NieuwNieuws Beta

Glamorama

Must watch: De beste films & series voor dit weekend

Perfect voor een nostalgisch weekend

Computer Computer

 TikTok uitgespeeld, klaar met commenten op Facebook en geen zin meer om te schreeuwen op Twitter? Top. Onze redactie tipt je elke week de nieuw-nieuwste films en series, programma’s die je moet bingen, klassiekers die je eindelijk kunt streamen of die ene vreemde release waarvan je twijfelt of je ‘m moet kijken. Zo kom jij je weekend door. 

Nieuw in de bioscoop: Burden

Twee jaar na de release van deze film is ie eindelijk in Nederlandse bioscopen te zien. Mike Burden sluit zich in een klein dorp in South Carolina aan bij de lokale Ku Klux Klan. Tot hij in 1996 de liefde vindt en je weet: voor de liefde doe je alles. Je lidmaatschap bij de KKK opzeggen, bijvoorbeeld. 

Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. Vanzelfsprekend is de grote zwarte community niet blij met Burden. Ook niet met de zwarte dominee die hem een onderkomen biedt. De twee hebben samen namelijk nog een missie: zorgen dat het museum ter ere van de KKK niet wordt geopend. 

De film deed het in 2018 goed op filmfestival Sundance en is nu in de meeste bioscopen in Nederland te zien. Burden komt ietwat traag op gang, dus schrijf ‘m niet voor de pauze al af. 

Bingen: Prison Break

Ooit was er een tijd dat je een serie gewoon op tv moest volgen. Thuisblijven voor Prison Break en na elke aflevering weer een week in spanning. Gelukkig kunnen we de meeste klassiekers inmiddels gewoon bingen, waaronder ook deze hitserie. Hij was al een tijdje te bingen op Netflix. 

Mocht je één van de laatsten der mohikanen zijn en euro’s niet bij de streamingsdienst willen parkeren, dan hebben we goed nieuws. Ook Amazon Prime heeft alle vijf seizoenen inmiddels online staan. De eerste dertig dagen betaal je niks, kun je mooi bingewatchen hoe Lincoln Burrows uit de gevangenis probeert te ontsnappen. 

Lekker ontspannen: Baywatch

Nu we toch teruggaan in de tijd, hebben we direct nog een klassieker te tippen. Videoland heeft namelijk de eerste zeven seizoenen van Baywatch opgekocht. Pamela en The Hoff die over het strand rennen in hun felrode zwemkledij om levens te redden plus een beetje persoonlijke drama. Wat wil je nog meer dit weekend? Stukken beter dan de vaak overvolle Hollandse stranden, lijkt ons zo. Je hebt een week om je door de eerste drie seizoenen heen te werken, daarna komen de andere seizoenen online. 

Ter ere van de release natuurlijk nog even een filmpje van Het Beste Intro Van Een Serie Ooit.

Op tv: Back to the Future

Het is een nostalgische must watch-editie, we gaan nog verder terug in de tijd. Veronica zendt dit weekend alle Back To The Futures uit. Met Marty en Emmett reizen we zaterdag om acht uur ‘s avonds naar 1955 en zondag vanaf acht uur ‘s avonds gaat het qua tijdreizen álle kanten op. 

Verplicht niet naar de kroeg dit weekend, deze films moet je namelijk eens in de zoveel tijd gewoon weer even zien. Goede reden om dit weekend even geen corona op te lopen. Het aanbod van goede weekendtv mag dan wat karig zijn deze week, wát je kunt kijken is tenminste van hoge kwaliteit.

DrankDrank

Politie neemt Mazda in beslag in onderzoek naar doodgereden Tamar (14)

Binnenland

Politie doet forensisch onderzoek.

Lees verder

Water Texel troebel door ejaculerende oesters

Binnenland

Natuur gaat helemaal los

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Amerikaanse high school lapt coronamaatregelen aan laars met uitbraak als gevolg

Lees verder

Acteur Chris Pratt is weer vader geworden

Lees verder

Jongen mept agent na zwembadoverlast

Lees verder

Bibliotheekboeken 36 jaar te laat ingeleverd bij Groninger bieb

Lees verder

Verdien 9.000 euro per jaar als officiële stadstovenaar

Lees verder

Drinkwaterbedrijven luiden noodklok: 'straks is de reserve op'

Lees verder

Chinese politie valt binnen bij pro-democratiekrant in Hong Kong

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Pinguïn neemt de benen uit Avifauna en zwemt de Rijn over

Lees verder

Man komt om bij maken van guacamole

Lees verder

Vier Amerikanen dood na drinken handdesinfectie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer