NieuwNieuws

Sport

Bayern München wint halve finale Champions League van Lyon

Bayern treft Paris Saint-Germain in de finale

De tweede halve finale van de Champions League, tussen Bayern München en Lyon, is woensdagavond geëindigd in een 3-0 overwinning voor Bayern München. Hiermee plaatst de Duitse club zich voor de finale van het belangrijkste Europese voetbaltoernooi. Daar treft de ploeg Paris Saint-Germain, dat dinsdagavond met 3-0 wist te winnen van RB Leipzig.

De wedstrijd begon spannend, met een aantal mooie kansen voor Lyon. Onder andere Nederlander Memphis Depay miste een grote kans. Vervolgens werd de paal nog even aangetikt door de Franse club. In de 18e minuut kwam Lyon op achterstand door een goal van Serge Gnabry. Precies een kwartier later wist Gnabry ook de 2-0 te maken.

Bayern München sterker

Na de tweede goal van Bayern München leek de wedstrijd al gespeeld. Bayern bleef sterk en had veruit het meeste balbezit. Lyon bleef wel proberen en kon nog enkele aanvallen inzetten, maar de bal wilde de rest van de wedstrijd maar niet achter de Duitse doelman belanden.

In de 80e minuut belandde de bal door toedoen van de Braziliaan Coutinho nogmaals in de goal van de Franse doelman Lopes. De Barcelona huurling dacht daarmee de 3-0 te maken, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden door buitenspel.

Met nog twee minuten officiële tijd op de klok, wist Robert Lewandowski vervolgens nog de 3-0 in te koppen. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Door de winst van Bayern München ontloopt Ajax de voorrondes van de Champions League volgend jaar.

De finale zal zondag 23 augustus worden gespeeld.