NieuwNieuws

Glamorama

Amsterdamse artiesten niet welkom bij concerten in de Kuip

Feyenoordsupporters trokken aan de bel na ongewenste Ajacieden op de line-up

Omdat we een festivalloze zomer beleven vanwege het coronavirus, wilde de Kuip demense toch graag een stukje vertier bieden. Met een aantal 'intieme en coronaproof zomerconcerten' in het stadion van Feyenoord met popartiesten van eigen bodem, zou er toch nog wat livemuziek te horen zijn.

De namen op de line-up leidde niet bij iedereen tot vrolijke gezichten. De vermeende Ajax-sympathieën van Jeroen van der Boom, Glennis Grace en Xander de Buisonjé in combinatie met een intieme setting schoot enkele aanhangers van de aartsrivaal in het verkeerde keelgat. 

De line-update, die pas gistermiddag wereldkundig gemaakt is, leidde direct tot ophef. De Kuip ontving een onbekend aantal klachten van verontruste Feyenoordsupporters die zingende Ajacieden beschouwden als aanstootgevende heiligschennis van hun voetbaltempel in de Maasstad.

En binnen 24 uur kwam er een einde aan hun leed toen de organisatie bevestigde dat dit gejammer ook eigenlijk ergens wel terecht was. De blasfemische Stennis Grace, Jeroen van de Boomin en Wendy van Zeik's ex zijn vanmiddag geschrapt uit het programma. 

Excluderende maatregel voor inclusive line-up

"Als organisatie vinden we het echter belangrijk dat we, vooral in deze tijd, een evenement neerzetten waarbij iedereen zich prettig en welkom voelt," vertelt Karin de Haas van full-service organisatiebureau Dehaasprojecten die zich het leed van de gekrenkte Feyenoord erg aantrok. Juist nu. 

Eind augustus staat in het teken van vrolijkheid en muziek. Voor de gelegenheid wordt een speciaal zomerterras ingericht waar bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje konden genieten van een coronaproof concert waarbij maximaal 180 mensen aanwezig mochten zijn en de afstandsregels in acht worden genomen. 

Artiesten als Alain Clark, Samantha Steenwijk en OG3NE kwamen overigens wel door de kritische ballotagecommissie van de 010-supporters heen. Het is niet bekend wie de ongewenste Ajacieden vervangt. Dit wordt volgende week bekend gemaakt. Namen als Tim Douwsma, Dries Roelvink sr/jr.x2 en Peter R. de Vries lijken bij voorbaat uitgesloten. 

Huh, zingt Peter R. de Vries? Vast wel. Deze man kan immers alles. 

Joachim Löw blijft bondscoach Duitsland

Sport

Voetbalbond schrikt niet van verliezen

Lees verder

Rita Ora biedt excuses aan voor illegaal verjaardagsfeest

Glamorama

Betaalt boete van ruim 11.000 euro

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Andreas Bakir uit Statenfractie Overijsselse FvD geschopt

Lees verder

Brein reageert zelfde op eenzaamheid als op honger

Lees verder

Ophef over lessen 'sexy winkelen' Italiaanse TV - VIDEO

Lees verder

Drenkeling na twee dagen uit zee gered

Lees verder

Dagcijfers corona dalen weer: 4.610 nieuwe besmettingen

Lees verder

Vrouw zet kanker in scène om bruiloft te crowdfunden

Lees verder

Overlastveroorzaker bedreigt agent met de dood

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Politie vol lof: groentegeschenk valt in goede aarde

Lees verder

Vader noemt dochters 'Mara' en 'Dona'

Lees verder

OPHEF: Demi Lovato eet gebraden kalkoen na knuffelen met kalkoen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: