NieuwNieuws Beta

Tech & Gaming

Zoomzitting Twitterhack verstoord met muziek en anilingus

Rechters weten niet wat ze zien

De hoorzitting met de 17-jarige verdachte van de grote Twitterhack van een paar weken geleden werd vanmiddag weinig verrassend verstoord door inbrekers in de Zoom-meeting. Ze konden het uitgezonden scherm overnemen, door de zitting heen praten en een filmpje voor volwassenen laten zien, waarin een schijnbaar hongerige meneer zich tegoed doet aan de lagere regionen van zijn partner.

Dat de verdachte zelf nog niet oud genoeg is  om de bekende website voor copulatiecontent te mogen bezoeken deerde de inbrekers niet. De mannen die wél in de meeting behoorden waren duidelijk van hun apropos. Een beller die door de procedure heen praatte werd genegeerd en verwijderd, maar nadat de bijslaapbeelden verschenen stamelde de rechter dat hij de meeting ging beëindigen. Voordat hij dat kon doen werden alle aanwezigen als toetje getrakteerd op de geluiden van een vrouw die óf heel vrolijk is, of haar teen gestoten heeft. 

Het is moeilijk om het voorval een hack te noemen. Iedereen met de ID-code van een meeting kan vragen om toegelaten te worden. De lolbroeken van dienst hoefden alleen maar te doen alsof ze voor CNN en BBC werkten om binnen te komen. Eenmaal deelnemer aan het gesprek konden ze met een paar kliks de boel overnemen - iets wat bijzonder makkelijk voorkomen had kunnen worden door de admin. Daar was de rechtbank niet van op de hoogte. 

De 17-jarige verdachte is vorige week aangehouden in Florida voor het uitvoeren van de grootste hack op social mediaplatform Twitter in zijn geschiedenis. Tientallen bekende profielen van onder meer Joe Biden, Barack Obama en Elon Musk werden via een intern systeem overgenomen en gebruikt om een Bitcoin-adres mee te verspreiden. De hackgroep streek ongeveer een ton op aan de grap, maar had, volgens de Amerikaanse aanklager, nog veel meer schade aan kunnen richten. Dat Joe Biden niet ineens over Bitcoin begint is duidelijk, maar de daders hadden hem en anderen ook na kunnen doen. 

Dezelfde aanklager noemt de hack ‘geavanceerd en van ongekende omvang’. En dat wordt nu bestreden door rechters die niet eens weten hoe Zoom werkt. De ironie ontgaat twitteraars in ieder geval niet. 

Serena Williams verlaat Roland Garros

Sport

Parijs is nog ver van huis

Lees verder

Poppodia Melkweg en Paradiso verplichten mondkapjes

Glamorama

Podia luisteren naar advies veiligheidsregio

Lees verder

Kamermeerderheid wil mondkapjes in publieke binnenruimte

Binnenland

Ook VVD wil aan de mondkapjes

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Straaljager zorgt voor harde boem boven Parijs

Lees verder

Jimmy Carr komt naar Nederland met Terribly Funny

Lees verder

FAA maakt testvlucht met Boeing 737 MAX

Lees verder

Pastoor verlaat de kerk en wordt stripper en model

Lees verder

Gordon beroofd en kreeg mes tegen de keel

Lees verder

Soldaat van Oranje gesneuveld door corona

Lees verder

Shell op de schop: tot 9.000 banen weg

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Dierenpark verwijdert papegaaien na uitschelden bezoekers

Lees verder

Amerikaan mogelijk achter tralies om slechte hotelreview

Lees verder

De beste vriend van deze 2-jarige is een skelet

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws