NieuwNieuws Beta

Buitenland

Duitsland voert verplichte isolatie in na verblijf risicogebied

Naar buiten? Toon dan een negatieve testuitslag 

Vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen in Duitsland heeft de federale overheid van het land besloten om reizigers uit zogenaamde risicogebieden twee weken in verplichte thuisisolatie te zetten. Deze quarantaine kan worden opgeheven indien je een negatieve coronatest kan tonen.

Minister Jens Spahn van Volksgezondheid maakt zich ernstige zorgen over de zomerse opleving van Covid-19. "Met 1.045 nieuwe diagnoses per etmaal verspreidt het virus zich op dit moment even snel als drie maanden geleden." De oorzaak van de nieuwe piek moet volgens de Duitse gezondheidsautoriteit gezocht worden in mensen die besmet zijn teruggekeerd van vakantie.

Om deze trend een halt toe te roepen gaat Duitsland over tot een vrij ingrijpende maatregel. "Ik begrijp dat iedereen zich lang heeft verheugd op deze zomervakantie, maar toch zou iedereen moeten overwegen om zich te laten testen," legt Spahn uit in een persconferentie.

De maatregel wordt vanaf zaterdag landelijk ingevoerd. 

Vrijheid gaat ook gepaard met verantwoordelijkheid

"Ik ben me ervan bewust dat het een inperking van de vrijheid is. Toch is vrijheid niet vrijblijvend. Vrijheid gaat altijd gepaard met verantwoordelijkheid voor andere mensen," aldus Spahn, "We leven niet in een normale periode. De pandemie is nog gaande en dit is voorlopig ook nog niet afgelopen. Internationaal gezien heeft Duitsland de afgelopen maanden goed doorstaan. Dit komt omdat we altijd nuchter en waakzaam zijn geweest."  

Volgens de minister is een soortgelijk zelfisolatie of testbeleid buiten de EU al ingevoerd. Duitsland vindt dat er een eenduidige aanpak voor het internationale coronabeleid moet komen op Europees niveau. 

In Duitsland werden de afgelopen 24 uur 1.045 besmettingen geregistreerd door het Robert Koch Instituut (het Duitse RIVM). In Nederland werden gisteren 426 positieve diagnoses gemeld. Maar aangezien Duitsland ongeveer vijfmaal zoveel inwoners heeft als ons land, ligt het 'alarmerende' aantal Covid-19 besmettingen bij onze oosterburen per hoofd van de bevolking ongeveer de helft lager als bij ons. 

Wanneer je het Nederlandse besmettingscijfer met vijf zou vermenigvuldigen zou je uitkomen op 2.175 nieuwe gevallen per etmaal. 

Sport

Eredivisie: Feyenoord komt niet voorbij FC Twente, Ajax klopt RKC

Lees verder

Sport

Ritzege voor Bennett op Champs-Élysées, Pogacar definitief winnaar Tour de France

Lees verder

Gestolen Rolex in moordzaak Bas van Wijk blijkt nep

Binnenland

Verandert niets voor verdachte Samir El Y.

Lees verder

Joop Zoetemelk van fiets gereden: ernstig gewond

Sport

Voormalig Tour-winnaar aangereden bij Parijs

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Toyota wint 24 uur van Le Mans, Beitske beste Nederlander

Lees verder

Politie haalt boze naaktman van straat in Haarlem

Lees verder

Koud hè! Eerste grondvorst gemeten

Lees verder

Help Dennis Schouten aan een prijsje

Lees verder

Oops! Verkeerde Emmy-winnaar aangekondigd

Lees verder

Sylvie Meis geeft jawoord, paparazzi verspreidt foto's

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man maakt Dukes of Hazzard-sprong over brug

Lees verder

Vlucht zonder bestemming binnen tien minuten uitverkocht

Lees verder

Tesla-bestuurder doet dutje op de snelweg

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws