NieuwNieuws Beta

Sport

Manchester City en Lyon door in Champions League

Juventus en Real Madrid naar huis

Na maanden van pauze is de Champions League eindelijk weer opgestart, maar voor Juventus en Real Madrid was het van korte duur. Manchester City maakte met 2-1 gehakt van de Spanjaarden en Olympique Lyon had genoeg aan 2-1 verlies om de club van Ronaldo naar huis te sturen na een 1-0 winst tijdens het heenduel.

Panenka

Memphis Depay opende de score voor Lyon dankzij de toekenning van een discutabele penalty. Dat deed hij in stijl met een schitterende panenka. Ronaldo weet uiteindelijk voor de rust de stand gelijk te trekken door een eigen pingel en maakt het in de tweede helft zelfs nog even spannend door de bal vanaf 25 meter prachtig in de rechterbovenhoek te lanceren. Maar ook dit pareltje kon Juventus niet redden van uitschakeling.  Om te compenseren voor de 1-0 winst van Lyon in het heenduel hadden de Italianen nog één doelpuntje nodig, maar ondanks enkele goede pogingen bleef die uit. Daardoor gaat Olympique voor het eerst in tien jaar weer naar de kwartfinales van de Champions League.

Madrid rommelt

Bij Real Madrid zal Raphäel Varane zich nog wel twee keer achter zijn oren krabben na deze wedstrijd. Twee van zijn blunders leverden Manchester City doelpunten op, waardoor de Spanjaarden na een eerdere 2-1 nederlaag nu met dezelfde cijfers definitief naar huis worden gestuurd. Sterling maakte de 1-0 nadat Gabriel Jesus makkelijk langs Varane kon komen in de opbouw. Benzema wist de score nog gelijk te trekken met een kopbal, maar in de tweede helft was het wederom Varane die blunderde met een slordige terugspeelbal waar Gabriel Jesus van profiteerde.

Agenda

Manchester City en Olympique Lyon treffen elkaar volgende week zaterdag (15 augustus) in de kwartfinales. Die worden in een knockout-opzet gespeeld, dus vanaf dat moment is elke partij beslissend. 

Voor morgen staan de achtste finales tussen Barcelona en Napoli en tussen Bayern en Chelsea op het programma. Bij de eerste ontmoeting tussen Barca en Napoli bleef het 1-1, terwijl Bayern 3-0 weinig over liet van Chelsea. De spanning zal dus voornamelijk in de partij tussen de Spanjaarden en Italianen zitten.

Politie pakt 23-jarige verdachte op voor inbraak bij Gordon

Glamorama

Toch nog een sprankje hoop in de ultieme rampweek voor de zanger?

Lees verder

VIDEO - Thierry en Wybren op de kermis

Glamorama

Kamerleden willen ook wel eens een uitje!

Lees verder

PODCAST - Het NieuwNieuws van 1 oktober

Tech & Gaming

Het allernieuwste nieuws in een paar minuutjes!

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Trump's tweets tonen slaaptekort en groeiend ochtendhumeur aan

Lees verder

Dashcam: Man schiet door eigen ruit in verkeersruzie

Lees verder

Famke Louise had beveiliging nodig na Jinek-show

Lees verder

Waar zitten de felste coronahaarden van Nederland en Europa?

Lees verder

Kabinet steekt 360 miljoen in coronaprofen van ventilatie scholen

Lees verder

Neanderthalergenen zorgen voor ernstigere Covid-symptomen

Lees verder

Groot datalek: medische dossiers kwetsbare kinderen gelekt

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Pastoor verlaat de kerk en wordt stripper en model

Lees verder

Waarschuwingen voor gepland ’Jurassic Park’ in Indonesië

Lees verder

Moeder vindt zoon 16 jaar na tsunami weer terug

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws