NieuwNieuws Beta

Tech & Gaming

Nieuwe Mercedes Black Series is een waar monster

Durft de naam toch nog aan 

Ondanks dat alles dat ook maar enigszins te maken heeft met zwart of wit momenteel onder een maatschappelijk vergrootglas ligt, komt Mercedes gewoon met een nieuwe Black Series. De nieuwe AMG GT Black Series is met zijn 730 pk sterke V8 een absoluut monster en een waardige drager van de naam.

Mercedes plakt al lange tijd het label 'Black Series' op de sterkste en meest hardcore versies van hun sportauto's. De nieuwe AMG GT doet in dat opzicht niet onder voor zijn voorgangers, want de Duitsers persen een indrukwekkende 730 pk uit de 4,0 liter bi-turbo V8. Ten opzichte van de AMG GT R (tot nu toe de snelste versie) is dat liefst 145 pk meer. Alsof je een volledige Opel Insignia aan vermogen erbij gooit. Bizar, maar toch ook fijn. 

Hard, heel hard

Deze indrukwekkende berg vermogen zet de opschepcijfertjes nog net iets scherper. De bekende 0-100-sprint duurt nog maar 3,2 seconden en de 200 km/u staat al na minder dan 9 seconden op de klok. De topsnelheid ligt op een respectabele 325 km/u maar daar gaat het niet om. Dit is een machine om snoeihard mee over het circuit te knallen en om met zoveel g-krachten door bochten te raggen dat je daarna in de binnenspiegel moet controleren of je neus niet op de plek van je oren zit. 

Voor dat bochtenwerk krijgt de Black Series een belachelijk grote vleugel en bijzonder agressieve bodykit. In totaal levert dat 400 kilogram aan downforce op bij 250 km/u en dat betekent simpelweg dat je veel harder door bochten kan dan dat je zou durven. 

De Black Series komt niet in een gelimiteerde oplage, dus iedere liefhebber met een extreme lading geld op de bank kan er één bestellen. Hoeveel geld je precies nodig hebt, wordt later pas bekendgemaakt, maar reken op zeker een kwart miljoen euro. 

Mocht je nog meer details willen weten, dan is hieronder nog een uitgebreide introductievideo te vinden van een subjectieve Brit. 

Disney+ laat je op afstand films kijken met vrienden

Glamorama

Gezamenlijk films en series kijken vanuit verschillende locaties

Lees verder

Rudy Giuliani onder vuur door nieuwe Borat-film

Buitenland

Ontkent uiteraard alles

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Nederland houdt van vlees: vleesconsumptie stijgt in 2019

Lees verder

Ajax verliest eerste Champions League-duel

Lees verder

Zeer Ernstig: Rijksoverheid verdubbelt stilletjes aantal regio's hoogste risiconiveau

Lees verder

VR-game Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge aangekondigd

Lees verder

Blootloper bedreigt mensen in Apeldoorn

Lees verder

YouTube: "Opbokken, Lange Frans heeft vaker gezondigd"

Lees verder

Dwarse Drent kost provincie miljoenen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Dominatrix neemt maskerplicht in supermarkt heel serieus

Lees verder

Lange Frans beschuldigd van betrokkenheid bij complottheorieën

Lees verder

Pinguïn-homokoppel steelt nest van lesbisch pinguïnstel

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws