NieuwNieuws

Glamorama

Must watch: De beste films & series voor dit weekend

Voor als je geen zin hebt dit weekend na te denken over je binge-gedrag

TikTok uitgespeeld, klaar met commenten op Facebook en geen zin meer om te schreeuwen op Twitter? Top. Tijd om je tv aan te zetten en te genieten van wat de filmcultuur ons te bieden heeft.

Onze redactie tipt je elke week de nieuw-nieuwste films en series, programma’s die je moet bingen, klassiekers die je eindelijk kunt streamen of die ene vreemde release waarvan je twijfelt of je ‘m moet kijken. Zo kom jij je weekend door.

Puntje van je stoel: Non-Stop

Dankzij Videoland zit je dit weekend op het puntje van je stoel. In Non-Stop moet luchtvaartpolitie Bill Marks (Liam Neeson) de passagiers van een vliegtuig zien te redden. Zorgt hij niet dat er binnen een korte tijd Heel Veel Geld wordt overgemaakt naar zijn afpersers, dan zal er elke twintig minuten één passagier sterven. Blijkt best een lastige opgave. De synopsis klinkt als een matige actiefilm, in werkelijkheid wordt ie al vrij snel op-het-puntje-van-je-stoel-spannend. Lekkere actie, goede psychologische spanning en nou ja, Liam Neeson dus. 

Extra pluspunt voor deze film: hij heeft gewoon een einde zonder opening voor een deel twee, spin-off, prequel of wat dan ook. Kop, staart, retespannend. Bevredigend, zouden we het haast willen noemen. Ideaal voor je vrije weekendavond. Mocht je geen Videoland hebben maar wel Google Play Films of Netflix, ook daar kun je ‘m bekijken. 

Lekker wegkijken: Project Power

Nieuwe titels aankopen lijkt niet echt nodig voor Netflix, het bedrijf produceert op hoge snelheid eigen films en series (of brengt ze onder de eigen vlag uit). Eén van de nieuwste releases is Project Power met Jamie Foxx in de hoofdrol en ook dit is zo’n lekkere weekendwegkijker. Geen al te ingewikkelde film, wel vermakelijk en hier en daar wat geinig experimenteel camerawerk.

De film speelt zich af in New Orleans, waar een nieuwe drug op de markt is. Wie de pil neemt, ontdekt vijf minuten lang zijn superkracht. Die superkracht is bij iedereen anders. Behalve bij het selecte groepje zonder superkrachten, deze pillenslikkers exploderen gewoon. Achter de drugshandel blijkt natuurlijk een veel groter schandaal te zitten, waar Foxx inmiddels achter is. Samen met een agent (Joseph Gordon-Levitt) en een drugsdealende tiener lost hij de boel op. Het is zijn gezelschap tegen De Grote Macht, omgekochte instanties en klinische testen op onwetende mensen die ook nog eens worden gechipt. Een beetje wat er zou gebeuren als de ‘wake up, sheeple, doe je onderzoek’-roepers gelijk zouden hebben over Bill Gates en zijn COVID-19-vaccin.

Op tv: Mean Machine

Op zaterdag kun je ruim twintig jaar terug in de tijd met Mean Machine. Deze film van de makers van onder andere Lock, Stock en Snatch, gaat over een voetballer die in de gevangenis belandt. De getalenteerde ballentrapper wordt uitgedaagd een team van voetballende gevangenen te trainen als voorbereiding op een wedstrijd tegen de bewakers. Dat gaat uiteraard net even wat anders dan de voorbereiding op een gewone vriendschappelijke pot.

Deze Britse cultfilm met onder andere Jason Statham als meedogenloze keeper is zelfs een aanrader voor de mensen die niet van voetbal houden. We kunnen er weinig meer over zeggen dan dat het een goede keuze van Spike is deze film zaterdag om acht uur weer eens uit te zenden. Mocht je zaterdag niet in de gelegenheid zijn ‘m te kijken, woensdag 26 augustus wordt ie om half elf ‘s avonds nog een keer herhaald.

Festivalweekend: digitaal naar Lowlands

De coronacrisis heeft gezorgd voor 55.000 hele teleurgestelde mensen dit weekend. De fysieke editie van Lowlands gaat niet door. Schrale troost is dat er wél een thuiseditie van het festival is. De organisatie noemt het zelf “mogelijk de grootste Lowlands ooit”. In samenwerking met 3FM worden er het hele weekend concerten uitgezonden van voorgaande edities, kun je dansen ‘in’ de Armadillow, worden er yogaworkshops georganiseerd, is er een open podium waardoor iedereen een kans krijgt om ‘op’ Lowlands te spelen, er wordt opgeroepen je coronaproof thuis-Lowlands te organiseren en zijn er natuurlijk de maatschappelijk betrokken talkshows. Allemaal digitaal. 

Je kunt geen hippe fashionfoto’s maken op het terrein, wél een klein beetje de Lowlands-vibe meepakken. Nooit gedacht dat we ooit zouden verlangen naar smerig festivalbier, een lange rij voor ranzige toiletten en een file op de dijk. Nu duimen dat iedereen volgend jaar wél gewoon weer naar z’n favoriete festival kan. Blokkenschema vind je hier, meekijken doe je via 3FM

Alvast reserveren: TENƎꓕ

Over het algemeen willen we 2020 het liefst door het toilet spoelen, maar er zijn ook mooie dingen. Niet alleen de lancering van NieuwNieuws is een aanwinst voor de wereld, ook de nieuwste creatie van Christopher Nolan maakt ons ontzettend gelukkig. Het nog betere nieuws: je hoeft niet lang meer te wachten. Op woensdag 26 augustus gaat de fantastische scifi-film van de man achter onder andere Interstellar en The Dark Knight in voorpremière. VUE draait de hele dag in elke zaal alleen maar TENET. Snel een kaartje voor kopen, dus. Bij Pathé zie je ‘m op woensdag vanaf half negen in de avond.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: