NieuwNieuws

Binnenland

VIDEO: dronken viruswaanzinnigen vallen Pieter Omtzigt lastig

Vol trots filmden de beschonken Binnenhofbezoekers hun 'protestactie'

In navolging van de uit de hand gelopen anti-lockdowndemonstratie waarbij vechtpartijen uitbraken, een agent gewond raakte en meerdere aanhoudingen zijn verricht, blijft het ook in de avonduren onrustig in de Haagse binnenstad.

Een aantal viruswaanzinnigen bleven plakken op het Binnenhof en deden aan het begin van de avond een poging om parlementariƫrs met hun 'dikke wagens' te confronteren met de 'waarheid'. Op beelden is te zien hoe CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt staande wordt gehouden. Een droevige drijfsaucijs man met een halve liter blik bier in de hand briest hem toe dat een stem op hem een 'stem op Hugo de Jonge betekent'.

De aanwezigen zijn kennelijk geen fan van Minister de Jonge en zijn partijgenoot. Volgens een meningmevrouw zou het Twentse Kamerlid zelfs onderdeel zijn de gewraakte 'satanistische deepstate'. Omtzigt, die zichtbaar overvallen lijkt door de fysieke aanrakingen van de filmende bezorgde burgers, maakt zich na iets minder dan een minuut snel uit de voeten. Voor zover bekend kwam hij met de schrik vrij.

Het artikel gaat onder de filmbeelden verde

Wuivende Wiebes versus woeste wappies

In een andere video wordt minister Eric Wiebes van Economische Zaken bij het instappen van zijn dienstauto  door een dubbele tong toegeschreeuwd waarbij termen als 'ouwe oplichter' en een 'leugenaar' vallen. Wiebes wuift de benevelde waanzinnigen hierop toe met een glimlach. Erg onder de indruk lijkt hij niet te zijn van het voorval.

Het precieze doel van de benevelde Binnenhofbezoekers wordt niet duidelijk. Maar dat er sprake was van hoge nood, bewijst een derde video van een kerel die na al dat bier zijn blaas leegt tegen de muren van het Tweede Kamer-gebouw. Op veel goedkeuring kunnen de video's niet rekenen. Veel Twitteraars reageren fel op het gedrag van de meningmensen.

De ongeregeldheden in Den Haag zouden volgens opperviruswaanzinnige Willem Engel, die gisteren voor de verandering weer een rechtszaak verloor, te wijten zijn aan de 'opruiende rol' van de Haagse politie. Hij laat in een videoboodschap weten de hoogoplopende emoties te begrijpen. Toch neemt hij afstand van iedere vorm van geweld, deze 'pacifistische boodschap' richtte hij niet alleen aan de politie maar ook aan zijn eigen aanhangers.

Het is niet duidelijk wat op dit moment de officiƫle naam van de anti-lockdownbeweging is. Ze gebruiken de namen Viruswaarheid en Viruswaanzin sinds enige tijd door elkaar.

Update 21.15 uur: op nieuwe beelden is te zien hoe het de man met de pet die Pieter Omtzigt staande hield nu zelf het lijdend voorwerp van een aanhouding is, van de politie welteverstaan.

Kennelijk werkte al dat bier op de blaas /still

Theo Hiddema (FvD) vertrekt uit de Tweede Kamer

Binnenland

Maakt Kamervoorzitter Khadija Arib zojuist bekend

Lees verder

Sterke daling coronacijfers vandaag: 3.979 besmettingen

Binnenland

Eindelijk weer een flinke daling, 1.235 minder dan gisteren

Lees verder

Alle Kamerleden 50PLUS nokken ermee na de verkiezingen

Binnenland

Krijgt een nieuwe generatie het voor het zeggen?

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Baasje ontdekt Adolf Hitler in oor kat

Lees verder

VIDEO - Oeps! Militairen crashen tank van truck

Lees verder

Rico Verhoeven op 30 januari in de ring tegen Ben Saddik

Lees verder

Thierry Baudet vertrekt als FvD-partijvoorzitter

Lees verder

OMT onderzoekt langere kerstvakantie voor scholen

Lees verder

Oorlog in Roosendaal: Jongeren knallen hele avond vuurwerk

Lees verder

Huisdieren slapen veel door verveling

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vrouw met dubbele kankerdiagnose verkiest reizen boven behandeling

Lees verder

Fransman ontvlucht lockdown om te vechten

Lees verder

Veganisten breken vaker botten dan vleeseters

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws