NieuwNieuws

Niet Doodchecken

11-jarige held redt peuter uit water

Knul springt van pier om kind uit zee te halen

De Britten hebben een nieuwe held in het land. Een 11-jarige jongen sprong deze week zonder enige twijfel in zee om een peuter uit het water te redden.

Eli Harrison was met zijn familie op het strand in Staithes in North Yorkshire toen hij zo’n 25 meter de zee in een peuter zag drijven. Zonder ook maar een moment na te denken, sprong Eli in het water om naar het kleintje toe te zwemmen.

Zonder twijfel in het water

Zijn moeder Kayleigh vertelt dat Eli al in het water lag voor vader Ian de tijd had zijn rugzak af te doen een zelf in het water te springen. “We waren een dagje met het gezin op het strand toen mijn man een klein jongetje in de zee zag drijven”, vertelt Kayleigh aan The Daily Mail. “Voor hij zijn tas af kon doen, lag Eli al in het water.”

Met zijn arm om de buik van de kleine drenkeling, is Eli vervolgens terug gezwommen richting de kust. “Je zag water uit zijn mond komen, het was niet goed”, beschrijft Kayleigh. De peuter besloot op een moment dat zijn ouders hun ogen even van hem af hadden, het water in te gaan. “Ze waren aan het inpakken en hebben een fractie van een seconde niet opgelet.” De peuter heeft zichzelf vast weten te klemmen aan een klein visnet.

Nieuw lid voor reddingsbrigade

Hoewel de peuter flink wat water binnen heeft gekregen, heeft Eli er met zijn heldendaad voor gezorgd dat de kleine er weer helemaal bovenop is. Als bedankje heeft hij tien pond gekregen van de moeder van de peuter. “Eli heeft geen idee wat voor een goede daad hij heeft gedaan. Voor hem is het iets dat iedereen zou doen.” 

Eli heeft overigens ook echt een zwemtalent. Hij heeft meerdere diploma’s en weet volgens zijn moeder alles over de getijden en verschillende stromingen. Hij sorteert met zijn goede daad ook alvast voor op zijn droom: hij hoopt vrijwilliger te worden bij de reddingsbrigade.

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Sport

Club gaat weer in beroep

Lees verder

President Poetin in zelfisolatie

Buitenland

Verschillende coronabesmettingen in zijn omgeving

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Binnenland

Straf voor uit de hand gelopen ontgroeningen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Tot tien maanden cel voor datadiefstal GGD

Lees verder

'Je wordt bedankt, Bin Laden': 'De missiemachine bleef draaien'

Lees verder

Hamilton is trots op stewards na straf voor Verstappen

Lees verder

Nieuwe arrestatie in verband met de vergisontvoering

Lees verder

Lingo-legende François Boulangé overleden

Lees verder

Kanye West ontvolgt Kim Kardashian op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: