NieuwNieuws Beta

Buitenland

Nederlandse toeristen retour afzender gestuurd door Grieken

Geen ingevuld coronaformulier? Jammer joh. Einde vakantie

Computer Computer

“Wat een fijne zonvakantie naar het eiland Lesbos had moeten worden, veranderde voor Martin (53)* en Roberta (48)* uit Lelystad in een grote nachtmerrie. Toen bij aankomst 'bleek' dat hun verplichte coronaformulier niet op orde was ingevuld, werden ze door de marechaussee uit de rij gehaald. Zonder ook maar een Griekse zonnestraal te hebben gevoeld, was hun vakantie alweer voorbij, meldt de Telegraaf. Ze werden zonder pardon op de eerstvolgende vlucht terug naar Schiphol gevolgen. 

In totaal kwamen er 28 van soortgelijke gedupeerde Roberta's en Martins aan op de Griekse vakantie-eilanden Lesbos en Samos. En aangezien de Grieken totaal geen zin hebben in een corona-uitbraak, moeten hun gasten aan een aantal spelregels voldoen. Een hiervan is een verplicht passagierslocatie-formulier dat op de site van de Griekse rijksoverheid is in te vullen. 

En hier zijn ze minder van de adviezen en meer van de verplichtingen. Als je dit ding niet hebt ingevuld, kom je er niet in. Het maakt hierbij niet uit of je bij Corendon, TUI of Sunweb hebt geboekt. Indien het document niet bij aankomst is ingevuld, heb je dikke pech. Hoe het met de gedupeerde Martin's en Roberta's is, weten we waarschijnlijk later op de dag.

Hart van Nederland staat naar verluidt al op stand-by in de aankomsthal om de slachtoffers op te vangen. In de uitzending van vanavond zullen ze vermoedelijk geheel kritiekloos de ruimte krijgen verongelijkt van leer te trekken over hoe 'hun verkantie verpest is', 'dat ze als BEESTEN werden behandeld', hoe zeer 'de kinderen naar de vakantie hebben uitgekeken' en hoe dit hele fiasco  absoluut niet hun eigen schuld is. Sommigen zullen allicht niet op tv komen, maar hun onmenselijke consumentenleed via het ultieme Karen-platform Klacht.nl wereldkundig maken. 

Sidenote: Griekenland is na Hongarije en Slowakije het land met de minste corona-besmettingen per hoofd van de bevolking van heel Europa. 

Toch nog verkantieplannen in de aankomende tijd? Let dan wel op mondkapjes, deze zijn inmiddels bijna overal in Europa - op Scandinavië na - verplicht. Check het onderstaande tabel voor het beleid in tien verschillende landen in tien verschillende situaties. 

*Martin en Roberta zijn gefingeerde namen, echte namen niet bij de redactie bekend. Kijk vanavond maar naar Hart van Nederland. 

Frankrijk, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk en België hebben hun beleid onlangs aangescherpt. /Jelmer Visser
DrankDrank

Politie neemt Mazda in beslag in onderzoek naar doodgereden Tamar (14)

Binnenland

Politie doet forensisch onderzoek.

Lees verder

Water Texel troebel door ejaculerende oesters

Binnenland

Natuur gaat helemaal los

Lees verder

Amerikaanse high school lapt coronamaatregelen aan laars met uitbraak als gevolg

Buitenland

JE VERWACHT HET NIET!

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Acteur Chris Pratt is weer vader geworden

Lees verder

Jongen mept agent na zwembadoverlast

Lees verder

Bibliotheekboeken 36 jaar te laat ingeleverd bij Groninger bieb

Lees verder

Verdien 9.000 euro per jaar als officiële stadstovenaar

Lees verder

Drinkwaterbedrijven luiden noodklok: 'straks is de reserve op'

Lees verder

Chinese politie valt binnen bij pro-democratiekrant in Hong Kong

Lees verder

Bram Krikke maakt overstap naar Qmusic

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Pinguïn neemt de benen uit Avifauna en zwemt de Rijn over

Lees verder

Man komt om bij maken van guacamole

Lees verder

Vier Amerikanen dood na drinken handdesinfectie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer