NieuwNieuws Beta

Binnenland

Eerste pepernoten alweer in de schappen bij PLUS-supermarkt

JA HOOR!!! Het wordt ook elk jaar vroeger he? 

Computer Computer

Liefhebbers van pepernoten, kunnen vanaf vandaag naar hartelust hun karretje vullen met het Sinterklaassnoep in een Plus-filiaal bij het stadion van Heracles Almelo. Dat loopt toch voor geen meter?

Volgens Supermarktmanager Jorik Letteboer worden de zakjes al redelijk ingeslagen, vertelt hij aan RTV Oost die op locatie verslag kwamen doen. De pepernoten in kwestie zijn bedoeld voor de 'echte liefhebbers'. Pepernoothaters hebben volgens Letteboer alle vrijheid om ze niet in te laden.

Een rondgang van de regio-omroep onder de klanten brengt een wisselend beeld naar voren. De een vindt het heerlijk om van een pepernootje te genieten in het zonnetje, maar een ander vindt het allemaal wel wat vroeg. Bovendien twijfelt deze iets kritischere consument eraan of de kruidnootjes wel vers zijn. 

Vroeg zijn ze dit jaar in elk geval wel. In normale jaren wachten winkeliers tot augustus met het naar buiten brengen dat ze 'nu al' pepernoten verkopen voor een gratis stukje PR in de Nederlandse media. 

De Bolletje-fabriek als onderdeel van de Almelose skyline /Wikimedia Commons

Altijd wat te doen

Dat dit nieuws uitgerekend uit Almelo komt, mag weinig verrassend genoemd worden. Want wat niet veel mensen weten is dat deze plek wordt beschouwd als dé Pepernotenhoofdstad van Nederland. En nu weten we natuurlijk allemaal dat 'pepernoten' eigenlijk kruidnoten heten. Maar hierover maken alleen enorme wijsneuzen zich druk. 

Wat maakt Almelo zo speciaal? Al sinds het midden van de 19e eeuw is de fabriek van banketproducten met de bekende naam Bolletje in de Twentse havenstad gevestigd. Elk jaar beginnen zij al vanaf de zomer met het produceren van het Sinterklaassnoep waar heel Nederland enkele maanden later van zal genieten. 

De karakteristieke lucht die hierbij vrijkomt, vormt een jaarlijks terugkerend vleugje feestvreugde voor de bewoners van het immer pittoreske en vredige Almelo in het glooiende Twentse heuvelland, die hierdoor direct weer reikhalzend uitkijken naar de vrolijke knusse feestdagen aan het einde van het kalenderjaar.

Naar verluidt is de zomerse aromawalm - na het door Herman Finkers geprezen stoplicht natuurlijk - de populairste toeristentrekpleister van de stad. 

DrankDrank

Poolse vicepremier: 'héél Polen moet een LGBT-vrije zone zijn'

Buitenland

"Geen enkele euro meer naar organisaties en activiteiten die LGBT promoten."

Lees verder

Moeder 'wurgde baby met ceintuur van badjas' in Haaksbergen

Binnenland

De moeder zegt zelf dat ze het voorval niet meer kan herinneren. 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Hoesten levert een rode kaart op in Premier League

Lees verder

Oeps! Iedereen is klaar met Gaby Blaaser

Lees verder

Belgisch stel vlucht uit Spaans ziekenhuis voor coronatest

Lees verder

'Kettingrukker' opnieuw actief in Utrecht

Lees verder

Microsoft 'toch weer in gesprek' over aankoop van TikTok

Lees verder

Lachgasslurper knalt op politieauto

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Vechtpartij tijdens (!) Ibizavlucht om mondkapje

Lees verder

Smokkelvliegtuig crasht door overdosis cocaïne

Lees verder

België faalt met kneuterig corona-formulier voor reizigers

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer