NieuwNieuws Beta

Binnenland

Tropische zomerhitte komt bij je buurten dit weekeinde

Je MOET barbecuen dit weekend, want dat is traditie bij 30+ graden!

Computer Computer

De maand juli was tot dusver niet bepaald zomers te noemen. Waar we vorig jaar rond deze tijd nog wegsmolten met een ongekend zware hittegolf des doods, doet de zomer het dit jaar in Nederland voor alsnog rustig aan. Hier komt echter vanaf vrijdag verandering in, volgens de weermensen van Weerplaza.  

Volgens de meteorologen wordt juli vrijdag afgesloten met een zomerdag uit het boekje: bijna windstil, strakblauwe lucht en temperaturen tussen de 27 en 33 graden. In het zuidoosten kan het misschien zelfs wel 34 graden worden. Voor wie niet van hitte houdt is het in het noorden van het land - zoals nagenoeg altijd in de zomer - enkele graden koeler.

Betekent dit een nieuwe ongekende hittegolf des doods die wekenlang aanhoudt met allerlei weeralarmen, mussen die van het dak lazeren en oversterfte onder kwetsbare ouderen? Nee. Dit zomerpiekje duurt slechts een, hooguit twee, dagen. 

Traditionele Hollandse kwakkelzomer

Lang zal er niet van deze hitte genoten kunnen worden. Volgens Weerplaza draait de wind op zaterdag alweer naar het westen waardoor koelere zeelucht vrij baan krijgt om onze zomer weer ouderwets Hollands te maken. In het westen is de zomerpiek dan alweer voorbij met maximumtemperaturen tussen de 22 en 24 graden. 

Het oosten van het land lijkt een dagje langer te mogen genieten van Moeder Natuur's zomerverrassing aangezien het daar plaatselijk nog wel 30 graden kan worden. Door de bewolking zal dit echter wel het broeierige type warmte worden. Op zondag is het tropische feestje in de polder weer klaar; het weerbeeld wordt wisselvalliger, maar met temperaturen tussen de 22 en 26 graden is het nog wel nipt warmer dan gemiddeld. 

Tijdens de eerste werkweek van augustus wordt 'normaal' Nederlands zomerweer verwacht. Af en toe zon, afgewisseld met een wolkje en van tijd op tijd een regenbui. Bij maxima van 20 t/m 24 graden, kan de korte broek weer even in de kast. De kans is groot dat dit kwakkelende zomerweer ook in de rest van de week aanhoudt. Dus mocht je willen barbecuen, bakken aan een recreatieplas of plannen hebben om het nummer Toppertje van Tropical Danny en Guillermo te playbacken, dan moet je dit overmorgen in de agenda zetten. 

Wie smacht naar de echte subtropische zomervibe, kan het beste een last minute boeken. Nieuwnieuws zette een aantal bestemmingen op een rijtje die zowel zonnig áls coronavrij zijn. Want genieten van de zomer gaat immers betrekkelijk lastig als je door de autoriteiten in een hotelkamer wordt opgesloten onder het mom van zelfisolatie. Op zo'n manier word je nooit bruin! 

DrankDrank

Politie neemt Mazda in beslag in onderzoek naar doodgereden Tamar (14)

Binnenland

Politie doet forensisch onderzoek.

Lees verder

Water Texel troebel door ejaculerende oesters

Binnenland

Natuur gaat helemaal los

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Amerikaanse high school lapt coronamaatregelen aan laars met uitbraak als gevolg

Lees verder

Acteur Chris Pratt is weer vader geworden

Lees verder

Jongen mept agent na zwembadoverlast

Lees verder

Bibliotheekboeken 36 jaar te laat ingeleverd bij Groninger bieb

Lees verder

Verdien 9.000 euro per jaar als officiële stadstovenaar

Lees verder

Drinkwaterbedrijven luiden noodklok: 'straks is de reserve op'

Lees verder

Chinese politie valt binnen bij pro-democratiekrant in Hong Kong

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Pinguïn neemt de benen uit Avifauna en zwemt de Rijn over

Lees verder

Man komt om bij maken van guacamole

Lees verder

Vier Amerikanen dood na drinken handdesinfectie

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

ComputerComputer