NieuwNieuws Beta

Sport

Ecuadoraanse bond wipt Jordi Cruijff nog voor eerste training

0 interlands: 0 gewonnen,  0 gelijkspel, 0 verloren

Computer Computer

De zoon van voetballegende Johan Cruijff kan op zoek naar een nieuwe job. Zonder ooit een minuut op het veld te hebben gestaan met de nationale ploeg van Ecuador, is hij alweer op straat gezet. Cruijff was sinds begin dit jaar trainer van de ploeg en zou hen naar het WK moeten loodsen van 2022. Tot zover allemaal leuk en aardig, maar alles veranderde toen het coronavirus aanviel...

In het afgelopen half jaar is de ex-bondscoach geen enkele keer op het vliegtuig gestapt om te komen buurten met zijn nieuwe Zuid-Amerikaanse werkgever. En dit werd hem in toenemende mate aangerekend in het ambitieuze Ecuador dat na een gemist WK graag weer eens op het mondiale strijdtoneel ten tonele wil verschijnen. Het Koningskind zou de ploeg moeten voorzien van de Cruijff-factor. 

Vanwege de pandemie zou de 46-jarige Cruijff hebben afgezien van een bezoekje aan Equador. Dit tot toenemende frustratie van de Ecuadoraanse variant op de KNVB. Vorige week stelden ze hem een ultimatum: of jij komt binnen een week een training verzorgen, of je hoeft helemaal niet meer terug te komen. Cruijff vroeg hierop bedenktijd.

Maar deze week was de voetbalbond het beu: ze beëindigden de overeenkomst met de zoon van per direct. Ecuador is zijn derde ex-werkgever als coach: eerder was hij als trainer werkzaam voor Valletta FC uit Malta en het Chinese Chongqing Dangdai. 

Lastige tegenstanders voor Ecuador

Net als veel andere landen in Zuid-Amerika houdt het coronavirus daar in de voorbije maanden behoorlijk huis. Het land is qua inwonertal vergelijkbaar met Nederland en telt momenteel zo'n 77.257 besmettingen met Covid-19. 5.418 van hen kunnen dit niet meer navertellen. 

De Zuid-Amerikaanse kwalificatie voor het WK is redelijk recht toe recht aan: tien landen strijden om vier plekken op de eindronde. De nummer 5 kan zich alsnog plaatsen voor een play-off. Makkelijk voor een land als Equador is dit echter niet met concurrenten als Uruguay, Colombia, Chili, Argentinië en Brazilië. 

Wanneer deze kwalificatiewedstrijden exact gaan plaatsvinden is door de huidige micropponent van heel Zuid-Amerika nog lastig te voorspellen. 

DrankDrank

Politie neemt Mazda in beslag in onderzoek naar doodgereden Tamar (14)

Binnenland

Politie doet forensisch onderzoek.

Lees verder

Water Texel troebel door ejaculerende oesters

Binnenland

Natuur gaat helemaal los

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Amerikaanse high school lapt coronamaatregelen aan laars met uitbraak als gevolg

Lees verder

Acteur Chris Pratt is weer vader geworden

Lees verder

Jongen mept agent na zwembadoverlast

Lees verder

Bibliotheekboeken 36 jaar te laat ingeleverd bij Groninger bieb

Lees verder

Verdien 9.000 euro per jaar als officiële stadstovenaar

Lees verder

Drinkwaterbedrijven luiden noodklok: 'straks is de reserve op'

Lees verder

Chinese politie valt binnen bij pro-democratiekrant in Hong Kong

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Pinguïn neemt de benen uit Avifauna en zwemt de Rijn over

Lees verder

Man komt om bij maken van guacamole

Lees verder

Vier Amerikanen dood na drinken handdesinfectie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer