NieuwNieuws

Algemeen

Invasie asociale Nederlandse vakantievierders drijft Albufeira tot wanhoop

Gesloten bars en discotheken door het coronavirus + duizenden  zuipscholieren = chaos in de straten van de badplaats

Hoewel de restricties op vliegvakanties vanuit Nederland sinds deze maand zijn geschrapt, betekent dit niet per se dat de bestemmingen ook klaar zijn voor een grote toestroom. Een groep van zo'n 2.400 Nederlandse tieners die zichzelf naar de vernieling wilden zuipen na hun examen onder de Portugese zon leidde zondagavond tot een behoorlijke bende in Albufeira, meldt Sic Noticias. 

Het probleem zit hem in het Portugese coronabeleid. Net als in Nederland moeten bars en discotheken hun deuren nog enige tijd gesloten houden. Tegelijkertijd mogen bedrijven die zich identificeren als 'snackbar' wel tot 23.00 geopend zijn.

Hierdoor concentreerde de drukte zich op twee bars die meteen overvol zaten waardoor veilige afstand bewaren onmogelijk werd. De politie moest de situatie uiteindelijk onder controle te krijgen. Hierbij is een groep Nederlanders aangehouden en zijn een flink aantal boetes uitgeschreven.

Het gedrag van de 'respectloze' tieners heeft tot een golf van verontwaardiging geleid op sociale media. Hun ontblote smoelwerken, konden evenmin op weinig positieve geluiden rekenen. In het land is het dragen van gezichtsbescherming verplicht op openbare binnen-locaties zoals restaurants en hotels.

We staan er weer gekleurd op /SIC Noticias

Zon, zuipen, ziekenhuis?

 "De situatie dreigde uit de hand te lopen toen we ineens te maken kregen met een toestroom van honderden Nederlandse tieners. Veilige afstand bewaren was niet mogelijk en bovendien droegen ze geen gezichtsbescherming," aldus een horeca-eigenaar tegen SIC die een beroep doet op de overheid voor duidelijke richtlijnen waarbij de toeristen beter over de badplaats verspreid worden.

Portugal wordt de afgelopen weken geteisterd door nieuwe aanwas van  Covid-19-patiënten. Tweede lock-downs in onder meer Lissabon en Porto moeten ervoor zorgen om de situatie weer onder controle te krijgen. 

Voor alsnog valt het aantal besmettingen met het coronavirus in de Algarve  mee. Toch lijkt ook hier enige spoed geboden om een ongecontroleerde verspreiding van vakantievreugde onder de duim te krijgen. Maandag kwamen er bovendien nog duizenden jonge Nederlanders bij om zichzelf in Albufeira naar de vernieling te zuipen.

Het vakantieseizoen van 2020 is tot dusver niet bepaald om over naar huis te schrijven: in Spanje zijn de stranden dicht, in Turkije word je keihard opgelicht en Nederland kampt met een regenachtig weerbericht

Tadaa! Dit is de nieuwe Red Bull van Max Verstappen

Sport

Met de RB19 naar een derde titel

Lees verder

Dode en gewonden bij ongeluk in Zeeuwse olieraffinaderij

Algemeen

Oorzaak ongeval onbekend

Lees verder

Gary Glitter vervroegd vrij wegens goed gedrag

Glamorama

Voormalig zanger mag naar huis

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Belgisch stel laat baby achter op vliegveld bij gebrek aan vliegticket

Lees verder

In Frankrijk opgepakte maffiamoordenaar werkte als pizzabakker

Lees verder

Vrouw vermoordt dubbelganger om eigen dood in scène te zetten

Lees verder

Rose had Jack wél kunnen redden na ondergang Titanic

Lees verder

Man klaagt vrouw aan omdat ze niet wil daten

Lees verder

Risico op kanker door alcohol bij veel mensen onbekend

Lees verder

Rechter geeft Sharon Dijksma (PvdA) tik op de vingers wegens instellen online gebiedsverbod

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Menselijke penis gevonden bij tankstation, eigenaar onbekend

Lees verder

Duitse rechter: kebabtent is geen restaurant

Lees verder

Man bijt slang: 22-jarige gearresteerd voor afbijten hoofd van huisdier

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: