NieuwNieuws Beta

Glamorama

Wereldburger Nicolette van Dam geschoffeerd door zwijgende chef

"Hoor je wel wat ik zeg? Je spreekt toch wel Chinees?!" 

Wat een mooi Instagrammomentje had moeten worden voor presentatrice Nicolette van Dam waarin ze met haar wereldwijsheid kon patsen, liep uit op een fiasco. Het ging mis bij het uitserveren van de zeebaars en de risotto door chefkok Jay.

In haar beste Mandarijn antwoordde Van Dam met 'Wǒ ài nǐè', wat 'ik hou van jou' schijnt te betekenen. In plaats van dat de zeebaarsbakker leuk meespeelde door haar met een horecaglimlach en een buiging te complimenteren met haar talenknobbel, haalde hij het in zijn hoofd om de BN'er zomaar te negeren!

Hierop transformeerde de actrice plotsklaps eventjes in haar karakter Bionda uit de Nickelodeonserie ZOOP: "BUYONG XIE, je hoort toch wel wat ik zeg? Je spreekt toch Chinees?!," beet ze de man toe met dezelfde felheid als de diva die ze rond 2005 in Ouwehands Dierenpark vertolkte.

Dat 35-jarige oud-kindersoapster zomaar genegeerd werd nadat ze de moeite deed om iemand toe te spreken in zijn moerstaal, lijkt  onbeschoft. Maar toch richtte de kritiek van allemaal onbekende Nederlanders op sociale media zich niet op de chefkok maar op Van Dam zelf. 

Het artikel gaat onder de tweet verder. 

Nicolette van Dam versus de wereld

De blonde actrice, presentatrice en influencer zou zich volgens kwade tongen racistisch geuit hebben en respectloos gedrag hebben vertoond. Waar je haar nog meer van kan kennen? De voormalige Jetix-presentatrice is getrouwd met ene Bas Smit die meer dan 600.000 volgers heeft.  

Een ingewijde op dit onderwerp omschrijft haar voetbalman als het Nederlandse equivalent van een Kardashian. Ja, hij is beroemd maar wat hij precies heeft gepresteerd om deze status te verkrijgen, blijft een mysterie. Verder presenteerde de immer bescheiden Van Dam onder meer RTL Woonmagazine, Ik kom bij je Eten en de Achmea Kennisquiz. Meer dan vijf jaar geleden. 

Nicolette van Dam profileert zichzelf het liefst als een moderne kosmopolitiete vrouw met een stevige portie wereldwijze experiences in haar mars. In 2013 schitterde de ster in een reclame waarin ze haar ouderlijk huis betrad met malle theezakjes. Aanvankelijk leidde dit tot ontsteltenis van haar saaie moeder. "Dit ís normale thee, zie je in het buitenland overal," stelde ze dat wereldvreemde mens uit de vorige eeuw gerust die blijkbaar English Blend al exotisch genoeg vond.

Haar kosmopolitisme imago werd een jaar later zelfs wereldnieuws na een incident met een tweet waarin ze cocaïne-snuivende voetballers omschreef als een 'Colombiaans Muurtje'. Nadat ze heel Latijns-Amerika over haar heen had gekregen, moest ze nokken haar filantropische LinkedIn-vulling  voorbeeldfunctie als ambassadrice bij UNICEF. 

Maar niet getreurd. Zes jaar later vervult de belichaming van Knorr-wereldgerechten onvermoeibare wereldverbeteraar nog steeds zo'n taak bij de Postcodeloterij. Hier zet ze zich onder meer in voor de geluksvogels die een reis hadden gewonnen naar Kaapstad. Met haar.

Wierdergutmachingszeebaars

Terug naar vandaag. Ondanks al het gedoe op sociale media, is alles inmiddels weer zeebaars en ei met Jay. De kok blijkt hiermee stuk vergevingsgezinder van aard dan verontwaardigde onbekende Nederlanders met minder dan 800.000 volgers.

Dit blijkt uit een video die Van Dam vrijdag op haar Instagrampagina zette. Wat bleek? Ze had tijdens de klemtonen van ’Wǒ ài nǐ’ niet helemaal goed uitgesproken, waardoor Jay haar niet zou hebben begrepen. Hierdoor blijkt maar weer dat zelfs de allergrootsten wel eens een foutje maken!

Maar gelukkig was hij nu in een iets betere bui dan gisteren en hebben ze samen even goed geoefend op de uitspraak. En met een gezamenlijk '’Wǒ ài nǐ’,  blies het olijke tweetal dit ophefkaarsje uit. 

傻屄

Twents lab gaat eerste externe coronatests doen voor GGD

Binnenland

Wat zou Hugo hiervan vinden

Lees verder

Hoeveel coronabesmettingen kwamen er in jouw gemeente bij?

Binnenland

In totaal ontvingen 3.302 Nederlanders in de afgelopen 24 uur slecht coronanieuws.

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Roland Garros: Bertens wint krankzinnig duel met servicekanon

Lees verder

Kylie Jenners bikinikiekjes hebben effect

Lees verder

Hoera, België heeft eindelijk een federale regering!

Lees verder

Serena Williams verlaat Roland Garros

Lees verder

Poppodia Melkweg en Paradiso verplichten mondkapjes

Lees verder

Kamermeerderheid wil mondkapjes in publieke binnenruimte

Lees verder

Straaljager zorgt voor harde boem boven Parijs

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Moeder vindt zoon 16 jaar na tsunami weer terug

Lees verder

Dierenpark verwijdert papegaaien na uitschelden bezoekers

Lees verder

Amerikaan mogelijk achter tralies om slechte hotelreview

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws