NieuwNieuws Beta

Binnenland

De Jonge 'overviel' Ollongren met plotselinge ophokplicht

De D66-minister voelde zich een beetje Overllongerd. 

Het blijft een rommelige vakantieperiode waarin nog niet alle kabinetsleden zijn teruggekeerd. Een van hen is minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren onlangs terugkeerde uit Zweden en nu nog geniet van wat laatste vrije zomerdagen. Het besluit van haar kabinetscollega om zelfisolatie voortaan te verplichten na een bezoek aan een oranje land heeft haar 'overvallen'.

Ollongren weet als geen ander hoe het is om twee weken in opgehokt te zitten. Ze heeft dit na een verblijf in het 'oranje' Zweden na een familiebezoek zelf ondervonden. Omdat het zomerreces is, werd zij niet op de hoogte gehouden door Mark Rutte en Hugo De Jonge. En hier wringt de bontgekleurde schoen wat de BiZa-minister betreft toch een beetje.

Omdat er tijdens de zomerverkansie geen reguliere ministerraden op de planning stonden waarin alle kabinetsleden worden bijgepraat over de huidige stand van zaken, is het in de communicatie allemaal wat stroef verlopen deze zomer. Zeker in combinatie met de invoering van nieuwe coronaregels. Maar hebben ze ruzie? Nee.  Na een goed gesprek met De Jonge voelde ze zich niet langer de minister voor Spek en Ollongren meer.

 "Vanaf nu gaan we dit netjes met elkaar bespreken in de ministerraad", benadrukte ze in een video van het  AD. Formeel gezien is er volgens haar ook weer niet superveel aan de hand, maar ze wilde het toch even gezegd hebben in het Algemeen Dagblad om campagnetechnische principiële redenen.

En gaat door tot de Ollongren van de dag...

Om de strijdbijl definitief te begraven, laat ze doorschemeren dat die quarantaineverplichtingen van haar coalitiegenoot wat haar betreft niet nodig zijn.  D66 stemde al tegen het plan van De Jonge om de verplichte thuisquarantaine voortaan ook op te leggen indien uit onderzoek blijkt dat iemand in contact is geweest met een corona-patiënt.

Het gezonde verstand van de bevolking in combinatie met kennis van de regels, zou wat haar betreft afdoende moeten zijn. De minister van Binnenlandse Zaken vindt dat een harde verplichting alleen moet worden opgelegd bij excessen.

Haar - toen nog - nadrukkelijk geadviseerde zelfisolatie zit er inmiddels op. Ze verbleef veertien dagen lang in haar woning in Amsterdam met de voordeur gesloten. Voor een luchtje scheppen is ze meermaals het dak op geklauterd. 

Het is niet bekend welke Netflixserie ze heeft gebinged en of dit House of Cards betrof. 

Sport

Tour de France: Adembenemende tijdrit gooit klassement op laatste moment overhoop

Lees verder

FC Emmen verkoopt tijdelijk Easytoys-shirt

Sport

Club haakt slim in op sekswinkel-rel

Lees verder

Hugo de Jonge: Sneltesten vanaf november

Binnenland

Minister optimistisch in Kamerbrief

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Barcelona jaagt op Ajax-verdediger Dest

Lees verder

Progressieve opperrechter VS overleden

Lees verder

'Zorgelijke' veiligheidsregio's komen met eigen coronaregels

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Natuurpark stuurt afval per post terug naar toeristen

Lees verder

Kabinet lanceert regionaal Covid-19-waarschuwingssysteem

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vlucht zonder bestemming binnen tien minuten uitverkocht

Lees verder

Tesla-bestuurder doet dutje op de snelweg

Lees verder

Duitse voetbalclub houdt afstand: verliest met 37-0

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws