NieuwNieuws Beta

Niet Doodchecken

Zwerm vliegende mieren fopt Britse buienradar

Giga mieren-Tinder leidt tot nepneerslag in London

Computer Computer

Het is op dit moment onbewolkt zomerweer rond de Britse hoofdstad London. Hoewel dit op zichzelf al nieuwswaardig is, leek het op de weerradars echter dat er toch een paar regenbuien overtrokken. Toch viel er geen druppel vandaag. 

Hoe dat kan? Een gigantische hoeveelheid vliegende mieren die rond deze tijd van het jaar hun vleugels uitslaan. En dit doen ze massaal. De beestjes waren zo talrijk aanwezig in het luchtruim dat de meetapparatuur van de meteorologische dienst erop aansloeg. 

In London, Kent en Sussex leek het daarom regenachtig vandaag terwijl het in werkelijkheid een droge zomerse dag was met een strakblauwe hemel, weet MetroUK

Met Office deelde de opmerkelijke radarbeelden op Twitter. 

Het artikel gaat onder de tweet verder.

Waarom doen die beesten dit ook alweer?

Krijgen we nou nog een plaag van Biblische proporties voor onze kiezen met een allesverslindende mierenplaag in rampjaar 2020? Nee. 

Dit is een natuurlijk fenomeen bij talloze mierensoorten en gebeurt ieder jaar jaar. Om inteelt binnen het eigen nest te voorkomen slaan koninginnen hun vleugels uit in gezelschap van miljoenen onderdanen. Het doel? Geschikte kerels vinden bij een ander nest. Hun favoriete weertype om erop uit te trekken lijkt wel wat op die van de mens: zomers weer met weinig wind.

Of de koningin zich bij een bestaande kolonie voegt of een volledig nieuw volk sticht, hangt een beetje van de omstandigheden af. Maar haar mannelijke onderdanen hebben een veel kanslozere missie: met miljoenen concurrenten het hart van een vreemde koningin veroveren. Zeg maar een beetje als Tinder maar dan met vleugels die tijdens de date van je rug afdonderen.

De overgrote meerderheid van de rondtrekkende werksters sterft kort na het uitvliegen tenslotte in eenzaamheid zonder zich ooit te hebben voortgeplant na een leven lang elke dag opnieuw keihard ploeteren. 

Toch nog een beetje positiviteit om mee af te sluiten? Het favoriete weertype voor vliegende mieren is onderweg naar Nederland. Volgens de voorspellingen van WeerOnline gaan we een zonnig en droog weekeinde tegemoet met zomerse temperaturen van tussen de 23 en 27 graden.

DrankDrank

Supermarkt moet twee weken dicht na overtreden corona-regels

Binnenland

Twentse supermarktmeneer woedend op 'pipo's van de veiligheidsregio'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Speler FC Barcelona besmet met coronavirus

Lees verder

Verdachte ontsnapt door zwemtocht in Maas

Lees verder

Max Verstappen broedt al op nieuwe geintjes op de radio

Lees verder

Xbox Series X lanceert begin november

Lees verder

Nieuw rijbewijs toont lege stoel als pasfoto

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man krijgt boete voor ontvluchten wippende huisgenoot

Lees verder

Bibliotheekboeken 36 jaar te laat ingeleverd bij Groninger bieb

Lees verder

Verdien 9.000 euro per jaar als officiƫle stadstovenaar

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer