NieuwNieuws Beta

Sport

KNVB-protocol maakt voetbalbezoek hoop gedoe

80 pagina's aan coronamaatregelen voor de stadions

Computer Computer

De KNVB stuurt vandaag de coronaprotocollen naar de clubs. Hierin staat beschreven hoe de clubs moeten omgaan met de coronamaatregelen als de eerste bezoekers vanaf 1 augustus weer naar het stadion komen. Het belangrijkste is dat iedereen anderhalve meter afstand van elkaar houdt, maar dat maakt het bezoekje aan het stadion niet makkelijker. 

Ten eerste is voorlopig alleen thuispubliek welkom bij wedstrijden. De bezoekers moeten in hun eigen tijdvak het stadion betreden, zodat er geen drukte ontstaat in de gangen. Alle fans worden ook geregistreerd. Mocht er uiteindelijk toch iemand besmet blijken, dan kan de GGD aan de hand van die registratie makkelijker een bron- en contactonderzoek uitvoeren.

Iedereen zit alleen, tenzij de bezoekers uit hetzelfde gezin komen of jonger dan 18 jaar zijn. Als je met je vrienden naar de club gaat, zit je dus minstens anderhalve meter van elkaar. De sta-tribunes blijven dicht. 

Juichen

Als de wedstrijd eenmaal is begonnen, moet je ervoor zorgen dat de emoties in bedwang blijven. Schreeuwen, zingen en juichen is tenslotte niet toegestaan en kan je in het ergste geval op een stadionverbod komen te staan. Dat is in ieder geval wat premier Mark Rutte eerder aankondigde; in het protocol is het juichverbod nog niet opgenomen. 

Spelers

Ook voor de spelers veranderen er meerdere dingen. Zij mogen op het veld weliswaar bij elkaar in de buurt komen, maar moeten buiten het veld gewoon anderhalve meter afstand houden. Bij het opkomen van het veld zullen ze niet langer worden begeleid door kinderen en ook de teamfoto's zijn geschrapt. De ballen worden uiteraard allemaal van te voren ontsmet, maar als een bal uit het spel is, zal deze ook tijdens het duel nogmaals een poetsbeurt krijgen van de ballenjongens (m/v). 

Uitdagend

De KNVB snapt dat het voetballen er met dit 80 pagina's tellende protocol niet makkelijker op wordt, maar verwacht dat dit maar een korte tijd duurt. "Met alle mogelijkheden en onmogelijkheden gaat het om een uitdagende maar ook ingewikkelde en veeleisende fase", concludeert de voetbalbond. 

DrankDrank

Geschorste directeur Haga Lyceum 'stortte ton op verdachte rekening'

Binnenland

Eén dag na zijn schorsing maakte Söner Atasoy een ton over op een rekening waar hij alleen bij kan. 

Lees verder

Poolse vicepremier: 'héél Polen moet een LGBT-vrije zone zijn'

Buitenland

"Geen enkele euro meer naar organisaties en activiteiten die LGBT promoten."

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Moeder 'wurgde baby met ceintuur van badjas' in Haaksbergen

Lees verder

Hoesten levert een rode kaart op in Premier League

Lees verder

Oeps! Iedereen is klaar met Gaby Blaaser

Lees verder

Belgisch stel vlucht uit Spaans ziekenhuis voor coronatest

Lees verder

'Kettingrukker' opnieuw actief in Utrecht

Lees verder

Microsoft 'toch weer in gesprek' over aankoop van TikTok

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Vechtpartij tijdens (!) Ibizavlucht om mondkapje

Lees verder

Smokkelvliegtuig crasht door overdosis cocaïne

Lees verder

België faalt met kneuterig corona-formulier voor reizigers

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer