NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Bolsonaro aangevallen door 'extreemlinkse' loopvogel

Onschuldig bijt-incident of ideologisch gedreven aanslag? 

Jair Bolsonaro is maandag slachtoffer geworden van een bijtincident toen hij z'n loopvogels in de tuin van het presidentiële paleis in de Braziliaanse hoofdstad Brasília voerde, aldus de The Guardian. De president verblijft al een week in thuisisolatie nadat hij gediagnosticeerd werd met Covid-19. 

De verdachte van het geweldsincident is tussen de 1 meter en 1,20 meter lang en heeft een opvallend lichtgrijs verendek. Volgens Braziliaanse media zou het om een zogenaamde ema gaan: een Zuid-Amerikaanse struisvogelachtige die familie is aan de bekendere emoe uit Australië.

In de Braziliaanse pers wordt hardop gespeculeerd over de toedracht van de snavelconfrontatie. Sommigen beweren zelfs dat de loopvogel overging tot de aanval vanwege ideologische motieven. Wat de reden ook is, het dier heeft er een hoop fans bij. 

Een van hen is politicus Janidra Feghali van de communistische partij. Zij meent dat dieren een goed ontwikkeld zesde zintuig hebben om vervelende en slechte personen eruit te pikken. "Deze ema vertegenwoordigt het Braziliaanse volk," tweette Congreslid Margarida Salomão van de Arbeiderspartij.

Extremistische emoe-achtige VS controversiële coronapatiënt

Het slachtoffer van de beet en het virus maakt het naar omstandigheden goed. Verveling is op dit moment de grootste plaaggeest voor de gesteldheid van de 65-jarige Bolsonaro, vertelde hij aan een Braziliaans dagblad.  "Ik verveel me dood. Ik kan er niet tegen om de hele dag thuis te blijven. Het is verschrikkelijk," liet de Trump van de Tropen weten.

Ondertussen zijn bijna 1,9 miljoen Brazilianen eveneens geveld door de ziekte, bijna 73.000 van hen kwamen om. Extra hulp voor de inheemse tribale gemeenschappen die vanwege hun geïsoleerde levensstijl kwetsbaarder zijn voor virusinfecties uit het Amazonegebied vond Bolsonaro niet nodig.

De president van Brazilië is op zijn beurt een behoorlijke pechvogel gebleken in de afgelopen week. Vorige week werd bekend dat hij het coronavirus had opgelopen en in quarantaine moest. Dit nieuws bracht hij zelf naar buiten aan een filmploeg terwijl hij geen mondmasker droeg zonder afstand te bewaren. De journalist in kwestie heeft aangifte gedaan tegen de controversiële corona-president.

De bijtgrage ema wilde niet ingaan op de vragen van journalisten over zijn ideologische voorkeuren of motieven. Hij lijkt zich te beroepen op zijn zwijgrecht. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: