NieuwNieuws Beta

Sport

Max Verstappen: Laatste stop was een goede keus

Ondanks dat extra stop uiteindelijk de overwinning kostte

Max Verstappen heeft geen boodschap aan iedereen die claimt dat hij de race had gewonnen als hij de laatste stop niet had gemaakt. "Hadden, kunnen, zouden... Je kunt dat achteraf altijd stellen, maar ik heb nergens spijt van en ik denk dat we de juiste beslissing hebben genomen om aan het einde de snelste ronde te rijden", verklaarde hij na de wedstrijd.

Volgens de Nederlander had het ook zomaar de andere kant op kunnen gaan met al die lekke rubbertjes. "We hebben het juiste gedaan en wie weet had ik ook een lekke band gekregen. Je kunt deze dingen gewoon niet voorspellen, want het gebeurt tegenwoordig niet zo vaak meer in de F1."

Geinen

Daarom is de coureur tevreden met een tweede plek. Vooral omdat voor de Grand Prix hoger eindigen dan P3 vrijwel onmogelijk leek door de dominantie van Mercedes. Dat maakte het ook een vrij saaie wedstrijd en niet alleen voor de kijkers thuis. "Ik reed elke ronde vier of vijf tiende langzamer dan de Mercedessen, maar een seconde sneller dan de auto's achter mij, dus het was een behoorlijk eenzame race. Op een gegeven moment vertelde ik op de radio tegen mijn ingenieur dat hij niet moest vergeten om gehydrateerd te blijven.", vertelt een lachende Max. "Afgezien daarvan was ik gewoon schaapjes aan het tellen!"

Horner

Red Bulls teambaas Christian Horner onthult dat Max zijn grapje richting de ingenieur maakte terwijl hij groene sectoren reed. Dat betekent dat hij op dat moment zijn persoonlijk snelste ronde van de race reed en toch de ruimte vond om te geinen op de radio. Ook Horner noemt de pitstop aan het einde van de race de goede keuze. "Tegen het einde van de race waren de banden van Max niet in topvorm, dus toen Bottas zijn lekke band had, was er geen garantie dat Max het einde van de race zou halen, dus het was verstandig om te pitten voor nieuw rubber."

Twents lab gaat eerste externe coronatests doen voor GGD

Binnenland

Wat zou Hugo hiervan vinden

Lees verder

Hoeveel coronabesmettingen kwamen er in jouw gemeente bij?

Binnenland

In totaal ontvingen 3.302 Nederlanders in de afgelopen 24 uur slecht coronanieuws.

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Roland Garros: Bertens wint krankzinnig duel met servicekanon

Lees verder

Kylie Jenners bikinikiekjes hebben effect

Lees verder

Hoera, België heeft eindelijk een federale regering!

Lees verder

Serena Williams verlaat Roland Garros

Lees verder

Poppodia Melkweg en Paradiso verplichten mondkapjes

Lees verder

Kamermeerderheid wil mondkapjes in publieke binnenruimte

Lees verder

Straaljager zorgt voor harde boem boven Parijs

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Moeder vindt zoon 16 jaar na tsunami weer terug

Lees verder

Dierenpark verwijdert papegaaien na uitschelden bezoekers

Lees verder

Amerikaan mogelijk achter tralies om slechte hotelreview

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws