NieuwNieuws

Sport

Lyon trapt Manchester City uit Champions League

Memphis Depay door naar halve finale

Olympique Lyonnais verrast in de kwartfinale van de Champions League door Manchester City met 1-3 naar huis te sturen. De club van Memphis Depay gaat door naar de halve finale, waar ze het woensdag opnemen tegen het ijzersterke Bayern.

Lyon opende de score in de 24ste minuut. Ekambi creëert de kans doordat hij zelf door de verdediging wordt gestopt. Cornet pakt de bal op en krult hem netjes langs de ver uitgelopen keeper. Daarna gooit Lyon de boel achter dicht en weet het Manchester City goed van zich af te houden tot het rustsignaal.

Gelijkmaker

Na de rust komt Manchester beter in het spel en creëert het steeds meer kansen. Dat betaalt zich in de 69ste minuut uit door een strak doelpunt van Kevin de Bruyne. De Belg krijgt de bal op een presenteerblaadje na een prachtige kap en voorzet van Sterling.

Lang kunnen ze niet van hun voorsprong genieten, want tien minuten later slaat Lyon terug dankzij een treffer van Dembélé. Het is een omstreden doelpunt, omdat Ekambi, die buitenspel lijkt te staan, over de bal heen stapt om Dembélé zijn kans te geven. De var oordeelt echter in het voordeel van de Fransen en dat lijkt Manchester te breken. In een poging om de gelijkmaker te forceren, laten de Britten ruimte liggen en daar profiteert Dembélé in de 87ste minuut nogmaals van. Het is de genadeklap; Manchester kan naar huis.

Scheids

De wedstrijd stond onder de leiding van de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie, die de partij over het algemeen goed onder controle had. De tweede treffer van Lyon is echter een discutabel doelpunt. Er zal ongetwijfeld nog veel discussie volgen op het wel of niet buitenspel staan van Ekambi die over de bal stapte.