NieuwNieuws

Tech & Gaming

Topmodel: "Mijn baan wordt in de toekomst overgenomen door robots"

Einde in zicht voor modellen van vlees en bloed? 

Volgens model en futurist Sinead Bovell moet de modellenwereld zich voorbereiden op een Black Mirror-achtige modernisatie. Het werk dat op dit moment nog wordt gedaan door dames van vlees en bloed, moet op termijn volledig vervangen worden door gegenereerde avatars die niet van echt te onderscheiden zijn. Met behulp van 3D-software en GCI-technologie (computer generated image) moeten op deze manier onvermoeibare supersterren ontstaan die nooit een minuut ouder worden, schetst ze in de Vogue.

Is dit de toekomst? Volgens haar wel die bovendien benadrukt dat de computermodellen al lang en breed hun introductie hebben gemaakt in haar business. Zo haalt ze Shudu Gram aan, een Zuid-Afrikaanse schone die als een 'opkomende ster' in het wereldje wordt beschouwd. Ze stond al op de rode loper bij de BAFTA's en heeft een fashionshoot in de Australische Vogue gestaan. Het bijzondere aan Gram is echter dat ze niet bestaat. Ze is een digitale 3D-visualisatie.

Een ander voorbeeld is Miquela Sousa, een 19-jarige Braziliaanse die op Instagram maar liefst 2 miljoen volgers bij elkaar harkte. Ze werkte samen met Prada en Givenchy, heeft in een Calvin Klein-video opgetreden en nam een duet op met singer-songwriter Teyena Taylor. 

Een behoorlijke cv voor een huzarenstukje Photoshop. Volgens Sinead Bovell staat deze technolgie echter nog in de kinderschoenen. De menselijke nepmodellen zijn in aantocht.

Het artikel gaat onder de gegenereerde modellen verder.

Sousa en Gram zijn eigenlijk niets meer dan een gegenereerde afbeelding. Ze lijken een beetje op personages uit een game, maar dit kan allemaal nog veel realistischer. Daarnaast worden ze door een team aangestuurd aangezien ze uit zichzelf niets kunnen. Maar door deze technologie te combineren met robottechnologie (AI) moeten de modellen van de nabije toekomst 'tot leven' gewekt worden waardoor ze op eigen beentje een online en offline persoonlijkheid worden. 

Deze robotmodellen hebben voor de industrie een aantal grote voordelen. Omdat ze zijn opgeslagen in een cloud kan iedereen met ze aan de slag. Het maakt niet uit of de shoot in Sao Paulo of Tokyo plaatsvindt, het model is met een druk op de knop waar je wil. Ze kunnen pose aannemen die ze willen, raken nooit uitgeput en worden steeds slimmer omdat ze eveneens gekoppeld zijn aan zelflerende algoritmes. 

Toch is een model meer dan alleen een mooi lijf. Een topmodel is in de regel toch een totaalplaatje met een gelaagde persoonlijkheid, aangrijpend verleden en individuele eigenaardigheidjes om ze toch nog ergens menselijk te krijgen.

Hier volgt een vrijdagmiddagcompilatie van analoge dames die het risico lopen om binnenkort naar het UWV te moeten omdat een computer er met haar klussen vandoor is gegaan. 

Bestaat haar baan straks nog? :(

Moet Doutzen straks leven van complottheorieën?

Nederlandse OM neemt onderzoek naar kopschoppers Mallorca over

Binnenland

Groep mogelijk verdacht van meerdere mishandelingen

Lees verder

Politie zoekt getuigen van mishandeling Frédérique (14)

Binnenland

Puber hield ernstige verwondingen over aan mishandeling

Lees verder

Gewonden bij grote explosie chemische fabriek Leverkusen

Buitenland

Autoriteiten waarschuwen voor "extreem gevaar"

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Aalsmeer krijgt een Peter R. de Vriesstraat

Lees verder

Kabinet zet streep door Lowlands, Mysteryland en Down The Rabbit Hole

Lees verder

Zangeres Pink wil Noorse bikiniboete betalen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

GroenLinks vindt bikinilijn Den Haag seksistisch

Lees verder

TeamNL verliest tweede atleet aan corona

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Binnenhof ontruimd om brandgevaarlijke man

Lees verder

Vrouw stopt tijdens politieachtervolging in McDrive voor maaltijd

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: