NieuwNieuws

Sport

Kimi Räikkönen beantwoordde Reddit-vragen en het is precies wat je ervan verwacht

Bwoah.

Kimi Raikkonen staat erom bekend weinig dingen meer te haten dan journalisten, persobligaties en domme vragen. Des te groter de verbazing wanneer de Fin dit weekend op de Formule 1-subreddit opdook om wat vragen van fans te beantwoorden. Op zijn eigen kurkdroge en broodnuchtere manier.

Al helemaal opvallend is dat hij schrijft niet gedwongen te zijn om achter een laptop te gaan zitten. “Hier zijn de vragen tenminste anders dan wat ik elk raceweekend duizend keer gevraagd krijg.” Journalisten, wees gewaarschuwd. Wanneer iemand Kimi laat kiezen tussen een jaar geen alcohol of elke dag een interview: “Allebei niet!!!”

Fans

Dezelfde vijandigheid heeft de Iceman niet tegen zijn fans, en dat is te lezen. Zijn favoriete vragen gaan over zijn zoontje Robin. Op de vraag of we hem over twintig jaar in een Formule 1-wagen gaan zien, zegt hij dat dat helemaal aan het kind zelf ligt. “Als hij wilt racen steun ik hem.”

Veel fans willen namen horen: wie was je favoriete collega? Wie gaat er kampioen worden? Wie trekt Ferrari uit het slop? Hij laat zich niet verleiden. Wie is het meest veelbelovende jonge talent voor het kampioenschap? “Degene die als eerst in een winnende wagen stapt.” Wel noemt hij Vettel en Giovinazzi als fijne collega’s, en zegt hij dat de coureurs die hij respecteert daar vanaf weten - voor ieder ander is het niet zo boeiend.

Hobby

Räikkönen zal waarschijnlijk dit seizoen nog het record voor meeste gestarte races in de sport op zijn naam zetten. Hij rijdt al twintig jaar in Formule 1 en hoeft wat hem betreft nog niet met pensioen. “Ik kies voor het begin van het volgende seizoen of ik door wil. Als ik het nog steeds leuk vind om te racen blijf ik het gewoon doen, en zo niet, waarom zou ik dan nog doorgaan?”

Het ‘interview’ levert een paar geweldige droomkomische antwoorden op. Wat hij doet tussen de kwalificatie en de race? “Op zaterdagnacht slaap ik.” Wat is zijn favoriete drankje? “Water.” Is Robin sneller dan Kimi? “Hij heeft zijn gewicht mee..” Heeft hij een bijgelovig ritueel rond een race? “Ik stap altijd aan dezelfde kant van de wagen in, maar dat heeft volgens mij meer met gewoonte te maken dan met bijgeloof.”

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: