NieuwNieuws

Binnenland

Supermarkt moet twee weken dicht na overtreden corona-regels

Twentse supermarktmeneer woedend op 'pipo's van de veiligheidsregio'

Supermarktmanager Raymond Berning van de gelijknamige supermarkt in Noord Deurningen is woedend na een besluit van de veiligheidsregio om z'n winkel twee weken te sluiten. Berning zou de anderhalvemeterregels meerdere malen aan zijn laars gelapt hebben en moet vanaf morgen dicht.

Bij de Tubantia geeft de Harry Piekema van het oost'n aan het hier op z'n zachtst gezegd niet helemaal mee eens te zijn. Sterker nog: hij is niet van plan om zich aan het dichtedeurenbeleid te houden. De ondernemer meent dat hij zich wel degelijk aan de coronarestricties houdt, maar hier is de veiligheidsregio het al eerder mee oneens geweest. Dit leverde hem in het voorjaar ook al een boete van 50.000 euro op.

De gedupeerde kruidenier heeft een advocaat in de arm genomen en wil de sluiting via een kort geding alsnog van tafel krijgen. „Ik ben 363 dagen in het jaar open, offer mijn gezinsleven op voor de zaak en dan zal een of andere pipo van de Veiligheidsregio bepalen dat mijn winkel dicht moet. Dacht het niet”, laat hij optekenen door de Twentse persgroeptitel.

Het is voor het eerst dat in Nederland een winkel te maken krijgt met zo'n strenge sanctie. Eerder kregen vooral horecabedrijven met deze twee-weken-sanctie te maken. 

Benno Brand van de gemeente Dinkelland

De veiligheidsregio liet in een reactie weten dat deze route naar de rechtbank wat hen betreft niet de 'meest verstandige' is. Een woordvoerder laat weten dat hun besluit niet zomaar uit het niets is gekomen. De ondernemer zou volgens woordvoerder Ton Kamp al meerdere keren berispt zijn voor zijn opstandige gedrag.

Betekent dit dat de hele gemeente Dinkelland straks zonder gezellige buurtsuper zit en iedereen naar het drukke Enschede moet? Locoburgemeester Benno Brand van de gemeente Dinkelland zet hier grote vraagtekens bij. Volgens hem zou Berning's klantenbestand vooral vanuit Duitsland komen en kiezen ze voor zijn winkel omdat bepaalde boodschappen zoals chips, koffie en kaas over de grens een stuk duurder zijn.

Steun krijgt de eigenzinnige manager vooral op sociale media. Een protestgroep luisterend naar de illustere naam OnrechtTV, die zichzelf op Facebook ook exact op de manier profileren zoals je zou verwachten, neemt het voor Berning op.

Ook in de besloten groep voor zogenaamde 'Vrije Tukkers' is geen goed woord over voor de plannen van hun veiligheidsregio. Volgens een van hun leden zou er zelfs sprake zijn van een 'politiestaat'. 

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: