NieuwNieuws

Sport

Bournemouth accepteert bod van 45 miljoen euro op Nathan Ake

Krijgt de Nederlandse verdediger deze zomer zijn droomtransfer? 

Als het aan Manchester City ligt, speelt de 25-jarige centrale verdediger Nathan Ake aankomend seizoen in het lichtblauw van de Citizens. De Britse grootmacht heeft een bedrag van maar liefst 41 miljoen pond (45 miljoen euro) over om het contract van Ake bij FC Bournemouth af te kopen. 

Dit maakte zijn huidige club vandaag bekend via hun communicatiekanalen. Het bod is door Bournemouth geaccepteerd. Hierdoor is het nu aan Manchester City en het de speler zelf om het eens te worden over een contract

Trainer Josep Guardiola van City heeft meermaals laten weten een groot bewonderaar te zijn van de kwaliteiten van de Nederlander. En aangezien Bournemouth zich dit seizoen niet heeft weten te handhaven in de Premier League, leek een zomers vertrek voor de verdediger een kwestie van tijd. 

De Citizens willen voor aankomend seizoen de defensie op orde krijgen. Dit wordt door de ploeg met onder meer sterren als Sergio Aguero, Kevin de Bruyne en Raheen Sterling, als de achilleshiel beschouwd. Centrale verdediger John Stones is behoorlijk uit vorm en Aymeric Laporte zit wel erg vaak in de lappenmand. Daarom moeten twee nieuwe topverdedigers bijkomen, meent Guardiola. Naast Ake zou hij ook interesse hebben in de Belg Kalidou Kouilibaly van Napoli. 

Het Britse avontuur van Nathan Ake

Nathan Ake, die werd opgeleid door Chelsea, speelt al sinds zijn 16e in Engeland nadat zij hem losweekten van de jeugdopleiding van Feyenoord. De Nederlandse centrale verdediger, die eveneens op de linkerflank uit de voeten kan, speelde eerder op huurbasis voor Reading en Watford. Hoewel hij jarenlang te boek stond als een groot talent, is hij bij Chelsea nooit écht doorgebroken. 

Ake speelde ook voor Oranje. Toch heeft de geboren Hagenees geen vaste basisplaats in de formatie van Ronald Koeman. Sinds 2017 werd er dertienmaal een beroep op hem gedaan tijdens een interland waarbij hij tweemaal een doelpunt verzilverde. 

Na een huurovereenkomst in het seizoen 2016/17 nam Bournemouth hem definitief over van Chelsea voor het bedrag van 22,7 miljoen euro. Zijn ploeg, met een zeer bescheiden stadion van 12.000 toeschouwers, heeft zich in voorbije seizoenen meer dan verdienstelijk weten te handhaven in de loodzware Premier League. Toch lukte het dit seizoen net niet. De ploeg eindigde op de achttiende positie en speelt aankomend seizoen een niveautje  lager. 

Omdat hij sinds 2011 onder contract staat van een Engelse club, wordt hij beschouwd als een 'home grown' player. Premier League clubs zijn verplicht om een minimum aantal in eigen land opgeleide spelers in hun selectie op te nemen. Dit heeft als gevolg dat spelers met deze status, vaak vele miljoenen meer opleveren op de transfermarkt. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: