NieuwNieuws Beta

Buitenland

Invasie asociale Nederlandse vakantievierders drijft Albufeira tot wanhoop

Gesloten bars en discotheken door het coronavirus + duizenden  zuipscholieren = chaos in de straten van de badplaats

Hoewel de restricties op vliegvakanties vanuit Nederland sinds deze maand zijn geschrapt, betekent dit niet per se dat de bestemmingen ook klaar zijn voor een grote toestroom. Een groep van zo'n 2.400 Nederlandse tieners die zichzelf naar de vernieling wilden zuipen na hun examen onder de Portugese zon leidde zondagavond tot een behoorlijke bende in Albufeira, meldt Sic Noticias. 

Het probleem zit hem in het Portugese coronabeleid. Net als in Nederland moeten bars en discotheken hun deuren nog enige tijd gesloten houden. Tegelijkertijd mogen bedrijven die zich identificeren als 'snackbar' wel tot 23.00 geopend zijn.

Hierdoor concentreerde de drukte zich op twee bars die meteen overvol zaten waardoor veilige afstand bewaren onmogelijk werd. De politie moest de situatie uiteindelijk onder controle te krijgen. Hierbij is een groep Nederlanders aangehouden en zijn een flink aantal boetes uitgeschreven.

Het gedrag van de 'respectloze' tieners heeft tot een golf van verontwaardiging geleid op sociale media. Hun ontblote smoelwerken, konden evenmin op weinig positieve geluiden rekenen. In het land is het dragen van gezichtsbescherming verplicht op openbare binnen-locaties zoals restaurants en hotels.

We staan er weer gekleurd op /SIC Noticias

Zon, zuipen, ziekenhuis?

 "De situatie dreigde uit de hand te lopen toen we ineens te maken kregen met een toestroom van honderden Nederlandse tieners. Veilige afstand bewaren was niet mogelijk en bovendien droegen ze geen gezichtsbescherming," aldus een horeca-eigenaar tegen SIC die een beroep doet op de overheid voor duidelijke richtlijnen waarbij de toeristen beter over de badplaats verspreid worden.

Portugal wordt de afgelopen weken geteisterd door nieuwe aanwas van  Covid-19-patiënten. Tweede lock-downs in onder meer Lissabon en Porto moeten ervoor zorgen om de situatie weer onder controle te krijgen. 

Voor alsnog valt het aantal besmettingen met het coronavirus in de Algarve  mee. Toch lijkt ook hier enige spoed geboden om een ongecontroleerde verspreiding van vakantievreugde onder de duim te krijgen. Maandag kwamen er bovendien nog duizenden jonge Nederlanders bij om zichzelf in Albufeira naar de vernieling te zuipen.

Het vakantieseizoen van 2020 is tot dusver niet bepaald om over naar huis te schrijven: in Spanje zijn de stranden dicht, in Turkije word je keihard opgelicht en Nederland kampt met een regenachtig weerbericht

Sport

Willem II-supporters vieren feest en hebben schijt aan coronaregels

Lees verder

FeestDJ Ruud en Kosso doen niet meer mee met #ikdoenietmeermee

Glamorama

Sjaak afhaak heeft zich naar verluidt eveneens afgemeld.

Lees verder

Grapperhaus schrapt alle coronaboetes uit strafblad

Binnenland

Wat een 'gelukje' voor Grapperhaus! 

Lees verder

Goud! Anna van der Breggen wereldkampioen tijdrijden

Sport

Na val van titelverdedigster Dygert

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Famke Louise verliest eerste opdracht door corona-ophef

Lees verder

Voetballer Zlatan Ibrahimovic besmet met Covid-19

Lees verder

SGP Jongerendag definitief afgelast

Lees verder

WTF? Politie vindt condoomrecyclingsbedrijf

Lees verder

RIVM meldt 2.552 nieuwe besmettingen en 16 sterfgevallen

Lees verder

David Attenborough op Instagram: 750k volgers in drie uur

Lees verder

Vliegveld Helsinki start proef met corona-speurhonden

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Aboriginals: Stop met virtueel op Uluru lopen

Lees verder

VIDEO - Visser overleeft dagen op zee in een ijskist

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws