NieuwNieuws Beta

Glamorama

Gordon-briefje veroorzaakt breuk tussen Jan Dijkgraaf en Wilfred Genee

Het was geen liefdesbriefje... 

Computer Computer

Het Veronica Inside-drama waar inmiddels tientallen BN'ers, opiniemakers en Gordon bij betrokken zijn, heeft er weer een slachtoffer bij. Hij luistert naar de naam Jan Dijkgraaf en hij vertrekt per direct als columnist bij het radioprogramma van Genee.

Dijkgraaf was wekelijks te horen bij het radio-programma met zijn zogenaamde 'briefjes'. De ode van afgelopen dinsdag die gericht was aan Gordon, mocht niet in de studio worden voorgelezen. De afgekickte songfestivalflater zou in zijn ogen een egocentrische leugenaar zijn die bovendien helemaal geen jaar 'clean' was zoals hij beweert. 

Dit tot grote woede van de opiniemaker die in zijn briefje van vandaag van leer schiet over hoe presentator Wilfred Genee is veranderd in een laffe social Justice Warrior die door het hoepeltje van 'beroepsactivisten, meeloop-BN'ers en knielmedia springt'. 

Heuckerottigheid

Het conflict tussen Wilfred Genee, Jan Dijkgraaf en Gordon is in de kern terug te herleiden tot de rel rondom het programma Veronica Inside waarin Johan Derksen's vergelijking van rapper Akwashi met Zwarte Piet voor een behoorlijke escalatie zorgde in bekend en prominent Nederland.

Voor wie inmiddels het overzicht kwijt is: het speelveld is in drie teams te verdelen. Het 'kamp' Johan Derksen wordt bijvoorbeeld gesteund door onder meer René van der Gijp, Gerard Joling en Humberto Tan. Hier tegenover staat een 'kamp' Wilfred Genee met Özkan Akyol, Albert Verlinde en Memphis Depay. 

Het derde kamp is gefocust rondom Arie Boomsma die vooral veel kwaad bloed zette bij onder anderen Jan Slagter, Patty Brard en Beau-van Erven-Doorens na zijn oproep aan sponsoren van het praatprogramma om zich terug te trekken. Er is ook nog een vierde kamp in de persoon van Peter R. de Vries die aan zowel Derksen als Genee een pesthekel heeft. 

Briefjesschrijver Jan Dijkgraaf's vertrek uit de studio van Genee betekent een transfer naar het 'kamp' Derksen. Praatjesmaker Gordon ligt nu met twee BN'ers uit 'team-Johan' in de clinch waardoor zijn kleur duidelijk wordt in deze voortslepende rel tussen verongelijkte ego's met een vleugje racisme en burgerrechten.

Niet te volgen dit? Begrijpelijk. Hieronder is het conflict in een overzichtelijke metrokaart gevisualiseerd. Let wel; dit exemplaar is een week oud. Prominenten als Lodewijk Asscher, Danny Vera en Sunny Bergman worden nog toegevoegd. 

Boze-meningen-metro van 1 juli dit exemplaar wordt binnenkort ververst /Jelmer Visser
DrankDrank

Geschorste directeur Haga Lyceum 'stortte ton op verdachte rekening'

Binnenland

Eén dag na zijn schorsing maakte Söner Atasoy een ton over op een rekening waar hij alleen bij kan. 

Lees verder

Poolse vicepremier: 'héél Polen moet een LGBT-vrije zone zijn'

Buitenland

"Geen enkele euro meer naar organisaties en activiteiten die LGBT promoten."

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Moeder 'wurgde baby met ceintuur van badjas' in Haaksbergen

Lees verder

Hoesten levert een rode kaart op in Premier League

Lees verder

Oeps! Iedereen is klaar met Gaby Blaaser

Lees verder

Belgisch stel vlucht uit Spaans ziekenhuis voor coronatest

Lees verder

'Kettingrukker' opnieuw actief in Utrecht

Lees verder

Microsoft 'toch weer in gesprek' over aankoop van TikTok

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Vechtpartij tijdens (!) Ibizavlucht om mondkapje

Lees verder

Smokkelvliegtuig crasht door overdosis cocaïne

Lees verder

België faalt met kneuterig corona-formulier voor reizigers

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer