NieuwNieuws

Algemeen

Groep rijke stinkerds wil hogere tax voor rijke stinkerds

Betekent dit het definitieve einde voor de Quote 500? 

Een groep van 83 steenrijke miljardairs vindt dat ze eigenlijk veel te rijk zijn. In een open brief roepen ze overheden op om de happy few fors meer belasting te laten lappen. De extra inkomsten zouden als extra appeltje voor de dorst moeten dienen om de klap van de aanstaande economische crisis vanwege de Covid-19-epidemie op te vangen. 

Onder meer Ben and Jerry's oprichter Jerry Greenfield en Disneyprinses Abigail Disney hebben de open brief ondertekend. De oproep aan overheden gaat gepaard met enige bloedspoed en het verzoek om rijkdom flink in de papieren laten lopen. Tijdelijke maatregelen hebben ze weinig mee, het bezitten van belachelijk veel geld zou in de toekomst altijd met een flinke heffing van de fiscus gepaard moeten gaan.

"Nu Covid-19 de wereld in zijn greep houdt, kunnen wij als miljonairs een cruciale rol vervullen in het herstel van de wereld. En aangezien wij geen ambulances besturen, maaltijden bezorgen of winkelschappen bijvullen, willen we graag op deze manier een vitale functie vervullen," valt er - vrij vertaald - in de open brief die in de Guardian werd gepubliceerd te lezen. De Britse labourpartij is in elk geval al helemaal om en steunt het initiatief. 

Meedogenloos hoge Dagobert Duck-tax

De superrijken menen dat de verschillen tussen hen en arm in de afgelopen decennia fors uit de klauwen is gelopen. De nadelige gevolgen van groeiende ongelijkheid wordt volgens de ondertekenaars door de coronapandemie op een zeer confronterende manier blootgelegd. "Door de enorme crisis die eraan komt lonkt een leven in armoede voor naar schatting 500 miljoen mensen," valt er in de brief te lezen.

De Samaritaanse steenrijken zijn klaar met vrijblijvende liefdadigheid van  filantropische soortgenoten en pleiten voor een structurele oplossing. Alle overheden zouden de morele plicht hebben om met een meedogenloze hoge Dagobert Duck-tax de boel te nivelleren. 

"We staan voor een gigantisch bedrag in het krijt bij mensen in vitale beroepen die in deze tijd aan de frontlinie staan. De meeste van deze werknemers in vitale beroepen worden zwaar onderbetaald voor de gigantische verantwoordelijkheid die ze dragen."

Andere ondertekenaars van de brief zijn Sir Stephen Tindall (Warhouse Group), screenwriter en regisseur Richard Curtis en Silicon Valley-investeerder John O'Farrell.

De naam van Nina Brink ontbrak op de lijst van 83 ondertekenaars. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: