NieuwNieuws

Sport

Manchester City en Lyon door in Champions League

Juventus en Real Madrid naar huis

Na maanden van pauze is de Champions League eindelijk weer opgestart, maar voor Juventus en Real Madrid was het van korte duur. Manchester City maakte met 2-1 gehakt van de Spanjaarden en Olympique Lyon had genoeg aan 2-1 verlies om de club van Ronaldo naar huis te sturen na een 1-0 winst tijdens het heenduel.

Panenka

Memphis Depay opende de score voor Lyon dankzij de toekenning van een discutabele penalty. Dat deed hij in stijl met een schitterende panenka. Ronaldo weet uiteindelijk voor de rust de stand gelijk te trekken door een eigen pingel en maakt het in de tweede helft zelfs nog even spannend door de bal vanaf 25 meter prachtig in de rechterbovenhoek te lanceren. Maar ook dit pareltje kon Juventus niet redden van uitschakeling.  Om te compenseren voor de 1-0 winst van Lyon in het heenduel hadden de Italianen nog één doelpuntje nodig, maar ondanks enkele goede pogingen bleef die uit. Daardoor gaat Olympique voor het eerst in tien jaar weer naar de kwartfinales van de Champions League.

Madrid rommelt

Bij Real Madrid zal Raphäel Varane zich nog wel twee keer achter zijn oren krabben na deze wedstrijd. Twee van zijn blunders leverden Manchester City doelpunten op, waardoor de Spanjaarden na een eerdere 2-1 nederlaag nu met dezelfde cijfers definitief naar huis worden gestuurd. Sterling maakte de 1-0 nadat Gabriel Jesus makkelijk langs Varane kon komen in de opbouw. Benzema wist de score nog gelijk te trekken met een kopbal, maar in de tweede helft was het wederom Varane die blunderde met een slordige terugspeelbal waar Gabriel Jesus van profiteerde.

Agenda

Manchester City en Olympique Lyon treffen elkaar volgende week zaterdag (15 augustus) in de kwartfinales. Die worden in een knockout-opzet gespeeld, dus vanaf dat moment is elke partij beslissend. 

Voor morgen staan de achtste finales tussen Barcelona en Napoli en tussen Bayern en Chelsea op het programma. Bij de eerste ontmoeting tussen Barca en Napoli bleef het 1-1, terwijl Bayern 3-0 weinig over liet van Chelsea. De spanning zal dus voornamelijk in de partij tussen de Spanjaarden en Italianen zitten.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: