NieuwNieuws

Algemeen

Matig miezerweer houdt tot het weekend aan in Nederland

Woensdag: meh, donderdag: ugh, vrijdag: iets minder meh/ugh?

De zomer van 2020 in Nederland is qua weersomstandigheden een beetje vergelijkbaar met het jaar 2020: vrij treurige matige bende allemaal. Gaat daar op korte termijn iets aan veranderen? Nou nee. Het blijft deze hele week nog onder de 20 graden met sombere stapelwolken die de hoofdrol vervullen met kans op een beetje motregen zonder dat dit echt vertaalt in hoge neerslaghoeveelheden. 

Aangezien je ook gewoon naar buiten kunt gaan voor het weer van vandaag, eerst het weer van morgen: gemiddeld een graad of twintig waarbij zelfs de zon soms even door het wolkendek zou kunnen breken. De kans hierop is het grootste in het zuidwesten van het land. Het noorden en oosten hebben minder mazzel en zouden te maken kunnen krijgen met enkele regenbuien. Meh.

Na deze wisselvallige woensdag, belanden we van de regen in de drup. Donderdag wordt volgens Weeronline de slechtste dag van de week met een heel etmaal lang een grijs en nat weerbeeld. De temperatuur blijft steken op een graad of 19 en dit is zo'n 3/4 graden onder de normale waarden van medio juli. Op vrijdag wordt het iets minder nat, maar blijft het behoorlijk fris buiten. 

Koele kutzomer of zomerse kuthitte?

Gaan die voorspellingen nog mooi weer spelen deze maand of hoe zit dat? Ja. Het lijkt er wel op. Hoewel het weer in Nederland lastiger te voorspellen is dan de banen van planeten in sterrenstelsels die miljoenen jaren ver bij ons vandaan liggen, lijkt de kans aannemelijk dat we dit weekend te maken krijgen met zomerse temperaturen van tussen de 23 en 27 graden onder een lichtbewolkte hemel.

Wat de meteorologen voor ons in petto hebben na zondag is lastig te voorspellen. Een weerbeeld waarin bewolking en zon elkaar afwisselt met temperaturen die tussen de 20 en 25 graden liggen, gooien momenteel de hoogste ogen.

Aangezien het KNMI geen vaste definitie hanteert voor het fenomeen 'kutzomer', blijft hierover officiële uitspraken doen een beetje natte vingerwerk dat bovendien aan individuele perceptie onderhevig is.  Hoe hoog de temperaturen ook zullen zijn in de komende week, de kans op klachten onder de Nederlandse bevolking over het zomerweer is om en nabij de 100 procent. 

Weet je overigens welke juli ook vrij wisselvallig en koel begon? Die met de recordhitte van vorig jaar. Toen werd er pas op 17 juli voor het eerst een maximumtemperatuur van 25 graden gemeten in de Bilt. Negen dagen later was het 40 graden. Kan nog alle kanten opgaan met die zomer van 2020.  

Rick Brandsteder vertoeft komende tijd in afkickkliniek

Glamorama

'Moet aan zichzelf werken'

Lees verder

Vogels verwerken vuurwerk pas na dagen

Niet Doodchecken

Knallen slecht voor mentaal welzijn van vliegende dieren

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Angela Merkel: In mijn laatste jaar kon ik niets tegen Vladimir Poetin doen

Lees verder

Matthijs van Nieuwkerk werkt mee aan onderzoek naar DWDD

Lees verder

Over tien jaar alleen nog sigaretten bij tabaksspeciaalzaken

Lees verder

Onderzoek naar gedrag Ye West tijdens samenwerking met Adidas

Lees verder

Mazzel voor Mark - ChristenUnie wil ook aanpak asielstroom

Lees verder

Justitie in Frankrijk onderzoekt verkiezingsgeld Macron

Lees verder

Deel Amerikanen denkt dat chocolademelk uit bruine koe komt

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tweeling geboren uit embryo's die in 1992 werden ingevroren

Lees verder

Uitgeverij Bob Dylan vervalste handtekeningen met machine

Lees verder

Oeps! Stadion eert pornoster in plaats van militair

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: