NieuwNieuws Beta

Glamorama

Tiger King-Baskin boos op Cardi B.

Nieuwe videoclip Cardi scoort een 10 in ophef

Tiger King-ster en mogelijke man-moordenaar Carole Baskin is boos op rapper Cardi B. Die gebruikt in haar nieuwste videoclip van het nummer WAP roofdieren en daar is Baskin het uiteraard niet mee eens.

In de videoclip zijn naast goedgevormde derrières ook tijgers en panters te zien. Dat valt helemaal verkeerd bij Baskin die zelf een opvangcentrum voor katachtige roofdieren runt. Ze erkent weliswaar dat de grote poesjes pas na het filmen in de clip zijn geplakt, maar dat maakt het voor haar niet beter. "Je moet een wilde kat voor een groen scherm laten poseren om dat beeld te krijgen en dat is niet natuurlijk", stelt ze. "Dat zegt me dat ze waarschijnlijk één van de roodierpooiers hebben ingezet, waarschijnlijk zelfs een van de pooiers in Tiger King, die hun brood verdienen met het slaan, elektrocuteren en uithongeren van katten om ze op commando voor een groen scherm in een studio te laten staan." 

Statussymbool

Dat er überhaupt al grote katten in de videoclip zitten staat Baskin tegen, want dat "verheerlijkt het idee dat rijke mensen tijgers als huisdier hebben". "Dat zorgt ervoor dat de fans van deze artiesten, dit willen imiteren." Dat loopt volgens Carole alleen maar slecht af, omdat de roofdieren plots niet meer zo lief blijken als ze volgroeid zijn. Dan worden ze vaak afgemaakt, in asiels gedumpt of in extreme gevallen zelfs vrijgelaten.

Meer ophef

Carole is overigens niet de enige die kritiek uit op de videoclip, want ook op sociale media is ophef ontstaan, maar dan om hele andere redenen. Halverwege de videoclip is plotseling Kylie Jenner te zien en dat staat veel kijkers tegen. De Karsadhian-telg is al vaker beschuldigd van cultural appropriation en daarom vind een groep kijkers het niet kunnen dat ze nu in een videoclip van zwarte artiesten verschijnt. Een petitie om haar uit de videoclip te verwijderen heeft al bijna 65.000 handtekeningen opgehaald, maar dat valt natuurlijk in het niets bij de 58 miljoen views die de videoclip al verzamelde. Cardi B. is dan ook niet onder de indruk en bedankt in een tweet nogmaals nadrukkelijk alle vrouwen die in de clip te zien zijn. 

Sport

Willem II-supporters vieren feest en hebben schijt aan coronaregels

Lees verder

FeestDJ Ruud en Kosso doen niet meer mee met #ikdoenietmeermee

Glamorama

Sjaak afhaak heeft zich naar verluidt eveneens afgemeld.

Lees verder

Grapperhaus schrapt alle coronaboetes uit strafblad

Binnenland

Wat een 'gelukje' voor Grapperhaus! 

Lees verder

Goud! Anna van der Breggen wereldkampioen tijdrijden

Sport

Na val van titelverdedigster Dygert

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Famke Louise verliest eerste opdracht door corona-ophef

Lees verder

Voetballer Zlatan Ibrahimovic besmet met Covid-19

Lees verder

SGP Jongerendag definitief afgelast

Lees verder

WTF? Politie vindt condoomrecyclingsbedrijf

Lees verder

RIVM meldt 2.552 nieuwe besmettingen en 16 sterfgevallen

Lees verder

David Attenborough op Instagram: 750k volgers in drie uur

Lees verder

Vliegveld Helsinki start proef met corona-speurhonden

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Aboriginals: Stop met virtueel op Uluru lopen

Lees verder

VIDEO - Visser overleeft dagen op zee in een ijskist

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws