NieuwNieuws Beta

Binnenland

Flixbus breidt uit met flink aantal nieuwe bestemmingen

Budgetbusmaatschappij voegt 10 bestemmingen toe en 3 opstaphaltes vanuit Nederland

Computer Computer

De opmars van de internationale busvervoerder FlixBus in Nederland gaat ondanks de coronacrisis in volle vaart verder. Het Duitse bedrijf maakte vandaag bekend dat ze tien extra bestemmingen waaronder Brussel en Gdansk en Rostock aan hun aanbod toevoegen. Hiermee groeit het aantal steden waar de opvallende groen/oranje voertuigen naar toe rijden vanuit Nederland tot boven de vijftig.  

Door 010, Den Haat en Dr88 toe te voegen als vertrekhalte, kan er nu vanuit 21 steden een bus geboekt worden. De busmaatschappij ziet zichzelf als een prijsvechter voor liefhebbers van Europese stedentrips. Voor wie de extra reistijd - en snurkende medepassagiers - niet erg vindt, kan het een goedkoop alternatief vormen voor een vlieg- of treinreis. 

Het bedrijf heeft een duurzame missie zonder duur te zijn en is bezig met het uitrollen van een Europees busnetwerk met meer dan 2.500 bestemmingen. 

Snelbussen naar binnen en buitenland

Het prijskaartje van een busrit is nooit meer dan enkele tientjes. Nagenoeg iedere hoofdstad van 30 Europese landen is wel op het netwerk aangesloten. Welke (nieuwe) reizen er precies vanuit jouw woonplaats geboekt kunnen worden, is te zien op hun site

De vervoerder verzorgt eveneens nachtbusverbindingen tussen de verstikkende periferie en de superieure Randstad. Ideaal voor de provinciaal die op zaterdagavond los wil gaan op ingewikkelde techno van een introverte DJ met een moeilijke bril en een complexe baard uit Berlijn maar tegelijkertijd ook houdt van betaalbaar wonen en z’n achtertuin.

Verder is het aantal binnenlandse bestemmingen gegroeid met meer mogelijkheden tussen Enschede, Maastricht, Breda, Tilburg, Rotterdam en Arnhem voor wie om wat voor reden dan ook niet met de trein wil reizen. Meestal heeft dit ook iets met zuipen en stappen te maken. 

Flixbus was vanwege de coronacrisis even offline maar heeft de dienstregeling nu weer zoals vanouds hervat. Aan boord van de voertuigen gelden wel een behoorlijk aantal coronaregels. Zo benadrukt de maatschappij dat ze hun voertuigen reinigen, dien je afstand te behouden tot anderen en is het dragen van een mondkapje verplicht. 

Benieuwd of je dat ding moet ophouden bij aankomst? Check dan onze kekke mondkapjesvisual. 

/Jelmer Visser
DrankDrank

Poolse vicepremier: 'héél Polen moet een LGBT-vrije zone zijn'

Buitenland

"Geen enkele euro meer naar organisaties en activiteiten die LGBT promoten."

Lees verder

Moeder 'wurgde baby met ceintuur van badjas' in Haaksbergen

Binnenland

De moeder zegt zelf dat ze het voorval niet meer kan herinneren. 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Hoesten levert een rode kaart op in Premier League

Lees verder

Oeps! Iedereen is klaar met Gaby Blaaser

Lees verder

Belgisch stel vlucht uit Spaans ziekenhuis voor coronatest

Lees verder

'Kettingrukker' opnieuw actief in Utrecht

Lees verder

Microsoft 'toch weer in gesprek' over aankoop van TikTok

Lees verder

Lachgasslurper knalt op politieauto

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Vechtpartij tijdens (!) Ibizavlucht om mondkapje

Lees verder

Smokkelvliegtuig crasht door overdosis cocaïne

Lees verder

België faalt met kneuterig corona-formulier voor reizigers

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer