NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Verdien 9.000 euro per jaar als officiële stadstovenaar

Normaalste zaak van de wereld in Christchurch

Het Nieuw-Zeelandse Christchurch zit midden in zijn overgangsperiode tussen twee officiële tovenaars. Ian Brackenbury hangt namelijk op 87-jarige leeftijd zijn zwarte punthoed aan de wilgen en is daarom op zoek naar een opvolger. Het is makkelijk geld verdienen, want de stadstovenaar krijgt jaarlijks 16.000 Nieuw-Zeelandse dollars (9.000 euro) van de gemeente voor tovenarij.

Brackenbury staat al tientallen jaren in het stadje bekend als 'The Wizard'. Hij heeft het zelfs in zijn rijbewijs staan, ondanks dat hij zijn naam officieel niet heeft aangepast. Hij draagt zwarte gewaden, een puntmuts en een staf en staat op het plein voor de kathedraal van Christchurch. Het leverde hem zelfs een vermelding op Tripadvisor op (4/5 sterren).

Opvolging

Nu zijn hoge leeftijd hem parten begint te spelen, is hij op zoek naar een opvolger. Pak nu niet meteen je bezem voor een enkeltje Nieuw-Zeeland, want Ian denkt zijn vervanger al te hebben gevonden in de 39-jarige Ari Freeman. Deze gitaarleraar krijgt al zes jaar les in tovenarij van Ian, dus zijn kandidatuur is serieus.

Volgens Brackenbury bestaat het zijn van The Wizard niet uit het uitspreken van spreuken of het imiteren van Gandalf, maar uit het brengen van plezier en gekkigheid in de wereld. "Elke dag wordt de wereld serieuzer, dus plezier is op dit moment het krachtigste item ter wereld", zo omschrijft hij het zelf.

Acceptatie

Toen de Britse Ian tientallen jaren geleden in Christchurch verscheen, waren de autoriteiten helemaal niet blij met die rare gast voor de kathedraal. In de loop van de tijd is de gemeente bijgedraaid en wordt The Wizard ingezet voor de promotie van de stad, evenementen en het verwelkomen van gasten. Daarvoor krijgt hij 16.000 dollar per jaar. Best een lekker bedrag als je weet dat er ongeveer 200 werkuren per jaar in gaan zitten. 

Als Ian uiteindelijk met pensioen gaat, zal Ari deze baan van hem overnemen. In een zwart gewaad, met een puntmuts en een indrukwekkende baard, want dat hoort er tenslotte bij. 

Uitgeverij Inside heeft geen trek in autobiografie Jody Bernal

Glamorama

Jody Bernal: Que si? Uitgeverij: Que no.

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Abdelkader Benali trekt zich terug voor 4-mei voordracht

Lees verder

Stout pornokoppel opgepakt voor seksen in draaiend reuzenrad

Lees verder

Johan Derksen steunt Code Oranje van Richard de Mos

Lees verder

Dagcijfers corona: 5.857 nieuwe besmettingen

Lees verder

Glastonbury Festival 2021 gaat definitief niet door

Lees verder

Franse studenten krijgen twee maaltijden per dag voor 1 euro

Lees verder

Tieners delen handgel uit, blijkt secondelijm

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Tiger King verwacht presidentieel pardon, heeft limousine al klaarstaan

Lees verder

Run op bezorgjassen en uitlaathondjes om avondklok te omzeilen

Lees verder

Licor 43-dief wordt straalbezopen door agenten naar cel gesleept

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: