NieuwNieuws

Algemeen

Mondkapjes-vergadering Utah afgelast wegens gezondheidsriciso

Chaos bij County-vergadering door 100 anti-mondkapjesbetogers

Net als in veel andere Amerikaanse staten is er in Utah sinds enige tijd een mondkapjesverplichting in werking getreden. Sommige mensen - zoals jonge kinderen en mensen met een mentale beperking - hoeven de smoelboerka's niet te dragen.

Uitzonderingen voor specifieke gevallen worden overgelaten aan de countys. - een soort van gemeenteraad red. - In Utah County in de gelijknamige staat moest hier gisteren uitsluitsel over komen. Maar niet iedereen was het eens met de noodzaak van waffeldamplapjes. Raadslid Bill Lee, fervent tegenstander van smoeldoekjes, bond er geen doekjes om, meldt KSL

Nadat het commissielid zijn bezwaren over het beleid had toegelicht, vulde de zaal zich ineens met bijna honderd opgetrommelde anti-gezichtsmaskerdemonstranten die z'n woorden met zeer luid gejuich beantwoordden. Gejuich dat bovendien een stuk luider klonk aangezien niemand in de menigte voorzien was van bekbedekking.

De toegesnelde betogers weigerden hiernaast afstandsregels in acht te nemen en negeerden de vloermarkering waardoor de maat vol was. De vergadering is vanwege het schenden van de volksgezondheidsregels verplaatst naar een later moment. Met een luid boe-geroep maakten de haters van harseslapjes hierop hun ongenoegen kenbaar. 

Het artikel gaat onder de tweet (veel) verder

Boeh smoeldoekjes!

Utah County laat aan Amerikaanse media weten dat ze geen andere keuze hadden om de bijeenkomst te schrappen. "Al onze gezondheidsexperts zijn het erover eens dat de ontstane situatie de huidige regels om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan overtreden," vertelt county-voorzetter Tanner Ainge in een reactie. 

Voor de actie van zijn collega heeft hij weinig goede woorden over. "Lee heeft dit puur gedaan om scene te schoppen en hiermee de gezondheid van zijn mede-raadsleden en de aanwezigen expres in gevaar gebracht. De County-commissie komt aanstaande week opnieuw samen via een videoverbinding om het over de kwestie te hebben."

Ainge had allesbehalve een prettige middag. Toen hij het gebouw verliet kwam hij oog in oog te staan met de demonstranten die hem ter verantwoording riepen. "Hoe durf je mijn dochter te verplichten tot het dragen van een mondmasker," brieste een boze moeder de politicus toe. De druk werd haar blijkbaar te veel toen ze direct hierop onwel werd door een paniekaanval. De ongeruste moeder is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar fysieke toestand is stabiel.

Tanner Ainge benadrukte dat hij als County Commissie-lid weinig invloed heeft op het mondkapjesbeleid op scholen. Volgens hem gaat de het congres van de staat Utah hierover en niet zijn county. Maar aangezien bestuursrecht voor de boze menigte vrij lastig was, trokken ze nog verder van leer. 

Het artikel gaat onder de tweet (veel) verder

Bill Gates en New World Order

Het Witte Huis heeft besloten dat de scholen in de Verenigde Staten weer open gaan ondanks het feit dat het virus zich nog altijd rap verspreidt. Op staatsniveau wordt nu beslist of scholieren al dan niet met gezichtsbescherming hun lessen moeten volgen. Deze 'inbreuk op de grondwettelijke vrijheid' schiet veel ouders in het verkeerde keelgat. 

Denna Robbertson, een van de organisatoren van het protest, meent dat kinderen niets te vrezen hebben van het coronavirus. Volgens de bezorgde moeder, die niet met een paniekaanval werd afgevoerd door een ambulance, is Covid-19 vervaardigd in een laboratorium en dat hierdoor mondkapjes onnodig zijn. 

De Amerikaanse Jaap van Dissel, Dr. Anthony Faucizou volgens de vrouw onderdeel zijn van de illustere 'new world order' die in opdracht van Bill Gates de wereldbevolking met 5 miljoen mensen wil terugbrengen met het coronavirus. Waarom de oprichter van Microsoft zich exact met zulke praktijken zou inlaten, blijft onduidelijk.

Robertson, die eveneens grootmoeder is, kan haar bovendien helemaal niets overkomen. "Als ik word besmet met Covid-19, redt mijn immuunsysteem me wel. Dat komt omdat mijn weerstand heel sterk is. Weet je hoe dat komt? Omdat ik altijd vuil om me heen heb gehad waardoor ik gewend ben aan virussen en bacteriën."

In de Verenigde Staten werden gisteren 71.750 nieuwe Covid-19 diagnoses gesteld in een dag. De teller staat er momenteel op 1.787.412 besmettingen en het dodental bedraagt 140.471. Het dunbevolkte Utah behoort met bijna 31.000 diagnoses niet tot de zwaarstgetroffen staten. 

Rechtbank oordeelt op 17 november in groot strafproces MH17

Algemeen

Het toestel werd deze week 8 jaar geleden uit de lucht geschoten: 298 mensen kwamen om

Lees verder

Nienke Brinkman pakt als eerste Nederlandse vrouw marathon-medaille op EK

Sport

Moest het op 16 seconden afleggen tegen winnares  Aleksandra Lisowska 

Lees verder

Waterscout maakt foto's tijdens douchen scoutingkamp Nawaka

Algemeen

De jongeman is aangehouden

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Brand legt autobedrijf in de as: logo Extinction Rebellion op brandende auto

Lees verder

'Nog bijna 500 Afghanen wachten op evacuatie naar Nederland'

Lees verder

'Oud-premier Australië maakte zichzelf schaduwminister van drie ministeries'

Lees verder

Iran vindt aanslag op Rushdie 'zijn eigen schuld'

Lees verder

Wederom bonje voor hekken aanmeldcentrum Ter Apel

Lees verder

Oud-campingbaas Cees Engel van Fort Oranje overleden

Lees verder

Katten in Duitse Walldorff eindelijk weer uit lockdown

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Ramptoerist mag vijf jaar niet vliegen met Transavia

Lees verder

Autodief verstopt zich voor politie in enorme knuffelbeer

Lees verder

Vrouw zit vast met hand in zonneluifel, straat afgezet

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: