NieuwNieuws

Glamorama

Kanye 2020: schreeuwen tegen abortus, huilen en god ontmoeten

Rommelige eerste bijeenkomst presidentsrace Kanye

Kanye West hield vannacht zijn eerste campagnebijeenkomst om zijn strijd voor het presidentschap kracht bij te zetten en dat verliep exact zo chaotisch als je verwacht. Al schreeuwend hield hij een betoog tegen abortus en porno en voor god en zichzelf.

In Charleston in South Carolina sprak hij voor een paar honderd volgers zonder microfoon. Dat betekende dat hij moest schreeuwen en hij vaak voor een deel van het publiek moeilijk te verstaan was. Hij betoogde onder meer tegen abortus. Volgens de rapper moet abortus weliswaar legaal blijven, maar sterk ontmoedigd worden. Hij vertelde dat god hem persoonlijk had toegesproken via zijn laptop. "Het scherm werd zwart en wit en god zei 'als je mij visie verkloot, dan verkloot ik die van jou'." Dat was het moment dat hij zijn vrouw Kim Kardashian belde om te zeggen dat hij de baby (North) wilde houden. 

Emotioneel

Ook schreeuwde hij dat zijn vader eigenlijk een abortus wilde, maar dat zijn moeder hem heeft gered. Daarbij raakte hij geëmotioneerd en rolden de tranen over zijn wangen. Kanye vindt ook dat alle moeders een miljoen dollar moeten krijgen. Waar hij dat geld vandaan tovert, is niet bekend. 

Slaven

Kanye was gekleed in wat leek op een kogelwerend vest en had '2020' in zijn haar geschoren. Hij richtte zijn pijlen ook op Harriet Tubman, een tot slaaf gemaakte vrouw die wist te ontsnappen en anderen slaven bevrijdde. Volgens West heeft ze nooit echt de slaven bevrijd. "Ze liet de slaven gewoon werken voor andere witte mensen." 

Het is nog steeds onduidelijk of Kanye echt president wil worden, dit een publiciteitsstunt is of dat we het meer moeten zien als een schreeuw voor aandacht. President zal hij zeer zeker niet worden. Hij heeft zich weliswaar in de staat Oklahoma ingeschreven, maar is in veel andere staten al te laat om zich in te schrijven voor de verkiezingen. En als mensen niet op je kunnen stemmen, wordt winnen sowieso best lastig. 

Hugo Borst vertelt over zijn (kleine) criminele verleden

Glamorama

Zoals een echte schrijver betaamt 

Lees verder

Virtuele hulp Alexa van Amazon spuwt antisemitische complottheorieën

Tech & Gaming

Maar had ze wijn op? 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Coronacijfers: 4499 nieuwe besmettingen, fors minder dan gisteren

Lees verder

Ster: Comeback Loeki de Leeuw bijna rond

Lees verder

33-jarige man gijzelt ambulancepersoneel in woning

Lees verder

Politie belaagd bij ontruiming coronafeest Den Haag

Lees verder

Ook vandaag winkels eerder gesloten in Rotterdam

Lees verder

FC Barcelona bereikt akkoord met spelers over verlaagd salaris

Lees verder

Nog meer stemmen voor Joe Biden na hertelling Wisconsin

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man wil seksboekje verbranden, fikt bijna eigen huis af

Lees verder

Britse kat Kee Kee blijkt notoire ondergoedkleptomaan

Lees verder

Denen in de ban van 'zombienertsen' met gemuteerde corona

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: