NieuwNieuws Beta

Buitenland

Netanyahu: 'Media zijn nog erger dan in Noord-Korea'

"Ik wilde zeggen dat het op de Sovjet-pers lijkt, maar het lijkt meer op de Noord-Koreaanse pers" aldus Bibi over de Israëlische pers.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is zondagavond flink uit zijn slof geschoten over "de manier waarop de Israëlische pers verslag doet van de protesten" tegen Netanyahu, zo schrijven verschillende Israëlische media. 

Al wekenlang wordt er overal in Israël gedemonstreerd tegen de wijze waarop Netanyahu zijn kabinet met de coronacrisis omgaat. Na een nieuwe flinke stijging in het aantal coronabesmettingen is de Israëlische economie hard geraakt.

En de media, zo stelt Netanyahu, "stoken het vlammetje alleen maar verder op" en "doen geen onafhankelijk verslag" van de demonstraties. Saillant, omdat Netanyahu notabene terechtstaat in een corruptiezaak waar hij een telecombedrijf toestemming zou verlenen om een mediabedrijf over te nemen, indien het mediabedrijf "positief over hem zou berichten". Volgens Netanyahu zouden de media de demonstranten neerzetten als "pogingen om de Israëlische democratie te redden, terwijl ik hen zie alsof ze de Israëlische democratie willen vertrappen". 

Netanyahu's tirade kwam nadat een rechter in Jeruzalem zijn zoon, Yair Netanyahu, had opgedragen om een tweet met daarin adresgegevens en telefoonnummers van demonstranten te verwijderen. Yair had bij zijn tweet de opdracht gegeven om "dag en nacht te demonstreren bij het huis van de demonstranten", volgens demonstranten ontvingen ze na de tweet verschillende (doods)bedreigingen. Later noemde zoon Netanyahu de demonstranten "aliens".

Benjamin Netanyahu voegde er maandag nog aan toe dat het "tijd is voor eenheid in het land" en hij geen reden ziet om op te stappen. Ook afgelopen weekend demonstreerden er naar schatting zo'n 10.000 Israëliers tegen Netanyahu en zijn regering. 

Twents lab gaat eerste externe coronatests doen voor GGD

Binnenland

Wat zou Hugo hiervan vinden

Lees verder

Hoeveel coronabesmettingen kwamen er in jouw gemeente bij?

Binnenland

In totaal ontvingen 3.302 Nederlanders in de afgelopen 24 uur slecht coronanieuws.

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Roland Garros: Bertens wint krankzinnig duel met servicekanon

Lees verder

Kylie Jenners bikinikiekjes hebben effect

Lees verder

Hoera, België heeft eindelijk een federale regering!

Lees verder

Serena Williams verlaat Roland Garros

Lees verder

Poppodia Melkweg en Paradiso verplichten mondkapjes

Lees verder

Kamermeerderheid wil mondkapjes in publieke binnenruimte

Lees verder

Straaljager zorgt voor harde boem boven Parijs

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Moeder vindt zoon 16 jaar na tsunami weer terug

Lees verder

Dierenpark verwijdert papegaaien na uitschelden bezoekers

Lees verder

Amerikaan mogelijk achter tralies om slechte hotelreview

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws