NieuwNieuws Beta

Binnenland

Grote drukte op toegangswegen richting de stranden

Het is vandaag warmer dan 25 graden dus dan krijg je dat he?

Wanneer in Nederland de wolken verdwijnen, trekt alles en iedereen westwaarts om daar geheel volgens traditie opeengepakt op een strand te liggen. Is dit nodig? Nah. Nederland heeft zo'n 250 kilometer aan prachtige zandstranden waar je heerlijk van de hitte kunt genieten. 

Maar aangezien de gemiddelde Nederlander alleen maar op de hoogte is van het bestaan van Zeeland, Zandvoort, Bloemendaal en Scheveningen, beperkt de echte topdrukte zich op een dag als vandaag tot deze badplaatsen.

Verder zijn het een beetje de nieuwsberichten die je verwacht: de NS meldt drukte, treinen raken (te) vol en mensen worden woedend omdat ze tien minuten langer moeten wachten om als sardines in een blik naar Zandvoort vervoerd te worden om daar nogmaals als sardines in het zand te bakken tussen alle anderen op een lapje strand van een paar honderd meter breed.

Omdat het vandaag écht uitzonderlijk lekker weer is, dat droge type warmte zoals op verkantie, zijn er grote opstoppingen op de wegen richting de kust. In de richting van Zeeland staat een file van maar liefst 20 kilometer. De stranden van Bloemendaal en Zandvoort zitten zo vol dat de veiligheidsregio oproept om weg te blijven en de NS heeft extra lange treinen ingezet richting de badplaatsen zodat nog meer mensen geen gehoor hoeven te geven aan de oproep van de veiligheidsregio Kennemerland.

De goedbedoelde oproep om 'een beetje aan elkaar te denken' van de NS, heeft helaas niet mogen baten. Inmiddels roept ook de spoorwegvervoerder om om Zandvoort toch alsjeblieft links te laten liggen.

Genieten van de zomer

De Keukenkampioendivisie onder de badplaatsen zijn voor alsnog niet helemaal volgestouwd met levensgenieters. Toch is de drukte ook hier goed merkbaar. De politie heeft wegen afgezet richting IJmuiden en Wijk aan Zee, maar als je niet met de auto komt is een dagje strand nog steeds mogelijk. 

Mocht je naar Noordwijk willen, dat kan ook. Maar net als bij de Noord-Hollandse stranden, zitten de parkeerplaatsen vol. Omdat Noordwijk nagenoeg onmogelijk te bereiken is met het openbaar vervoer, is het pakken van een ov-fiets vanaf station Leiden Centraal wellicht de snelste manier om er te komen

Verder zitten ook de veerboten naar de Waddeneilanden behoorlijk vol, maar hier is nog geen sprake van echte topdrukte. De rederijen hebben extra veerponten ingezet om de zonaanbidders te halen en te brengen. 

Voor wie liever naar Scheveningen gaat, heeft de gemeente Den Haag drie praktische tips die ze heel gevat hebben voorzien van de hashtag '#ZeevanRuimte'. Tip 1 luidt: sodemieter op uit Scheveningen zoek rustige stranden op. De tweede tip is 'pak de fiets' en de laatste gaat over anderhalve meter afstand bewaren.

Wat hier ook alweer de bedoeling van was? Geen idee. Het coronavirus heeft naar verluidt een dagje vakantie genomen zodat Nederland even écht kan genieten van de zomerzon. Sympathiek.

Lange Frans moet huilen om gewist YouTube-kanaal

Glamorama

En er kwam eindelijk een respons van zijn stoorzender Arjen Lubach...

Lees verder

Twee jaar cel voor ex-hoofdredacteur Gaykrant

Binnenland

Krijgt hogere straf dan eis van OM

Lees verder

Weer sterke stijging: 8.764 nieuwe besmettingen erbij

Binnenland

Na enkele dagen afvlakking, nu weer recordstijging

Lees verder

Meer NieuwNieuws

VIDEO - Willy zegt sorry voor vakantietrip in videoboodschap

Lees verder

Lance Stroll was besmet met corona, maar racet dit weekend

Lees verder

Tilburger neemt kind (1) mee naar drugsdeal

Lees verder

Kim Kardashian: Ik dacht dat ze me zouden verkrachten

Lees verder

Strike! Auto ramt enorme bowlingpins Eindhoven

Lees verder

Viroloog Osterhaus pleit voor lockdown van vier weken

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lange Frans beschuldigd van betrokkenheid bij complottheorieën

Lees verder

Pinguïn-homokoppel steelt nest van lesbisch pinguïnstel

Lees verder

Kattenplaatje van 2000 jaar oud gevonden in Peru

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws