NieuwNieuws Beta

Niet Doodchecken

Bolsonaro aangevallen door 'extreemlinkse' loopvogel

Onschuldig bijt-incident of ideologisch gedreven aanslag? 

Computer Computer

Jair Bolsonaro is maandag slachtoffer geworden van een bijtincident toen hij z'n loopvogels in de tuin van het presidentiële paleis in de Braziliaanse hoofdstad Brasília voerde, aldus de The Guardian. De president verblijft al een week in thuisisolatie nadat hij gediagnosticeerd werd met Covid-19. 

De verdachte van het geweldsincident is tussen de 1 meter en 1,20 meter lang en heeft een opvallend lichtgrijs verendek. Volgens Braziliaanse media zou het om een zogenaamde ema gaan: een Zuid-Amerikaanse struisvogelachtige die familie is aan de bekendere emoe uit Australië.

In de Braziliaanse pers wordt hardop gespeculeerd over de toedracht van de snavelconfrontatie. Sommigen beweren zelfs dat de loopvogel overging tot de aanval vanwege ideologische motieven. Wat de reden ook is, het dier heeft er een hoop fans bij. 

Een van hen is politicus Janidra Feghali van de communistische partij. Zij meent dat dieren een goed ontwikkeld zesde zintuig hebben om vervelende en slechte personen eruit te pikken. "Deze ema vertegenwoordigt het Braziliaanse volk," tweette Congreslid Margarida Salomão van de Arbeiderspartij.

Extremistische emoe-achtige VS controversiële coronapatiënt

Het slachtoffer van de beet en het virus maakt het naar omstandigheden goed. Verveling is op dit moment de grootste plaaggeest voor de gesteldheid van de 65-jarige Bolsonaro, vertelde hij aan een Braziliaans dagblad.  "Ik verveel me dood. Ik kan er niet tegen om de hele dag thuis te blijven. Het is verschrikkelijk," liet de Trump van de Tropen weten.

Ondertussen zijn bijna 1,9 miljoen Brazilianen eveneens geveld door de ziekte, bijna 73.000 van hen kwamen om. Extra hulp voor de inheemse tribale gemeenschappen die vanwege hun geïsoleerde levensstijl kwetsbaarder zijn voor virusinfecties uit het Amazonegebied vond Bolsonaro niet nodig.

De president van Brazilië is op zijn beurt een behoorlijke pechvogel gebleken in de afgelopen week. Vorige week werd bekend dat hij het coronavirus had opgelopen en in quarantaine moest. Dit nieuws bracht hij zelf naar buiten aan een filmploeg terwijl hij geen mondmasker droeg zonder afstand te bewaren. De journalist in kwestie heeft aangifte gedaan tegen de controversiële corona-president.

De bijtgrage ema wilde niet ingaan op de vragen van journalisten over zijn ideologische voorkeuren of motieven. Hij lijkt zich te beroepen op zijn zwijgrecht. 

DrankDrank

Supermarkt moet twee weken dicht na overtreden corona-regels

Binnenland

Twentse supermarktmeneer woedend op 'pipo's van de veiligheidsregio'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Speler FC Barcelona besmet met coronavirus

Lees verder

Verdachte ontsnapt door zwemtocht in Maas

Lees verder

Max Verstappen broedt al op nieuwe geintjes op de radio

Lees verder

Xbox Series X lanceert begin november

Lees verder

Nieuw rijbewijs toont lege stoel als pasfoto

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man krijgt boete voor ontvluchten wippende huisgenoot

Lees verder

Bibliotheekboeken 36 jaar te laat ingeleverd bij Groninger bieb

Lees verder

Verdien 9.000 euro per jaar als officiële stadstovenaar

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer