NieuwNieuws

Algemeen

Politie stuit op verborgen kelder in zoektocht Madeleine McCann

Heeft Brueckner iets te verbergen bij zijn oude woning?

Het meest recente hoofdstuk van de voortslepende zoektocht naar Madeleine McCann, speelt zich af in de Duitse stad Hannover. De politie heeft in de afgelopen dagen onderzoek gedaan in en rond de oude woning van verdachte Christian Brueckner die hier rond 2007 zou hebben gewoond.

De politie heeft vermoedens dat de moordverdachte iets te verbergen heeft in zijn oude huis. Met een team van honderd rechercheurs is met behulp van sloopmaterieel en een team speciale speurhonden de zwaar overwoekerde tuin doorgespit in de afgelopen dagen. En met resultaat: de agenten stuitten op een verborgen kelder onder het fundament van gesloopte schuur. 

Brueckner zou de betreffende schuur volgens buurtbewoners rond 2008 hebben gesloopt. Dit is rond dezelfde periode als de verdwijning van de destijds 3-jarige Madeleine tijdens een vakantie met haar ouders in de Portugese Algarve. 

Regionale media melden dat de rechercheactie rondom de woning in Hannover er bijna op zit. Of en wat er precies in de verborgen schuilkelder verborgen ligt, is niet bekend gemaakt. Het onderzoek is naar verwachting vanavond afgerond. Daarna komt de Duitse politie met een update over de situatie. 

Het artikel gaat onder het videofragment verder. 

'Net als de kelder van Josef Fritzl'

Volgens buurman Wolfgang Kossack was Brueckner een eigenzinnige man die in 2007 al vertelde hoe hij onder de radar van de autoriteiten leefde en plannen had om naar Zuid-Europa te verhuizen. Deze herinnering kwamen pas deze week weer bovendrijven toen de 73-jarige oud-buurman de politie zag beginnen met hun rechercheonderzoek in het naastgelegen perceel.

"Eigenlijk was ik hem alweer volledig vergeten, maar dit veranderde toen ik Brueckner in het nieuws op foto's zag. Toen begon het me weer te dagen, hij had een busje en een aantal honden," vertelt hij aan de Daily Mail. "Aan tuinieren deed hij niet. Hij probeerde het niet eens. Het enige wat hij de hele dag deed was rondhangen en bier drinken. Ik herinner me nog wel dat er een schuurtje in de tuin stond met een keuken. Deze is echter gesloopt in 2008," laat de oude buurman optekenen. 

Brueckner, die op dit moment vastzit voor een ander misdrijf, zou in de gevangenis aan een voormalige vriend verteld hebben dat hij een kelder zoals de beruchte Oostenrijker Josef Fritzl wilde bouwen. Omdat de 43-jarige verdachte in de tijd van McCann's verdwijning in Portugal woonde, wordt hij nu aan de 13 jaar oude verdwijningszaak gelinkt.

De politie verdenkt hem ervan dat hij in mei 2007 de Britse peuter heeft ontvoerd uit een appartement in Praia da Luz. Haar lichaam is in al die tijd echter nooit gevonden. 

Politiek

Formatie: verkenners in drie provincies klaar, elders wordt nog gepuzzeld

Lees verder

De NOS deelt mede: Kabinet komt met stikstofpauze om CDA in coalitie te houden

Politiek

Al noemt Mark Rutte het een versnelling (En Sigrid Kaag is schor van de griep, niet van het schreeuwen)

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

BBB lijkt in Fryslân te gaan regeren met CDA, PvdA en ChristenUnie

Lees verder

Dilan Yesilgöz zegt sorry tegen families Peter R. De Vries, Derk Wiersum en Reduan B.

Lees verder

Verbod op ChatGPT in Italië vanwege privacyschending

Lees verder

Steeds minder Nederlanders drinken overmatig

Lees verder

Havercappu straks nog duurder door extra belasting

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Dassen versus ProRail 3-0: ontdekt wéér dassenburcht onder spoor Brabant

Lees verder

Vandalen nemen tientallen wagens onder handen bij autofeest Assen

Lees verder

Schoolhoofd stapt op na les met 'te pornografische' David van Michelangelo

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: