NieuwNieuws Beta

Binnenland

Tourboeren jokken over zuipvakanties Albufeira zonder corona-restricties

Mokerhard naar de klote en daar voorbij in een badplaats waar bijna alles dicht is.

Computer Computer

De zomervakantie is begonnen en dat betekent voor duizenden Nederlandse jongeren ongeveer hetzelfde als elk jaar: genadeloos hard zuipen zonder papa en mama erbij! Nu is 2020 qua restricties net even anders dan andere jaren. Hier kwamen duizenden Nederlandse tieners op vrij onsubtiele wijze achter in de Portugese badplaats Albufeira.  

Ondanks het feit dat er in Portugal vrij strenge regels gelden vanwege de coronacrisis, een mondkapjesverplichting van kracht is en horeca grotendeels de deuren gesloten houdt, weerhield dit duizenden Nederlandse jongeren er niet van om toch naar de badplaats af te reizen om even goed van de zomer te genieten. Dit tot grote ontsteltenis van de Portugese autoriteiten die zelfs de militaire politie moesten inzetten om de laveloze examenreislarven uit een tweetal snackbars te verwijderen waar ze met honderden tegelijk zaten samengeklonterd. Om de boel nog vager te maken, mochten deze tenten hun deuren wel opengooien tot 23.00 omdat ze een snackbarvergunning hadden.

Zulke grote groepen zuipende tieners verschijnen niet vanzelf in Albufeira. Doorgaans boeken ze zo'n reis bij een touroperator die gespecialiseerd is in jongerenvakanties. Als je een blik werpt op websites van operators als Gogo Jongerenvakanties, Beachmasters en Go Fun lijkt het er bijna op alsof de coronacrisis nooit heeft bestaan in Albufeira. Nergens is te lezen dat al die kroegentochtkroegen en hedonistische clubs waar ze mee adverteren helemaal niet open zijn. 

Lekker losgaan in een van deze toko's. Die nu niet open zijn. /GOGO Jongerenvakanties
"Een feest dat je, naast de kroegentocht, ook zeker weten niet mag missen is Totally Summer!" - Beachmasters
Ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst /Go Fun

Feestvakantie zonder feestjes

Als je de sites moet geloven is er allemaal vrij weinig aan de hand op hun feestlocaties. Maar dit kan bij aankomst nog wel eens behoorlijk tegenvallen. Populaire vakantiebestemmingen in heel Europa hebben te maken met restricties die niet per se rekening houden met de vakantievreugde van hun bezoekers van jong en oud. 

De sites van de operators lijken in elk geval te suggereren dat de badgasten deze zomer inderdaad alle remmen kunnen losgooien. En kennelijk is dit incorrecte verkooppraatje het overtuigend genoeg om ze met duizenden tegelijk naar de Portugese badplaats te laten vliegen dat zich overduidelijk verslikte in deze feestmenigte uit Nederland. 

Had dit allemaal voorkomen kunnen worden? Niet als je onironisch uitgaat het principe 'gezond verstand' in combinatie met tieners in groepsverband. En wat is een zuipvakantie nou helemaal zonder laveloze potjes tongworstelen op een loeihete dansvloer terwijl al je vrienden allang twee kroegen verderop zitten?

'Losgeslagen' vriendengroepen vs 'losgeslagen' popo

Uit gesprekken die de NOS had met een Nederlands koppel dat net is teruggekeerd, blijkt dat het de afgelopen dagen goed mis is in de normaal zo rustige Portugese badplaats. Het incident van afgelopen zondag blijkt namelijk niet op zichzelf te staan. De afgelopen dagen zouden in het teken staan van een nachtelijk kat-en-muis-spel tussen de losgeslagen zuipschuiten die overal en nergens de beest uithangen en de militaire politie die er met de botte bijl in vliegt.

De strenge coronaregels in Portugal worden nauwelijks serieus genomen door 'de tientallen vriendengroepen uit het Gooi' die weigeren afstand te houden en mondkapjes dragen erg onhandig vinden tijdens het zuipen. Als alternatief voor de gesloten horeca, organiseren de benevelde Gooiboys en benevelde hockeydames geïmproviseerde huisfeesten in hun hotelkamers en villa's. Tegen Portugese media doen ze hun beklag over hoe ze zijn toegetakeld door 'losgeslagen' agenten die geen zin hadden in een discussie. 

Burgemeester José Carlos Rolo, laat aan ZAP weten dat hij de anarchie in de straten van Albufeira wil oplossen met een nieuwe bewustwordingscampagne.  Omdat eerdere info-acties volgens hem niet het gewenste effect hadden, is hij genoodzaakt is om grof geschut in te zetten. De gemeente gaat een busje met een megafoon laten rondrijden in het uitgaansgebied om de lokale regels duidelijker onder de aandacht te brengen.

De touroperators betreuren de ontstane situatie en het incident van afgelopen zondag. Volgens een woordvoerder van GOGO is het zogenaamde 'party-element' uit hun jongerenreis geschrapt en is de kous hiermee af. Het is niet bekend of Wouter-Roderick* en Bente-Fleur* in de afgelopen dagen nuchter genoeg waren deze memo of bewustwordingscampagnes vanuit een busje te kunnen ontcijferen.
*Gefingeerde namen: de echte personen in dit verhaal hebben vermoedelijk een andere dubbele hockeynaam

DrankDrank

TikTok binnen twee maanden verboden in Amerika

Buitenland

Amerikanen moeten dansjes via andere app gaan delen

Lees verder

SGP-wethouder naar huis gestuurd na drugsvondst truckerzoon

Binnenland

Verborg zijn baantje bij verdacht transportbedrijf zoon

Lees verder

Duizenden mensen krijgen spontaan testwaardige klachten na preek Rutte

Binnenland

GGD's platgebeld 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Hoera! Gerard Joling blijkt GEEN Covid-19 te hebben

Lees verder

Tientallen genen hernoemd omdat Excel nooit eens mee wil werken

Lees verder

Cybervoxpop: weinig vertrouwen in corona-strategie van kabinet

Lees verder

Franse overval gaat mis: gijzeling in bank

Lees verder

LIVEBLOG: Mark Rutte en Hugo de Jonge spreken op Corona-persco

Lees verder

VIDEO: Vrij forse fik in WTC Brussel

Lees verder

Lange Frans: Dit gebeurt er als je politieke personen aanvalt

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man koopt Porsche met zelfgemaakte cheque

Lees verder

Iedereen boos op Audi vanwege meisje met banaan

Lees verder

Steekpartij bij ruzie over ruften in taxi

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer