NieuwNieuws

Tech & Gaming

Topmodel: "Mijn baan wordt in de toekomst overgenomen door robots"

Einde in zicht voor modellen van vlees en bloed? 

Volgens model en futurist Sinead Bovell moet de modellenwereld zich voorbereiden op een Black Mirror-achtige modernisatie. Het werk dat op dit moment nog wordt gedaan door dames van vlees en bloed, moet op termijn volledig vervangen worden door gegenereerde avatars die niet van echt te onderscheiden zijn. Met behulp van 3D-software en GCI-technologie (computer generated image) moeten op deze manier onvermoeibare supersterren ontstaan die nooit een minuut ouder worden, schetst ze in de Vogue.

Is dit de toekomst? Volgens haar wel die bovendien benadrukt dat de computermodellen al lang en breed hun introductie hebben gemaakt in haar business. Zo haalt ze Shudu Gram aan, een Zuid-Afrikaanse schone die als een 'opkomende ster' in het wereldje wordt beschouwd. Ze stond al op de rode loper bij de BAFTA's en heeft een fashionshoot in de Australische Vogue gestaan. Het bijzondere aan Gram is echter dat ze niet bestaat. Ze is een digitale 3D-visualisatie.

Een ander voorbeeld is Miquela Sousa, een 19-jarige Braziliaanse die op Instagram maar liefst 2 miljoen volgers bij elkaar harkte. Ze werkte samen met Prada en Givenchy, heeft in een Calvin Klein-video opgetreden en nam een duet op met singer-songwriter Teyena Taylor. 

Een behoorlijke cv voor een huzarenstukje Photoshop. Volgens Sinead Bovell staat deze technolgie echter nog in de kinderschoenen. De menselijke nepmodellen zijn in aantocht.

Het artikel gaat onder de gegenereerde modellen verder.

Sousa en Gram zijn eigenlijk niets meer dan een gegenereerde afbeelding. Ze lijken een beetje op personages uit een game, maar dit kan allemaal nog veel realistischer. Daarnaast worden ze door een team aangestuurd aangezien ze uit zichzelf niets kunnen. Maar door deze technologie te combineren met robottechnologie (AI) moeten de modellen van de nabije toekomst 'tot leven' gewekt worden waardoor ze op eigen beentje een online en offline persoonlijkheid worden. 

Deze robotmodellen hebben voor de industrie een aantal grote voordelen. Omdat ze zijn opgeslagen in een cloud kan iedereen met ze aan de slag. Het maakt niet uit of de shoot in Sao Paulo of Tokyo plaatsvindt, het model is met een druk op de knop waar je wil. Ze kunnen pose aannemen die ze willen, raken nooit uitgeput en worden steeds slimmer omdat ze eveneens gekoppeld zijn aan zelflerende algoritmes. 

Toch is een model meer dan alleen een mooi lijf. Een topmodel is in de regel toch een totaalplaatje met een gelaagde persoonlijkheid, aangrijpend verleden en individuele eigenaardigheidjes om ze toch nog ergens menselijk te krijgen.

Hier volgt een vrijdagmiddagcompilatie van analoge dames die het risico lopen om binnenkort naar het UWV te moeten omdat een computer er met haar klussen vandoor is gegaan. 

Bestaat haar baan straks nog? :(

Moet Doutzen straks leven van complottheorieën?

Nederlandse terreurverdachte opgepakt in Grieks vluchtelingenkamp

Binnenland

Jihadstrijder uit Sliedrecht gearresteerd

Lees verder

Duitse autoriteiten: stop met sleeën door concentratiekamp

Buitenland

Kamp Buchenwald geen plek voor winterpret

Lees verder

VIDEO - Rotterdammers niet rouwig om 'oppleuren' kabinet

Binnenland

"Zijn allemaal dieven. Wegwezen ermee!" - Gele scootermeneer

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vijf nieuwe seizoenen vastgeplakt aan Heel Holland Bakt

Lees verder

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 15 januari

Lees verder

Opa K'NEX krijgt nieuw reuzenrad, donaties naar goed doel

Lees verder

Openbaar Ministerie gaat uit van misdrijf bij dood 14-jarige Lotte

Lees verder

VIDEO - Toeslagenleed en ontslag maken impact op Eric Wiebes

Lees verder

Fiscus wil schulden toeslagenaffaire innen via compensatiegeld

Lees verder

Joe de oceaanreisduif blijkt bedrieger met een nepnummer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Britten bang voor onheil na vermissing Tower of London-raaf

Lees verder

Geschrokken moeder ziet Trumps gezicht op babyecho

Lees verder

Doodstraf dreigt voor duif die 13.000 km aflegt

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: