NieuwNieuws

Algemeen

Twee tienerjongens levend begraven en verkracht op een kerkhof

Tijdens de horrornacht zijn de vermoedelijke daders zeer sadistisch te werk gegaan

Een gruwelijke ontvoeringszaak heeft voor vele geschokte reacties gezorgd in Zweden. In de gemeente Solna, een voorstad ten noorden van Stockholm, hebben in de nacht van zaterdag op zondag twee minderjarige tieners tien uur lang een ware hel moeten doorstaan. Het tweetal werd zaterdag tegen middernacht door de daders van straat geplukt en op ongelofelijk hardhandige wijze toegetakeld.

Tijdens de nacht werden de slachtoffers gedwongen zich uit te kleden, zijn ze door de daders verkracht en moesten ze in een kuil gaan liggen en is gepoogd ze levend te begraven in een put op een begraafplaats, schrijft de Aftonbladet.

De jongens kwamen vrij nadat zondagochtend rond een uur of acht een voorbijganger alarm sloeg en de politie in kennis stelde. Na het arriveren van de politiewagens sloegen de verdachten direct op de vlucht via een smal voetpad. Agenten zetten hierop een klopjacht in waarbij vrij snel een 18-jarige verdachte aangehouden werd. Een kwartier later werd ook zijn vermeende handlanger van 21 jaar oud in de boeien geslagen.

De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis waar ze zijn behandeld voor steekwonden aan hun benen en een onbekend aantal andere kwetsuren. Ze zijn beide buiten levensgevaar.

Uit de hand gelopen drugsdeal of pure willekeur?

Over het motief van de verdachten, die alle aantijgingen tot dusver ontkennen, is nog veel onduidelijkheid. Volgens de politie zouden zij geprobeerd hebben de slachtoffers drugs verkopen. Toen de jongens dit weigerden werden ze een hele nacht lang gevangen genomen, mishandeld en op meerdere manieren vernederd. Andere bronnen melden aan de krant dat de slachtoffers volledig willekeurig gekozen zouden zijn.

Volgens Aftonbladet zijn er tijdens de ontvoering meerdere locaties bezocht waarbij de tienerjongens zwaar door de mangel werden gehaald. Ook zijn tijdens deze horrornacht beroofd van hun kostbare bezittingen. Bij de aanhouding van de verdachten bleek dat zij de eigendommen van hun slachtoffers op zak hadden. Dit dient dan ook als bewijs dat zij ondanks hun ontkenning wel degelijk iets met de zaak te maken hebben.

Het vermeende gruwelduo was al bekend in de systemen van de politie en sociaal-maatschappelijke-dienstverlening. Beiden hebben al een fors strafblad opgebouwd. De oudste van de twee is vorige maand nog veroordeeld voor brandstichting nadat hij met molotovcocktails had gegooid en voor een groot bedrag aan materiële schade veroorzaakte.

Ondanks het feit dat hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf, zat hij nog niet vast. Hij kwam na de rechtszaak op vrije voeten om zich op een later moment te melden voor zijn celstraf. De verdachten worden aangeklaagd voor straatroof, zware mishandeling, ontvoering en verkrachting. Mogelijk zijn de twee bij nog meer overvallen en bedreigingen in de buurt betrokken waarvan tieners het slachtoffer werden.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: