NieuwNieuws Beta

Buitenland

Groep rijke stinkerds wil hogere tax voor rijke stinkerds

Betekent dit het definitieve einde voor de Quote 500? 

Computer Computer

Een groep van 83 steenrijke miljardairs vindt dat ze eigenlijk veel te rijk zijn. In een open brief roepen ze overheden op om de happy few fors meer belasting te laten lappen. De extra inkomsten zouden als extra appeltje voor de dorst moeten dienen om de klap van de aanstaande economische crisis vanwege de Covid-19-epidemie op te vangen. 

Onder meer Ben and Jerry's oprichter Jerry Greenfield en Disneyprinses Abigail Disney hebben de open brief ondertekend. De oproep aan overheden gaat gepaard met enige bloedspoed en het verzoek om rijkdom flink in de papieren laten lopen. Tijdelijke maatregelen hebben ze weinig mee, het bezitten van belachelijk veel geld zou in de toekomst altijd met een flinke heffing van de fiscus gepaard moeten gaan.

"Nu Covid-19 de wereld in zijn greep houdt, kunnen wij als miljonairs een cruciale rol vervullen in het herstel van de wereld. En aangezien wij geen ambulances besturen, maaltijden bezorgen of winkelschappen bijvullen, willen we graag op deze manier een vitale functie vervullen," valt er - vrij vertaald - in de open brief die in de Guardian werd gepubliceerd te lezen. De Britse labourpartij is in elk geval al helemaal om en steunt het initiatief. 

Meedogenloos hoge Dagobert Duck-tax

De superrijken menen dat de verschillen tussen hen en arm in de afgelopen decennia fors uit de klauwen is gelopen. De nadelige gevolgen van groeiende ongelijkheid wordt volgens de ondertekenaars door de coronapandemie op een zeer confronterende manier blootgelegd. "Door de enorme crisis die eraan komt lonkt een leven in armoede voor naar schatting 500 miljoen mensen," valt er in de brief te lezen.

De Samaritaanse steenrijken zijn klaar met vrijblijvende liefdadigheid van  filantropische soortgenoten en pleiten voor een structurele oplossing. Alle overheden zouden de morele plicht hebben om met een meedogenloze hoge Dagobert Duck-tax de boel te nivelleren. 

"We staan voor een gigantisch bedrag in het krijt bij mensen in vitale beroepen die in deze tijd aan de frontlinie staan. De meeste van deze werknemers in vitale beroepen worden zwaar onderbetaald voor de gigantische verantwoordelijkheid die ze dragen."

Andere ondertekenaars van de brief zijn Sir Stephen Tindall (Warhouse Group), screenwriter en regisseur Richard Curtis en Silicon Valley-investeerder John O'Farrell.

De naam van Nina Brink ontbrak op de lijst van 83 ondertekenaars. 

DrankDrank

Wetenschappers vinden lifehack om nieuwe taal te leren

Buitenland

Nieuw apparaat helpt je hersenen een handje

Lees verder

Wereldburger Nicolette van Dam geschoffeerd door zwijgende chef

Glamorama

"Hoor je wel wat ik zeg? Je spreekt toch wel Chinees?!" 

Lees verder

Ricky Gervais helemaal klaar met cancelcultuur

Glamorama

'Niet cool om te zorgen dat iemand ontslagen wordt'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Max Verstappen derde in eerste vrije training

Lees verder

Geen contactonderzoeken meer in Amsterdam

Lees verder

Amerikanen krijgen eigen Eurovisie Songfestival

Lees verder

Parkeerplaatsen bij stranden vol, nog heel veel file

Lees verder

Dikke straf voor Racing Point voor kopiëren Mercedes

Lees verder

Man komt om bij maken van guacamole

Lees verder

Vier Amerikanen dood na drinken handdesinfectie

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man koopt Porsche met zelfgemaakte cheque

Lees verder

Iedereen boos op Audi vanwege meisje met banaan

Lees verder

Steekpartij bij ruzie over ruften in taxi

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer