NieuwNieuws

Glamorama

Tiger King-Baskin boos op Cardi B.

Nieuwe videoclip Cardi scoort een 10 in ophef

Tiger King-ster en mogelijke man-moordenaar Carole Baskin is boos op rapper Cardi B. Die gebruikt in haar nieuwste videoclip van het nummer WAP roofdieren en daar is Baskin het uiteraard niet mee eens.

In de videoclip zijn naast goedgevormde derrières ook tijgers en panters te zien. Dat valt helemaal verkeerd bij Baskin die zelf een opvangcentrum voor katachtige roofdieren runt. Ze erkent weliswaar dat de grote poesjes pas na het filmen in de clip zijn geplakt, maar dat maakt het voor haar niet beter. "Je moet een wilde kat voor een groen scherm laten poseren om dat beeld te krijgen en dat is niet natuurlijk", stelt ze. "Dat zegt me dat ze waarschijnlijk één van de roodierpooiers hebben ingezet, waarschijnlijk zelfs een van de pooiers in Tiger King, die hun brood verdienen met het slaan, elektrocuteren en uithongeren van katten om ze op commando voor een groen scherm in een studio te laten staan." 

Statussymbool

Dat er überhaupt al grote katten in de videoclip zitten staat Baskin tegen, want dat "verheerlijkt het idee dat rijke mensen tijgers als huisdier hebben". "Dat zorgt ervoor dat de fans van deze artiesten, dit willen imiteren." Dat loopt volgens Carole alleen maar slecht af, omdat de roofdieren plots niet meer zo lief blijken als ze volgroeid zijn. Dan worden ze vaak afgemaakt, in asiels gedumpt of in extreme gevallen zelfs vrijgelaten.

Meer ophef

Carole is overigens niet de enige die kritiek uit op de videoclip, want ook op sociale media is ophef ontstaan, maar dan om hele andere redenen. Halverwege de videoclip is plotseling Kylie Jenner te zien en dat staat veel kijkers tegen. De Karsadhian-telg is al vaker beschuldigd van cultural appropriation en daarom vind een groep kijkers het niet kunnen dat ze nu in een videoclip van zwarte artiesten verschijnt. Een petitie om haar uit de videoclip te verwijderen heeft al bijna 65.000 handtekeningen opgehaald, maar dat valt natuurlijk in het niets bij de 58 miljoen views die de videoclip al verzamelde. Cardi B. is dan ook niet onder de indruk en bedankt in een tweet nogmaals nadrukkelijk alle vrouwen die in de clip te zien zijn. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: