakt Dukes of Hazzard-sprong over brug

Lees verder

Vlucht zonder bestemming binnen tien minuten uitverkocht

Lees verder

Tesla-bestuurder doet dutje op de snelweg

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws