NieuwNieuws Beta

Glamorama

NPO veroordeelt Giel Beelen tot holst van de nacht

Krijgt de radio-DJ eindelijk het tijdslot dat bij hem past? 

Computer Computer

Voor de nog overgebleven fans van Giel Beelen (43) is er goed nieuws; hij keert terug naar de publieke omroep voor een nieuwe radioshow op NPO Radio 2. Het vertrouwen in zijn kwaliteiten, werd belichaamd door het tijdsslot dat hij kreeg toegewezen door dit najaar.

Ja, Beelen gaat twee uur per dag plaatjes aan elkaar lullen. Maar hij zal het moeten doen met het tijdslot 04.00 t/m 06.00. Niet per se het moment van de dag waarop luistervinken de radio aanzetten om naar een uitgerangeerde plaatjespraatjesmaker te luisteren.

Beelen zelf is er in elk geval wel content mee. Hij bedankte voor een contractverlening bij John de Mol en zegt zijn Ochtendshow op Radio Veronica dat te beluisteren is op het iets populairdere slot van 06.00 tot 09.00 vaarwel. Via Instagram bracht hij het nieuws met een brede glimlach naar buiten. 

Wie?

Dat het gezwam van Giel Beelen voortaan alleen nog maar op onmogelijke tijdstippen is aan te horen, leidde tot positieve reacties onder zijn fans. Ironisch genoeg heeft het nieuws misschien nog wel voor blijere gezichten gezorgd onder z'n minder grote fans.

Voor 2010 werd Beelen gezien als een vrij groot talent in radio-land waar hij al sinds 1997 grappig probeert te doen. Met jonko's klappen in de studio, seksen met mevrouwen en volledig naakt op de Main Stage van Pinkpop ten tonele verschijnen, werd hij destijds gezien als een schurende en tegendraadse media-persoonlijkheid met de illustere classificatie 'shockjock'. 

Met zijn inmiddels 43 jaar, is het rebelse jongensachtige er wel een beetje afgesleten. Dit weerhoudt Giel Belegen er echter niet van om toch kattenkwaad uit te halen. Deze fratsen leidden de laatste jaren vooral tot hoogoplopende ruzies, controversiële uitspraken en ander infantiel gedoe. Hij kwam regelmatig in de clinch met muzikanten, kreeg de volle laag van de radio-minions van Wilfred Genee en werd op Comedy Central geroast. De lijst van conflicten met BN'ers en Patrick Kicken is in de voorbije jaren dan ook tot behoorlijk mythische proporties aangezwollen.

Ondanks het verleden heeft Giel Beelen zelf vooral veel zin in zijn nieuwe nachtelijke avontuurtje in de toekomst. Vanaf 5 oktober keert hij terug bij BNN/VARA op NPO Radio 2, speciaal voor plafonddienstplichtigen, uitzonderlijk vroege vogels en back-end developers. 

DrankDrank

Geschorste directeur Haga Lyceum 'stortte ton op verdachte rekening'

Binnenland

Eén dag na zijn schorsing maakte Söner Atasoy een ton over op een rekening waar hij alleen bij kan. 

Lees verder

Poolse vicepremier: 'héél Polen moet een LGBT-vrije zone zijn'

Buitenland

"Geen enkele euro meer naar organisaties en activiteiten die LGBT promoten."

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Moeder 'wurgde baby met ceintuur van badjas' in Haaksbergen

Lees verder

Hoesten levert een rode kaart op in Premier League

Lees verder

Oeps! Iedereen is klaar met Gaby Blaaser

Lees verder

Belgisch stel vlucht uit Spaans ziekenhuis voor coronatest

Lees verder

'Kettingrukker' opnieuw actief in Utrecht

Lees verder

Microsoft 'toch weer in gesprek' over aankoop van TikTok

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Vechtpartij tijdens (!) Ibizavlucht om mondkapje

Lees verder

Smokkelvliegtuig crasht door overdosis cocaïne

Lees verder

België faalt met kneuterig corona-formulier voor reizigers

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer