NieuwNieuws Beta

Glamorama

Carole Baskin aangeklaagd door familie verdwenen man

Dochters willen antwoorden

Big Cat Rescue-baas Carole Baskin wordt voor de rechter gesleept door de dochters van haar spoorloos verdwenen echtgenoot Don Lewis, meldt The Guardian. Toen Baskin wereldberoemd werd door haar rol in Netflix' quarantaine-kaskraker Tiger King, werden er steeds meer vraagtekens gezet bij haar rol in de zaak. In de docuserie, met als voornaamste hoofdpersonen de polygame redneck Joe Exotic en diens aartsvijand ("that bitch") Carole Baskin, wordt zelfs volop gespeculeerd over een eventuele moord. De familie van Don Lewis wil nu dat Baskin onder ede gaat verklaren en onder andere haar dagboeken inlevert als onderzoeksmateriaal. 

Miljonair Don Lewis, met wie Carole Baskin een dierenopvang runde, verdween in 1997 een dag voordat hij zou vertrekken naar Costa Rica voor een plezierreisje. Het onderzoek naar de vermissing leverde niets op en Lewis werd in 2002 doodverklaard. Nabestaanden van Don Lewis willen na 23 jaar de zaak definitief kunnen afsluiten en hebben naast de rechtszaak ook een beloning van 100.000 dollar uitgeloofd voor nieuwe informatie over het mysterie. 

Beschuldigingen

 Over de zaak doen sinds de documentaire een hit werd veel theorieën de ronde; Carole Baskin zou haar man hebben gevoerd aan tijgers of hem in een silo op haar erf hebben gedumpt en hij was volgens sommigen doodsbang voor haar in de laatste weken voor zijn verdwijning. Baskin heeft elk van deze verhalen ontkend, en kwam met een uitgebreide reactie om beweringen in de documentaire te ontkrachten. Zo verklaarde ze onder meer dat Don Lewis dagelijks wilde vrijen en daarvoor elke maand naar Costa Rica vloog op het moment dat Carole ongesteld werd. Wanneer Lewis weg was gooide Carole vaak veel spullen weg die hij op het erf liet slingeren. Dit was volgens Baskin de reden dat Lewis haar een straatverbod probeerde op te leggen, een paar maanden voor zijn verdwijning. 

Twents lab gaat eerste externe coronatests doen voor GGD

Binnenland

Wat zou Hugo hiervan vinden

Lees verder

Hoeveel coronabesmettingen kwamen er in jouw gemeente bij?

Binnenland

In totaal ontvingen 3.302 Nederlanders in de afgelopen 24 uur slecht coronanieuws.

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Roland Garros: Bertens wint krankzinnig duel met servicekanon

Lees verder

Kylie Jenners bikinikiekjes hebben effect

Lees verder

Hoera, België heeft eindelijk een federale regering!

Lees verder

Serena Williams verlaat Roland Garros

Lees verder

Poppodia Melkweg en Paradiso verplichten mondkapjes

Lees verder

Kamermeerderheid wil mondkapjes in publieke binnenruimte

Lees verder

Straaljager zorgt voor harde boem boven Parijs

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Moeder vindt zoon 16 jaar na tsunami weer terug

Lees verder

Dierenpark verwijdert papegaaien na uitschelden bezoekers

Lees verder

Amerikaan mogelijk achter tralies om slechte hotelreview

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws