NieuwNieuws Beta

Binnenland

Code oranje: Nederland ontraadt alle pleziertripjes naar Antwerpen

BuZa scherpt het reisadvies naar de Vlaamse provincie aan na corona-opmars 

Computer Computer

De forse toename in het aantal coronagevallen rondom de stad Antwerpen, is ook in ons land behoorlijk opgevallen. Haagse bronnen hebben aan het Algemeen Dagblad laten weten dat het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor de gehele Vlaamse provincie Antwerpen vanavond van code geel naar oranje gaat. Het nieuws is bevestigd door de Belgische regering en zal in de komende uren naar buiten gebracht worden. 

Het reisadvies wordt aangescherpt vanwege de enorme piek waar de tweede stad van onze zuiderburen mee kampt. In de gelijknamige zijn in een week tijd maar liefst 1.028 nieuwe Covid-19-besmettingen gemeld. Dit komt neer op 70 diagnoses per 100.000 inwoners. Hiermee is de aan Nederland grenzende provincie na een aantal Spaanse regio's op dit moment de meest actieve coronahaard op het continent. 

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken scherpt als reactie het reisadvies voor de gehele provincie Antwerpen aan. In de rest van België geldt op dit moment code geel omdat het aantal besmettingen elders in het land op een veel lager niveau zit. België lijkt samen met Spanje het zwaarstgetroffen land in West-Europa van de op handen zijnde tweede coronagolf. 


Het artikel gaat onder de kaart verder. 

Geen donder te beleven aan de Meir

In de stad zelf is momenteel ook niet al te veel te beleven. De burgemeester van de stad heeft behoorlijk verregaande maatregelen doorgevoerd om de situatie onder controle te krijgen. Zo mag niemand na half twaalf meer de deur uit en mogen inwoners alleen maar buiten komen als daar een vitale reden voor is. 

Horecagelegenheden, winkels en andere openbare gebouwen hoeven voor alsnog de deuren niet te sluiten, maar hier zijn wel nieuwe beperkingen van kracht. De politie ziet erop toe dat de restricties worden nageleefd. Overtreders kunnen een boete verwachten.  

Een oranje reisadvies betekent niet dat een regio volledig onbereikbaar is. Bovendien worden niet alle reizen ontraden. Wie voor z'n werk of vanwege een andere dringende aanleiding moet reizen wordt een uitzondering gemaakt. Toch wordt ook voor hen voorzichtigheid aanbevolen.   

Op sociale media reageerden veel Vlamingen verheugd op het nieuws dat er in de komende periode minder Hollanders naar hun stad komen.

DrankDrank

Politie neemt Mazda in beslag in onderzoek naar doodgereden Tamar (14)

Binnenland

Politie doet forensisch onderzoek.

Lees verder

Water Texel troebel door ejaculerende oesters

Binnenland

Natuur gaat helemaal los

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Amerikaanse high school lapt coronamaatregelen aan laars met uitbraak als gevolg

Lees verder

Acteur Chris Pratt is weer vader geworden

Lees verder

Jongen mept agent na zwembadoverlast

Lees verder

Bibliotheekboeken 36 jaar te laat ingeleverd bij Groninger bieb

Lees verder

Verdien 9.000 euro per jaar als officiële stadstovenaar

Lees verder

Drinkwaterbedrijven luiden noodklok: 'straks is de reserve op'

Lees verder

Chinese politie valt binnen bij pro-democratiekrant in Hong Kong

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Pinguïn neemt de benen uit Avifauna en zwemt de Rijn over

Lees verder

Man komt om bij maken van guacamole

Lees verder

Vier Amerikanen dood na drinken handdesinfectie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer