NieuwNieuws

Sport

Max toch tweede door bandenchaos Mercedes

Hamilton met een gesloopte voorband de streep over

Max Verstappen is tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone tweede geworden, achter Lewis Hamilton. Hamilton rolde de finishlijn over met een leeglopende band, nadat beide Mercedessen in de laatste ronden in de problemen kwamen. 

De Duitsers van Mercedes maakten zich al langer zorgen over trillingen van hun gehavende banden. In de laatste paar ronden kregen zowel Bottas als Hamilton bandenproblemen. Bottas was het eerste slachtoffer. Zijn linker voorband liep leeg, waarna hij samen met Max de pits in dook. Even later kreeg Lewis met Verstappen ver achter zich hetzelfde probleem. De Brit kon zijn wagen nog op het nippertje als eerste over de finish krijgen. De Nederlander had kunnen winnen als Red Bull hem geen late pitstop had gegeven, tot zijn hoorbare frustratie. 

In de tweede ronde knikkerde Alexander Albon de Haas van Kevin Magnussen uit de race, waar hij een tijdstraf van vijf seconden voor kreeg. Na zijn voor Red Bull teleurstellende resultaat op zaterdag maakte dit zijn weekend alleen nog maar erger. In de staart van de race kon hij nog een paar plaatsen goedmaken, met een achtste als resultaat. Tien ronden later crashte Daniil Kvjat op spectaculaire wijze de race uit, wat een vrij lange stint achter de safety car opleverde. 

Daar had Max weinig aan: het vormen van het grote gat met de Mercedessen voor hem werd alleen maar een beetje uitgesteld. Het niemandsland waar hij de hele middag in verkeerde werd achter hen bepaald door de als derde geëindigde Charles Leclerc: weer een gelukstreffer voor Ferrari en de Monegask. Ook Daniel Ricciardo kan zich in de handen knijpen met een zwaarbevochten vierde plaats.

De verliezers dit weekend zijn Sebastian Vettel met een tiende plaats en het team van de man die hij voor moest laten gaan, Lance Stroll. Na het uitvallen van Sergio Perez vanwege het Coronavirus zou Nico Hülkenberg voor hem invallen, maar hij kon de race niet starten vanwege een technisch mankement. Hülkenberg heeft dit seizoen geen vaste plek meer in de Formule 1, tot zijn eigen grote spijt. Komend weekend mag hij het weer proberen. Perez zit dan nog steeds in quarantaine. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: