NieuwNieuws Beta

Binnenland

Handhaving maakt met grof geschut einde aan Zwaagse kinderhut

De buurtkindertjes zagen vanochtend een grote grijpwagen de straat inrijden...

Een groep kinderen in de Noord-Hollandse dorp Zwaag deed wat veel kinderen graag doen: hutten bouwen.Maar dat mag natuurlijk niet zonder vergunning in Nederland. Na een slepende discussie met de gemeente Hoorn, werd vandaag de sloopkogel erin gezet. 

Vanochtend reed een grote vrachtwagen met een grijper Zwaagse de Waterkers in die voorgoed een einde moest komen maken aan het speelplezier van de buurtkindertjes. Kennelijk was er op enig verzet gerekend vanuit de buurt. Vijf ingevlogen handhavers moesten tijdens de sloopactie de openbare orde in de gaten houden.

Eigenlijk had de hut vorige week vrijdag al naar de schroothoop verwezen moeten worden. Maar de wethouder van Hoorn Simon Broersma streek met zijn hand over het hart door de kindertjes in de typische jaren '70 bloemkoolbuurt toch nog een week extra speelplezier te gunnen. 

Toch wekte de actie van vanochtend alsnog veel treurige toetjes op onder de jonge bouwers. Hun ouders zijn not amused. "Het is voor de kinderen al geen leuke ervaring en wij vonden het erg intimiderend dat zij erbij waren," liet een buurtbewoonster optekenen door NH Nieuws die de inzet van vijf stuks handhaving bovendien wel erg overdreven vond. 

Dat mag dus niet he?

Het bouwwerk moest opjorissen omdat hij voor een onveilige verkeerssituatie zou zorgen nabij de speeltuin. De kinderhut zou te gevaarlijk zijn vanwege een weg met doorgaand verkeer. 

Bij de opruimactie zijn eveneens zogenaamde 'slowpoppen' - van die malle gele dingen red. - afgevoerd. Dit was volgens de buurt niet volgens de afspraak die werd gemaakt met  wethouder Broersma.   De opruimactie is zonder ongeregeldheden in de kindvriendelijke bloemkoolbuurt verlopen. 

Hoewel de buurt nog  steeds liever had dat hun geliefde hang-out gewoon mocht blijven staan, zijn ze niet van plan een slepend conflict met de gemeente uit te vechten. De kinderen vonden het erg jammer, maar hebben inmiddels vrede met de beslissing van de gemeente. 

Half augustus wordt de veiligheidssituatie in de buurt opnieuw onder de loep genomen door de gemeente. Los van wat geklaag tegen de regio-omroep, is de opruimactie rustig verlopen. De handhavers hebben geen arrestaties verricht of boetes uitgeschreven. 

Toen de vrachtwagen klaar was met het slopen van kinderplezier, keerde de rust en verkeersveiligheid weer terug in de Zwaagse Waterkers.  

Easy Toys-shirts FC Emmen vinden gretig aftrek

Sport

Duizenden supporters willen maar wat graag een stout shirtje aantrekken

Lees verder

Drugsbaron Taghi in Dubai ‘drie dagen lang gemarteld’

Binnenland

Zegt in nieuwe verklaring geschopt, geslagen en geëlektrocuteerd te zijn

Lees verder

Coronapiek sloopt Hugo de Jonge's coronadashboard

Binnenland

Oh dashboardmetertje wat doet U nu?

Lees verder

Meer NieuwNieuws

106-jarige dame uit India verslaat corona

Lees verder

Brits voetbal nog half jaar zonder publiek

Lees verder

Heeft Luis Suárez door fraude een Italiaans paspoort gekregen?

Lees verder

GGD's: Dagelijks kunnen 10.000 mensen niet testen door tekorten

Lees verder

Aandeel positieve coronatests gestegen naar alarmerende 6,1%

Lees verder

Politieachtervolging met paardrijdende cowboy op snelweg

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Meisje verraadt per ongeluk affaire van moeder aan vader

Lees verder

Aftellen vanaf 1000 in 7-tallen beste afleiding van pijn

Lees verder

Studente start crowdfunding voor kleinere voorgevel

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws