NieuwNieuws Beta

Glamorama

Kanye 2020: schreeuwen tegen abortus, huilen en god ontmoeten

Rommelige eerste bijeenkomst presidentsrace Kanye

Computer Computer

Kanye West hield vannacht zijn eerste campagnebijeenkomst om zijn strijd voor het presidentschap kracht bij te zetten en dat verliep exact zo chaotisch als je verwacht. Al schreeuwend hield hij een betoog tegen abortus en porno en voor god en zichzelf.

In Charleston in South Carolina sprak hij voor een paar honderd volgers zonder microfoon. Dat betekende dat hij moest schreeuwen en hij vaak voor een deel van het publiek moeilijk te verstaan was. Hij betoogde onder meer tegen abortus. Volgens de rapper moet abortus weliswaar legaal blijven, maar sterk ontmoedigd worden. Hij vertelde dat god hem persoonlijk had toegesproken via zijn laptop. "Het scherm werd zwart en wit en god zei 'als je mij visie verkloot, dan verkloot ik die van jou'." Dat was het moment dat hij zijn vrouw Kim Kardashian belde om te zeggen dat hij de baby (North) wilde houden. 

Emotioneel

Ook schreeuwde hij dat zijn vader eigenlijk een abortus wilde, maar dat zijn moeder hem heeft gered. Daarbij raakte hij geëmotioneerd en rolden de tranen over zijn wangen. Kanye vindt ook dat alle moeders een miljoen dollar moeten krijgen. Waar hij dat geld vandaan tovert, is niet bekend. 

Slaven

Kanye was gekleed in wat leek op een kogelwerend vest en had '2020' in zijn haar geschoren. Hij richtte zijn pijlen ook op Harriet Tubman, een tot slaaf gemaakte vrouw die wist te ontsnappen en anderen slaven bevrijdde. Volgens West heeft ze nooit echt de slaven bevrijd. "Ze liet de slaven gewoon werken voor andere witte mensen." 

Het is nog steeds onduidelijk of Kanye echt president wil worden, dit een publiciteitsstunt is of dat we het meer moeten zien als een schreeuw voor aandacht. President zal hij zeer zeker niet worden. Hij heeft zich weliswaar in de staat Oklahoma ingeschreven, maar is in veel andere staten al te laat om zich in te schrijven voor de verkiezingen. En als mensen niet op je kunnen stemmen, wordt winnen sowieso best lastig. 

DrankDrank

Politie neemt Mazda in beslag in onderzoek naar doodgereden Tamar (14)

Binnenland

Politie doet forensisch onderzoek.

Lees verder

Water Texel troebel door ejaculerende oesters

Binnenland

Natuur gaat helemaal los

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Amerikaanse high school lapt coronamaatregelen aan laars met uitbraak als gevolg

Lees verder

Acteur Chris Pratt is weer vader geworden

Lees verder

Jongen mept agent na zwembadoverlast

Lees verder

Bibliotheekboeken 36 jaar te laat ingeleverd bij Groninger bieb

Lees verder

Verdien 9.000 euro per jaar als officiële stadstovenaar

Lees verder

Drinkwaterbedrijven luiden noodklok: 'straks is de reserve op'

Lees verder

Chinese politie valt binnen bij pro-democratiekrant in Hong Kong

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Pinguïn neemt de benen uit Avifauna en zwemt de Rijn over

Lees verder

Man komt om bij maken van guacamole

Lees verder

Vier Amerikanen dood na drinken handdesinfectie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer