NieuwNieuws

Glamorama

Influencers bereid om bij Op1 aan tafel te komen

Deze jeugdiconen hadden nog gaatje in de agenda vrij voor de NPO 

Het RIVM constateerde deze week dat het naleven van de coronaregels vooral onder jongeren nogal te wensen zou overlaten en pleit voor een onorthodoxe methode om ze bij de les te krijgen. Het OMT wil met een heuse voorlichtingscampagne de losgeslagen hormoonbommen weer in het gareel krijgen. En voor deze informatiecampagne moet groots uitgepakt worden.

OP1 heeft vanochtend tijdens het redactieoverleg kennen besloten dat zij ook wel iets met dit onderwerp willen. Ondanks het feit dat niemand van onder de dertig meer naar televisie kijkt, hebben ze toch vier influencers bereid gevonden om over coronavirussen en jeugd influencen te beppen. 

Aan tafel zitten vanavond LINDA Jr. hoofdredactrice Yaya Michels, Heleen van Rooijen Jr. Jamie Li bekend van de bestseller Sexy, but tired. But sexy, Waylon Jr. aka Tisjeboy Jay en Dries Roelvink jr. I. (de oudere van de twee die iets bekender is dan Dries Roelvink Jr. II) 

Of dit viertal nou wel de beste personen zijn om 'de jeugd' voor te lichten over corona-maatregelen valt te betwijfelen. Het gesprek aan tafel, dat zou moeten gaan over voorlichting en corona, lijkt bij voorbaat al een beetje in het water te vallen. 

Op de twee juffrouwen is - voor zover een stokoude 31-jarige tikgeit kan beoordelen - weinig aan te merken. Maar bij de heren zijn er toch wat opmerkelijke eigenaardigheidjes met betrekking tot het onderwerp Covid-19. 

Het artikel gaat onder het Facebookbericht verder.

Sja...

NPO. Boekt. Influencers. Gaat. Mis.

Zoals valt te lezen in het Facebookbericht was Tisjeboy nogal beduusd dat de NPO juist hem benaderde. Hij is naar eigen zeggen een uitgesproken criticus van het anderhalvemeter-beleid die jongeren liever zelf onderzoek ziet doen. Dit zou veel betrouwbaarder zijn dan cijfers van het RIVM of meningen van iemand die wel een diploma heeft. 

Z'n coronakritiek was op de burelen van OP1 kennelijk niet helemaal duidelijk. Maar toen de influencer het redactiemeisje van dienst hierop attendeerde vormde dit niet echt een breekpunt. Naar verluidt waren ze allang blij dat ze vier bekende YouTubers wisten te overtuigen om vanavond naar een studio in een treurig Sovjet-pand op een gedateerd industrieterrein in Hilversum af te reizen. 

De laatste tafelgast luistert naar de naam Dave Roelvink. Hij was eind vorige maand nog in Turkije te vinden om zijn tanden weg te laten slijpen voor een budgetprodentgebit. Hoewel hem bij thuiskomst op het hart werd gedrukt om twee weken in zelfisolatie te gaan, was aan zijn Instagramgedrag te zien dat hij hier compleet lak aan had.

14 dagen quarantaine is natuurlijk ook niet zomaar in te plannen voor een influencer met een volle agenda. Roelvink heeft immers een behoorlijk drukke baan: zo kocht hij een nieuwe auto, had hij dolle pret met een putjesschepper en maakte hij foto's van zichzelf voor op Instagram. Vorige maand reed hij nog een Lamborghini de compleet de vernieling in.

Of Roelvink's kwaliteiten als corona-voorlichter van hetzelfde niveau zijn als z'n rijvaardigheid en levenskeuzes, weten we vanavond

Huh televisie? Wasda? Explainer!

Voor de jonge lezers die nog niet zijn afgehaakt na zoveel tekst: Op1 met de influencers is elke werkdag rond 22.20uur te bekijken op de televisie. Dat is dat gekke scherm zonder toetsenbord waar je ouders naar kijken 's avonds. Als je dan met de knop op 1 drukt, dan speelt er ineens een filmpje af dat Op1 heet. Nee, deze video heb jij niet zelf mogen uitzoeken. Dit wordt vooraf bepaald door een meneer of mevrouw in Hilversum. Gek he? Maar zo ging dat nou eenmaal vroeger. 

Het is de bedoeling dat je niet gaat terugkijken vanaf het begin maar jouw drukke agenda aan hun uitzendschema aanpast. Duimpjes geven kan helaas niet en mocht je een reactie willen achterlaten dan kan dit via Twitter, een ander platform voor boze boomers. Aan tafel zit vanavond ook nog Ankie van Grunsven - de Britt Dekker van vroeger - die over paarden komt praten en een meneer met vrij weinig Instagramvolgers die daadwerkelijk verstand heeft van Covid-19.

De presentatoren heten Welmoed en Sander, zij doen dit elke donderdag. Welmoed komt uit Friesland en Sander is hoofdredacteur van de Quote, een tijdschrift dat je misschien wel eens bij de kapper hebt zien liggen. Zij zitten niet op YouTube, maar hebben dit als werk. Eigenlijk zijn zij ook een soort van influencers, maar dan voor je opa en oma. 

Update 22.58: wat vonden demense?

Vlak voor het écht misging...

Hugo Borst vertelt over zijn (kleine) criminele verleden

Glamorama

Zoals een echte schrijver betaamt 

Lees verder

Virtuele hulp Alexa van Amazon spuwt antisemitische complottheorieën

Tech & Gaming

Maar had ze wijn op? 

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Coronacijfers: 4499 nieuwe besmettingen, fors minder dan gisteren

Lees verder

Ster: Comeback Loeki de Leeuw bijna rond

Lees verder

33-jarige man gijzelt ambulancepersoneel in woning

Lees verder

Politie belaagd bij ontruiming coronafeest Den Haag

Lees verder

Ook vandaag winkels eerder gesloten in Rotterdam

Lees verder

FC Barcelona bereikt akkoord met spelers over verlaagd salaris

Lees verder

Nog meer stemmen voor Joe Biden na hertelling Wisconsin

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man wil seksboekje verbranden, fikt bijna eigen huis af

Lees verder

Britse kat Kee Kee blijkt notoire ondergoedkleptomaan

Lees verder

Denen in de ban van 'zombienertsen' met gemuteerde corona

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: