NieuwNieuws

Binnenland

Groen licht voor supermarkt Berning om deuren weer te openen

De veiligheidsregio verklaarde de winkel in de grensstreek vanmiddag 'coronaproof' 

Na een coronacontrole van de veiligheidsregio Twente, mag de Noord Deurningse supermarkt van Raymond Berning zijn zaak vanaf morgen weer van het slot gooien. Volgens de veiligheidsregio voldoet de zaak van de Tukker inmiddels aan de voorschriften waardoor het niet langer een gevaar voor de volksgezondheid zou zijn.

Hiermee lijkt de koppige manager eieren voor zijn geld gekozen te hebben. Vorige week donderdag moest hij op last van veiligheidsregio twee weken dicht omdat hij weigerde zijn zaak coronaproof te maken. Dit was de eerste keer dat in Nederland een winkel om deze reden de deuren moest sluiten. Met de aanpassingen mag hij na een week weer open.

Berning die sinds april al achttien waarschuwingen en een dwangsom van 50.000 euro kreeg toebedeeld, vocht de sluiting tot op het allerlaatste moment aan. De zaak moest vorige week nog door de politie ontruimd worden omdat sympathisanten weigerden het pand te verlaten. De veiligheidsregio was totaal niet te spreken over de provocerende houding van de koppige kruidenier.

Toch lijkt de Harry Piekema van Overijssel enigszins bijgedraaid. Deze week heeft Berning zijn winkel alsnog aangepast om aan de regels te voldoen. Ook moesten hij en zijn personeel een verklaring ondertekenen waarin ze beloven dat ze zich in het vervolg actief inzetten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en de geldende regels begrijpen. 

Happy end voor de slepende supermarktsoap?

Toen vanmiddag bij een locatiebezoek van boa's geen overtredingen meer werden geconstateerd, gaf de veiligheidsregio de ondernemer uit de grensplaats Noord Deurningen groen licht om weer open te gaan. Goed nieuws voor zijn klanten die voornamelijk uit Duitsland komen om voor een zacht prijsje zaken als frisdrank, koffie en zoutjes te halen.

Deze omslag mag enigszins opmerkelijk genoemd worden.  De Tubantia meldde gisteren nog dat de veiligheidsregio de zaak met houten planken had laten dichttimmeren nadat de veiligheidszegel gebroken was. Maar kennelijk heeft de eigenaar ondertussen zijn zaak toch op een of andere manier aangepast aan het nieuwe normaal.

Op Facebook laat hij in het Duits weten dat klanten weer welkom zijn en zich erbij heeft neergelegd dat hij 'constant wordt gecontroleerd door de overheid'. Hij roept iedereen op om zich aan de coronaregels te houden. Blijkbaar verwacht hij drukte want hij zoekt per direct naar 'Actieve Flinke en Serieuze jongens' die hem op de frisdrankafdeling komen assisteren in de weekenden.

Met dit happy end lijkt de slepende supermarktsoap uit Noord Deurningen voor alsnog ten einde te zijn.

Brabantse Jezus opgeblazen met vuurwerk

Binnenland

Zoon van god uit elkaar geknald

Lees verder

Salomonseilanden willen Facebookverbod tegen cyberpesten

Tech & Gaming

'Nationale eenheid in gevaar door sociaal medium'

Lees verder

Leidse leraar zit thuis na opdracht over moslimterrorisme

Binnenland

School neemt afstand van opdracht

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Russische tieners opgepakt om plannen aanslag in Minecraft

Lees verder

VIDEO - J. Lo treedt op in supersexy catsuit tijdens AMA's

Lees verder

Afgelopen week zijn 663 coronaboetes uitgedeeld

Lees verder

Vrouw met dubbele kankerdiagnose verkiest reizen boven behandeling

Lees verder

Fransman ontvlucht lockdown om te vechten

Lees verder

Dagelijkse coronacijfers: 5.214 besmettingen

Lees verder

Veganisten breken vaker botten dan vleeseters

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Brandende accucellen Tesla vliegen door slaapkamerraam

Lees verder

Zeven Russen overlijden na drinken desinfectiemiddel op feestje

Lees verder

Oeps! Regisseur vergeet zichzelf te muten en bekritiseert appartement acteur

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws